Wout van Aert: “Volgend jaar wil ik heel graag voor de groene trui gaan”

zaterdag 27 november 2021 om 08:53
Wout van Aert: “Volgend jaar wil ik heel graag voor de groene trui gaan”

foto: Cor Vos

Wout van Aert wil komende zomer een gooi doen naar de groene puntentrui in de Tour de France. Dat zegt de 27-jarige renner van Jumbo-Visma in een interview met Het Laatste Nieuws.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Volgend seizoen wil ik heel graag voor de groene trui gaan”, zo laat de Belgische wegkampioen weten. “Dan gaat dat ook zo gebeuren en zullen we daar een plan voor opstellen dat past binnen de algemene ploegtactiek. Dan nóg betekent dat niet dat ik per definitie ‘losse pion’ ben en dat de zes anderen zich op Primož Roglič mogen concentreren.”

Van Aert voelt zich niet te goed om zich weg te cijferen voor zijn kopman als het nodig is, maar verwacht tegelijk wel steun van zijn ploeg voor zijn ambities. “Mijn punt is: als ik dan voor groen ga, verwacht ik van de ploeg dat ze me daar in steunt. En zou het ook een beetje raar zijn mocht ik zeggen: ‘Primož, ik help jóu niet.'”

Van Aert verscheen al drie keer aan de start van de Tour. In 2019 haalde hij vanwege een vreselijke blessure door een val Parijs niet, de afgelopen twee seizoenen eindigde hij bij de beste twintig in het algemeen klassement. Hij behaalde ondertussen zes etappezeges. Afgelopen seizoen won hij zowel een bergetappe, een tijdrit, als de traditionele sprint op de Champs-Élysées.

Dit artikel delen:

84 Reacties

Dantiest 27 november 2021 om 12:39

Beest gaat ‘m pakke!

0
Murcia 27 november 2021 om 13:20

Ik heb zelf niks met de groene trui maar ik kan mij best voorstellen dat van Aert hem in zijn truitjesverzameling wil hebben. Het hoeft niet te bijten met de Gele Trui ambities van Roglic en natuurlijk hebben Wout en de ploegleiding het routeschema meegenomen in het realiseren van deze wens. Wat de crux blijft is dat als je volledig gaat voor de trui je overal mee moet gaan doen, van pure vlakke massaspurt tot de tussensprints in overgangsetappes. Kunst zal dus zijn om je energie goed te verdelen want anders ga je de bietenbrug op.

0
Marik 27 november 2021 om 13:31

Roglic geel, Vinegaard wit, Van Aert groen en Kuss de bollen. TJV het ploegenklassement. Iedereen blij.

0
Wheely 27 november 2021 om 13:42

En naast Roglic staan ook Dumoulin en Vingegaard op het podium.

0
Marik 27 november 2021 om 14:01

En Van Aert ook nog het rode rugnummer?

0
Alfons Haavers 27 november 2021 om 14:13

Of alles naar Pogi, dat kan ook.

0
Marik 27 november 2021 om 14:15

Pogi krijgt in de 2e etappe een pofferd op zijn bakkes van Dennis.

0
Reiger 27 november 2021 om 17:51

Laat Dennis dan Colbrelli maar uit de Tour kletsen. Dan staat t 1-1

0
Turtlehead 27 november 2021 om 13:35

Logisch: twee keer binnen de top 20 in het AK, dan heb je allicht eens de ambitie voor een trui te gaan :)

0
jooprioolpijp 27 november 2021 om 14:32

Elke trui is leuk als er om gestreden wordt. Op zich vind ik bollen-, punten-, jongere-truien irrelevante bijvangst als ze min of meer per ongeluk opgevist worden door de winnaar van dienst, maar als van Aert, Bennett, Cav, Sagan allemaal goed zijn en voor groen gaan, wordt dat best leuk.

0
Edwin Coers 27 november 2021 om 16:43

Als ik Wout of Mathieu was zou ik dat gesprint in die etappes uit de weg gaan. Een valpartij zeker in het begin is zo gebeurd. Wout is meer een klassementrenner dan Mathieu en ik denk dat Mathieu iets meer een klassieke renner is. Wout wordt steeds beter na 2 weken, liet in de vorige TdF's een paar keer lopen en moest knechten. Wat is een groene trui meer dan de Ronde v V of Parijs-Roubaix? Als hij ergens voor moet gaan is het een keer voor het geel. Pogadgar kan ook vallen of zomaar minder zijn. De Tour is is dit jaar lang niet zo zwaar. Ik zeg schaduw kopman met Dumoulin. Wout moet ook niet naar de WK veldrijden en daar komt hij achter eind december. Mathieu in vorm vermorzeld daar iedereen. Dan wordt je tweede met een jetlag Beetje crossen omdat het leuk is, proberen een klassieker te pakken. Voor geel gaan kan maar een paar jaar in je carrière. Drie kilo eraf en hij is de reïncarnatie van Indurain. Die was ook rap aan de finish, maar deed nooit mee in sprints. Groen is een valpartij niet waard. Mathieu zal nog beter worden en niet meer als een dolle koersen. Die heeft vorig jar al 4 klassiekers verziekt door te vroeg en te hard aan te vallen. Die zal dat evalueren en niet te houden zijn in Vlaanderen en Roubaix.

0
evelineroos 27 november 2021 om 19:15

Vreemd dat een renner van zijn statuur zich interesseert voor een puntentrui.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone