Wout van Aert: “Volgend jaar wil ik heel graag voor de groene trui gaan”

zaterdag 27 november 2021 om 08:53
Wout van Aert: “Volgend jaar wil ik heel graag voor de groene trui gaan”

foto: Cor Vos

Wout van Aert wil komende zomer een gooi doen naar de groene puntentrui in de Tour de France. Dat zegt de 27-jarige renner van Jumbo-Visma in een interview met Het Laatste Nieuws.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Volgend seizoen wil ik heel graag voor de groene trui gaan”, zo laat de Belgische wegkampioen weten. “Dan gaat dat ook zo gebeuren en zullen we daar een plan voor opstellen dat past binnen de algemene ploegtactiek. Dan nóg betekent dat niet dat ik per definitie ‘losse pion’ ben en dat de zes anderen zich op Primož Roglič mogen concentreren.”

Van Aert voelt zich niet te goed om zich weg te cijferen voor zijn kopman als het nodig is, maar verwacht tegelijk wel steun van zijn ploeg voor zijn ambities. “Mijn punt is: als ik dan voor groen ga, verwacht ik van de ploeg dat ze me daar in steunt. En zou het ook een beetje raar zijn mocht ik zeggen: ‘Primož, ik help jóu niet.'”

Van Aert verscheen al drie keer aan de start van de Tour. In 2019 haalde hij vanwege een vreselijke blessure door een val Parijs niet, de afgelopen twee seizoenen eindigde hij bij de beste twintig in het algemeen klassement. Hij behaalde ondertussen zes etappezeges. Afgelopen seizoen won hij zowel een bergetappe, een tijdrit, als de traditionele sprint op de Champs-Élysées.

Dit artikel delen:

84 Reacties

BvD13 27 november 2021 om 08:58

Zou mooi zijn, ben zeer benieuwd hoe JV dit gaat oplossen

0
Wheely 27 november 2021 om 09:04

Pas maar op met je ambities uitspreken Wout, dat kan je alleen maar punten kosten in de toekomst.

Zou wel een stunt zijn geel voor Primoz, groen voor Wout maar het is wel de Tour he, ergens ga je je moeten sparen.

0
Turtlehead 27 november 2021 om 13:34

Geel en groen, dat gaat echt niet lukken. Ergens gaan er dingen mis, zijn anderen beter, en/of moet je sparen/ga je stuk op het verkeerde moment.
Maar ervoor gaan geeft in ieder geval al mooie koers!

0
Marik 27 november 2021 om 09:18

Ik vrees dat als de ploeg voor beide doelen gaat, ze met lege handen blijven staan. Wout ook steun geven voor groen, lijkt mij de doodsteek voor het geel van Roglic.

0
Ward 27 november 2021 om 11:35

Het is al 2 jaar alle ballen op Roglic en het is ook net niet. Niet abnormaal dat Van Aert eens eigen kans gaat, wat niet betekent dat hij niet beschikbaar is voor de ploeg.

0
Reiger 27 november 2021 om 09:21

Topfavoriet voor groen. Misschien niet de allersnelste in de massaprints maar zeker bij de top 3. Niet de beste lead-out maar wel iemand die zichzelf goed kan plaatsen.
Van de kandidaten voor groen met afstand de beste klimmer en tijdrijder.

0
Mwielerfan 27 november 2021 om 10:38

Top 3 op zijn aankomsten, zwaar, zoals hushovd en Freire in hun tijd. En top 3 als alle sprinters in week 3 kapot zijn, of naar huis. Maar ik moet het nog zien op het vlakke tegen ewan, Bennett, merlier. Die lijken me sowieso sneller en dan heb je nog een hele zwik die denk ik aan hem gewaagd zijn, afhankelijk van vorm etc zoals Philipsen, Jacobsen, groenewegen, demare

0
Reiger 27 november 2021 om 10:52

Wout zijn probleem in de eerste week zit m in de lead-out die hij eigenlijk niet heeft.
In de laatste week zijn de kansen het grootst op winst of hele korte klasseringen in massasprints.

0
aardappeljager 27 november 2021 om 11:17

En hij kan natuutlijk heel goed punten sprokkelen in heuvel en bergetappes door mee te zitten in de vlucht. Eigenlijk zoals Sagan dat altijd deed met de tussensprints. Moet hij daarvoor wel de vrijheid krijgen van de ploeg. Hij kan dan ook uitstekend na de tussensprint zich laten zakken of als springplank dienen

0
Reiger 27 november 2021 om 11:35

Eigenlijk is Wout een type Sean Kelly. Kon ook alles goed, won klassiekers en kleine rittenkoersen bij de vleet. Won 4 keer de groene trui maar won tijdens die Rondes slechts één ritje. Ik weet niet wat waardevoller is. De groene trui pakken zonder ritzege of hier en daar uithalen en met 3 etappes naar huis gaan. Ik denk toch het laatste.

0
MACC 27 november 2021 om 09:24

We zijn aangekomen op het tijdstip dat Wout ook zijn doelen wil behalen, maar Roglic heeft nog te veel steun nodig. In een ploeg met acht renners zijn zes knechten toch wel voldoende? En Wout kan Roglic altijd nog helpen en is daar ook bereid voor.

0
Cochise 27 november 2021 om 09:25

Als je Cavendish, Ewan of Philipsen heet begrijp ik dat je van de groene trui een doel wilt maken. In Wout zijn geval eigenlijk niet. Als je zo veel kwaliteiten hebt en keuzes moet maken in je programma, waarom dan drie weken achter zo’n truitje hengelen en op die manier kansen op ritwinst verkleinen (ze laten hem dan minder snel in een ontsnapping gaan) en jouw ploeg extra afmatten. Ik vond Sagan’s seizoen ook glanslozer worden naarmate hij meer op die groene trui gefixeerd werd.

0
Koers 27 november 2021 om 09:46

Groen en jagen op zeges natuurlijk. Ik hou er wel van.

0
LDV 27 november 2021 om 09:26

Je kan het ook anders stellen… Primoz heeft nu al jaren zijn kansen gehad, en niet gegrepen…

0
Beekman 27 november 2021 om 09:37

@LDV, zo werkt dat niet, ik denk dat Jumbo meer waarde hecht aan de gele dan aan de groene trui, dat hij het niet gered heeft is een ander verhaal, maar als je een potentiele tourwinnaar hebt dan lijkt het mij niet vanzelfsprekend dat ze voor de groene trui gaan.

0
bswinkelss 27 november 2021 om 09:39

Inderdaad, ik verwacht ook dat wout zonder al te veel extra inspanning voor de groene trui kan gaan

0
ghostwriter 27 november 2021 om 12:02

Ik ben er zeker van dat Jumbo-Visma liever tweede in het algemeen klassement wordt met Roglic dan dat ze groen winnen met Van Aert. Het algemeen klassement is nou eenmaal vele malen belangrijker voor een ploeg als Jumbo-Visma.

0
EricV 27 november 2021 om 18:39

Lol, het enige wat voor jumbo telt is geel hoor.

0
josi 27 november 2021 om 09:43

Geel en groen hoeven elkaar in dit geval niet zo heel erg te bijten. Als Van Aert elke massasprint serieus meesprint en ook de tussensprints erbij doet, komt hij al een heel eind. In de tijdritten en middelzware ritten pakt hij geheid punten op de pure sprinters en ook die kasseienetappe is natuurlijk gunstig voor hem. Een tweede ambitie naast het geel hoeft niet slecht te zijn, zeker als je er als ploeg niet al te veel energie in hoeft te stoppen. Als de gele droom dan uiteen mocht spatten, heb je in ieder geval nog een tweede doel. Het enige nadeel is dat zulke hoge ambities je natuurlijk wel een slechte eindejaarsscore bij WF kunnen opleveren als je ze niet allemaal waarmaakt.

0
Marik 27 november 2021 om 09:47

Het zou kunnen als Teunissen geheel wordt opgeofferd voor Wout. En Dennis zal 3 weken lang het vuur uit de pedalen moeten trappen.

0
Beekman 27 november 2021 om 09:50

@Josi, voor de groen trui gaan kost wel degelijk krachten, elke tussensprint meesprinten, daarbij nog maar de vraag of Jumbo hem iedere sprint wil mee laten gaan sprinten met het risico op valpartijen. Als je voor de gele trui gaat heb je iedere renner nodig, dus niet iemand die zich opsoepeerd in de sprintjes, zou mij sterk lijken mocht Jumbo daar in mee gaan. Jumbo een prima ploeg, maar niet als jezelf voor de knikkers wilt gaan.

0
Beekman 27 november 2021 om 09:52

@Marik, dat geloof je toch zeker zelf niet.

0
Marik 27 november 2021 om 09:57

Inderdaad Beekman, eigenlijk niet.

0
Mwielerfan 27 november 2021 om 10:50

Tot nu toe verliest van aert bijna alles omdat hij te vroeg teveel doet, vaak ook dus vanwege te weinig ondersteuning. Voor groen betekent ook weer eerder meer doen, en bovendien moet iemand hem naar de tussensprint loodsen etc. Nu kan hij altijd relatief makkelijk naar voren omdat het bij zijn type aankomsten toch wat minder dringen is. Als ie straks alle massasprinten doet gaat dat echt wel energie van hem en 1 a 2 ploegmaat kosten. Gelukkig heeft jumbo zich misschien wel bij plek 2 voor geel neergelegd

0
Koers 27 november 2021 om 09:46

Hopen dat vdp dezelfde ambitie heeft.

0
Reiger 27 november 2021 om 09:58

Als Mathieu ook voor groen gaat denk ik dat Wout nog steeds de groene trui gaat winnen. En ik weet zeker dat ze allebei compleet verrot uit de Tour komen. Maar wel leuk voor de kijker!

0
Chippen 27 november 2021 om 11:37

dat gaat nooit lukken met merlier en philipsen in de ploeg en die gaan ze niet thuis laten.

denk dat mathieu ook niet de sluwe timing heeft om zich te plaatsen in pure sprints, die zit regelmatig te ver waardoor hij te vaak buiten de top 10 gaat vallen en dat maak je niet meer goed, zelfs niet met 3 of 4 overgangsritten, dat is nu eenmaal het kromme puntensysteem.

0
Reiger 27 november 2021 om 12:16

@Chippen Mee eens ja. Mathieu is niet de allerbeste wringer. Dan maar wat ritten uitzoeken om te scoren. Moet kunnen.

0
wimvl 27 november 2021 om 16:07

Mathieu gaat de Tour niet uitrijden maar pieken naar een paar ritten in het begin. En waarschijnlijk gaat hem dat lukken ook.

0
Lalsacien 27 november 2021 om 16:10

@Wim Mathieu heeft in de Franse pers aangegeven dat hij komend jaar de Tour graag uitrijd.

0
Reiger 27 november 2021 om 17:43

Ik heb ook gelezen dat Mathieu de Tour volgend jaar helemaal wil doen. José de Cauwer en Adrie denken dat Mathieu daarmee nog een sprongetje vooruit kan doen als atleet.
Wout heeft het iig goed gedaan dus wie weet!

0
Panache 27 november 2021 om 09:47

Ik had een interview verwacht waarin de ambitie werd uitgesproken om De Ronde te winnen, Roubaix, of misschien een aansprekende ronde van van een week als onderdeel van een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. Maar dan lees is iets over de groene trui… Kom op Wout, jij bent absolute wereldtop. De groene trui als bijvangst meepikken laat je niet liggen, maar er een doel van maken…?

0
Cochise 27 november 2021 om 10:19

Dit dus…

0
kleomantre 27 november 2021 om 10:26

Misschien is dit wel een veiliger doel, want ik denk dat het euvel dat Wout heeft is dat hij bijna overal op een (fractioneel) betere tegenstander stuit. Hij heeft vorig seizoen door een makkelijker parcours de AGR kunnen winnen en GW toen hij eindelijk eens een superknecht bij ‘m had. Op alle andere afspraken moest hij zelf de meubelen redden en dan komt hij dus net iets tekort op specialisten of een enkele andere superrijder. Of dat op te lossen is door meer focus en beter leren pieken durf ik niet te zeggen?

0
Alfons Haavers 27 november 2021 om 10:33

Het jaar ervoor wint hij wel Strade en MSR en strandt hij op een zucht van winst in RVV, dus dat is toch wel wat een snelle conclusie vind ik.

0
Mwielerfan 27 november 2021 om 10:46

Ik denk dat als hij echt voor week rondes gaat hij Parijs nice en Zwitserland kan winnen.

0
Chippen 27 november 2021 om 11:41

@mwielerfan

dat lijkt me net de ambitie die hij moeten loslaten. eens een jaar (of 2) het voor hem zwaardere klimwerk opzij schuiven en puur voor kasseien en sprints gaan.

0
popo 27 november 2021 om 09:48

Ik denk dat Matje nu ook voor groen wilt gaan..

0
platteprijs 27 november 2021 om 09:57

Daar gaat de cooperation. Thuislaten die raddraaier.

0
Quesada Quesada 27 november 2021 om 09:57

Prima om dit zo uit te spreken. Dan weet de rest van het deelnemersveld namelijk bij voorbaat al dat ze kansloos zijn en hoeven ze zich niet eens te mengen in de tussensprints. En dat maakt het voor Van Aert peanuts om de trui zonder veel effort binnen te hengelen.

Overigens zou het winnen van óf RVV óf PR het daadwerkelijke hoofddoel moeten zijn in 2022.

0
Michelangelo 27 november 2021 om 10:12

Het laatste nieuws… dat is toch dat roddelblad van Lefevere??

Ik denk dat hier wat mooie quotes uit hun verband getrokken zijn om lekker wat onrust te zaaien bij geel-zwart. Terwijl die grijze eminentie al glimlachend nog twee flessen wijn open trekt en goedkeurend knikt bij het lezen van dit bericht…..

0
Maillot à Pois 27 november 2021 om 10:26

Stop de tijd, Michel heeft een link met PatLef/Remco gevonden ;-)

HLN is over het algemeen een sensatiekrant, maar de sportkatern is echt wel van een goed niveau.

De wekelijkse column waarin Patrick mag losgaan verschijnt overigens in Het Nieuwsblad, da’s een andere krant. Bij Het Laatste Nieuws heeft ie al helemaal niets in de pap te brokken.

0
Alfons Haavers 27 november 2021 om 10:37

HLN en Patje hebben in het verleden zelfs in proces gelegen met elkaar, dus ik zie ook niet zo goed in waarom de krant quotes zou verdraaien in opdracht van Lefevere?

0
Dikke Man 27 november 2021 om 10:44

De ene krant is een drolletje en de ander een natte drap. Voordeel van de sportkatern is dat de Vlaming het toch wel leest, ook al staat er dat Wout vandaag level 231 van Candy Crush heeft behaald.

0
WernerFranke 27 november 2021 om 10:45

Dit is echt een obsessie aan het worden, Michelangelo.

0
VdB-Avila 27 november 2021 om 11:51

Wel jammer dat we al een tijdje niks meer horen van “the wolfpack”, hun zelf gekozen Hollywood naam. Vooral de ergernissen aan en over dat over het paard getilde ratje mis ik.

0
Chippen 27 november 2021 om 12:25

@vdb-avila

we zitten in een eveneluwte, dan moeten we het doen met sporadische sneren naar iserbyt, van wilder en/of cant. gelukkig blijft pat wel fulltime beschikbaar.

vraag me af wat de gemeenschappelijke factor van deze klassieke doelwitten is.

0
Dikke Man 27 november 2021 om 13:30

Nationaliteit, vervelend karakter of een totaal gebrek eraan, en kleine mennekes zijn gewoon grappig. Discriminerend? Ja. Leuk? Zeker!

0
Mwielerfan 27 november 2021 om 10:44

Misschien is het wel het beste voor van aert om naar een iets kleinere ploeg te gaan met een serieuze voorjaarskern, en dan de tour 2 man in dienst om hem naar voren te brengen bij sprints, in ontsnappingen etc. Alpecin ondersteunt hun sprinters serieus, en had Nuyens niet plannen voor een nieuw project? Er scheen een nieuw start kapitaal aan te komen

0
rahimns 27 november 2021 om 10:53

Gezien het parcours voor komend jaar een logische gedachte. Relatief weinig echte sprintetappes en veel lastige etappes waar hij in de finale als 1 van de weinige snelle mannen er nog bij zal zijn. Hij kan ook als 1 van de weinige en voor Roglic werken en het dan ook zelf nog eens afmaken in 1 etappe, dat heeft hij in het verleden al laten zien.

0
FondriestTF3 27 november 2021 om 10:54

Zo ingewikkeld lijkt me dat toch ook weer niet. Van Aert is qua positionering heel handig. Een lead-out trein van 5 man is echt overbodig.

Een Mike Teunissen meenemen die hem afzet in de laatste kilometer en je bent er al voor de sprints. Bij enkele etappes laat je hem in de vroeg ontsnapping meegaan en dan kan hij in het tweede deel altijd nog werk doen voor de klassementsmannen.

En in de bergen kan hij ook een gewoon eerder laten lopen dan dat hij nu deed. Eerste deel wat punten oprapen en dan de tweede klim op kop in plaats van de tweede en derde.

Het is een renner die zich in hoge mate zelf redt dus je moet hem gewoon niet als superknecht inzetten op de laatste klim. Dan komt dit echt wel goed.

0
Romāns Vainšteins 27 november 2021 om 11:14

Ik vind groen een snertfocus en zie hem liever zeggen 'ik wil een keienklassieker winnen en met de ploeg de tour'. Ken je Roglic? Of is er een of ander wetenschappelijk onderzoek geweest dat felgroene FTU's bovengemiddeld rendabel zijn?

Voor MvdP is het groen trouwens wel een mooi doel want die heeft geen rondeploeg rondom en het is uitstekend combineerbaar met jagen op etappes en lekker chillen als het even te lastig parcours wordt.

0
Alfons Haavers 27 november 2021 om 11:25

Dat Vlaanderen of Roubaix hét doel wordt in ‘22 lijkt me duidelijk en heeft hij als ik mij niet vergis ook al uitgesproken in eerdere interviews na het seizoen.

Na het voorjaar is zijn jaar evenwel nog niet gedaan, dus niet zo vreemd dat hij zichzelf daarna nog doelen stelt en die ook aan bod komen in een interview.

Zelf heb ik weinig met groen en vind ik een paar ritten winnen mooier, maar met zijn kwaliteiten is het ook niet vreemd dat hij ooit eens voor dat groen wil gaan. Uitstellen tot Roglic de Tour heeft gewonnen lijkt logisch, maar tegen dan kunnen van Aert zijn kansen op groen ook al weg zijn.

Gewoon zijn eigen Tour laten rijden en de rest van het team volledig in steun van Roglic vind ik niet ondenkbaar.

0
Romāns Vainšteins 27 november 2021 om 11:54

Ik begrijp je mening wel maar ben juist van mening dat het wel degelijk ‘ondenkbaar’ is dat van Aert van Roglic losgekoppeld wordt zolang laatstgenoemde in staat is de tour te winnen . De kunst is om tijdens de tour tegelijk Roglic buiten schade te houden en onderweg ergens Pogacar buitenboord te kieperen. Er is geen betere lijfwacht/beul dan dhr van Aert binnen hun selectie voor deze doelen. Vastketenen en pas loslaten als het doel onhaalbaar is.

0
Michelangelo 27 november 2021 om 11:54

Sluit me helemaal aan bij RV hier: groen is een troostprijs als je Roglic in je team hebt. En zeker ook als je nog nooit een grote kasseiklassieker gewonnen hebt.

Voor VdP wordt het ook wel lastig voor groen. Tenminste, als ze met Merlier naar de TdF gaan. In de ritten met de meeste punten zullen ze waarschijnlijk de kaart Merlier trekken. Dus dan zal het voor “plankje” in de andere ritten en de tussensprints moeten gebeuren. Want meesprinten “op z’n Wanty’s” om zoveel mogelijk renners in de top 10 te hebben lijkt me niet de beste optie.

0
Alfons Haavers 27 november 2021 om 12:19

Dat van Aert (af en toe) in het gareel zal moeten, lijkt me inderdaad ook het meest waarschijnlijke, gezien de enorme Tour(eindklassement)-focus van de ploeg.

Dit jaar zie je evenwel tot wat van Aert in staat is in een wedstrijd als de Tour, met zijn allroundkwaliteiten en het vermogen om 3 weken koers goed te verteren. Dat was ook niet mogelijk geweest als Roglic niet was uitgevallen.

Zeker in lastige overgangsritten liggen er volgens mij heel veel mogelijkheden voor hem om ritten (en punten) te pakken.

Tuurlijk weegt dat voor Jumbo-Visma niet op tegen mogelijke Tourwinst van Roglic. Dus de ploeg zal het wellicht inderdaad zo aanpakken zoals in ‘20. Alles op Roglic en als het eens uitkomt van Aert zijn eigen kans laten gaan.

Dat een grote coureur als WvA zijn eigen ambities heeft in die paar topjaren die je als renner hebt, vind ik ook niet zo vreemd.

En voor mij moet dat ook mogelijk zijn. In waaier-/sprint/punchritten mee Roglic vooraan houden en dan aan het eind eigen kans laten gaan. In overgangsritten met cols van 2de en 3de categorie Wout laten jagen op ritwinst, en de betere klimmers in steun van Primoz. En in de zware bergritten Wout zich laten sparen in de bus (of eens in de vlucht jagen op punten) en het werk in het peloton ook weer over laten laten aan de klimknechten.

Blijft enkel de kasseirit over waar je WvA wellicht volledig in steun van Roglic moet houden om grote schade te vermijden.

Maar ik vermoed ook dat ze bij de ploeg eerder zullen inzetten op een 2020-scenario met een Wout volledig in dienst en eens laten sprinten af en toe. Dat van Aert dat graag anders ziet en uitspreekt in interviews begrijp ik evenwel ook. Dit zijn de jaren dat het moet gebeuren voor hem.

0
jooprioolpijp 27 november 2021 om 14:26

Zo nodig is van Aert toch niet als lijfwacht als ze Dennis hebben? Die komt ook best aardig een berg op als het moet. Vinnegard en Kuss voor het echt steile werk. Van Aert kan behoorlijk z’n groene ding doen lijkt me. Ik vermoed verder dat het hoe en wat in de TdF al lang binnen de ploeg is afgesproken, of op z’n minst in grote lijnen.

0
Romāns Vainšteins 27 november 2021 om 18:46

Dennis is zeker een aanwinst maar om eens een windputsch te bakken of de boel op onbewaakt moment uiteen te scheuren zou ik 100 x liever van Aert als partner in crime willen. Die dan in een groene waas verzonken zien zou ‘wielie wielie not’ pruimen als Primoz zijnde.

0
Explorer 27 november 2021 om 11:25

In 2020 werd van Aert op 1 uur en 20 min gereden van pogacar. In 2021 op 57 min. Kijken of hij dit jaar weer z’n progressie kan maken en top 15 kan rijden.
Ligt natuurlijk wel aan het aantal ritten wat bruikbaar voor hem is en de kans op een ontsnapping.
Verder rijd wout dus erg kort op de top anders sta je niet binnen een uur.
Stel:Als wout wat kilo’s kwijt raakt alla Dumoulin en zijn max w/kg in samenspel met explosiviteit behoud, zien we dan een andere Wout voor GC?? Ik dacht eerst, mwah nee kan niet. Maar met het juiste ritten in de ronde en de juiste tijdritten erin. Maybe?

0
Lalsacien 27 november 2021 om 11:32

In 2021 werd Pogacar niet tot het uiterste gedwongen. Daarom was het verschil kleiner.

0
Explorer 27 november 2021 om 11:35

Oke daar zit een kleine kern van waarheid in. Maar bergop worden de grootste verschillen gemaakt. Van aert heeft in die tour ook de kraan bergop niet vol open gedraaid. Zit dus een vergelijk in op die manier.

0
Reiger 27 november 2021 om 11:44

@Eplorer Wat is de toegevoegde waarde voor Wout om top-10/15 te rijden in de Tour?
Het is mijns inziens leuk voor hem maar meer ook niet. Hij zal moeten vermageren en daarmee ook explosiviteit inleveren. Op dat vlak was hij in de klassiekers dit jaar al niet opgewassen tegen Mathieu en Julian. Grote rondewinst lijkt mij uitgesloten voor Wout.
Hij mag het natuurlijk altijd proberen om na zijn carrière geen “wat als” gevoel te hebben.

0
Explorer 27 november 2021 om 13:12

Nou reiger, als topsporter heb je een mentaliteit om alles eruit te halen wat erin zit. Is dat een keer topic rijden. Of voor in sommige andere renners het geval van top 10 of top5 te rijden. Winnen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor een sponsor is het ook interessant om iemand met veel exposure in de top 10 te hebben win win situatie lijkt mij.
Tevens zie ik wel voor v aert potentie voor een hogere positie in de toekomst
Wat betreft de klassiekers, hij was niet aan het pieken daarvoor. Wout piekte tijdens de tour. Als je niet 100% bent in het voorjaar breekt dat je op tav andere renners. Je kunt niet overal wereld top zijn. Keuzes maken hoort daar ook bij. Maar goed je mag mij hierin corrigeren.

0
Reiger 27 november 2021 om 13:38

Het probleem van Wout vorig jaar was dat hij juist zo veelzijdig is. Hij werd 2de op het WK veldrijden, 2de in de Tirreno en 3de in SanRemo. Hij won Gent-Wevelgem en de Amstel gold race. Belgisch kampioen op de weg, 3 mooie tourritten, zilver op Olympische wegrit en zilver op WK tijdrit. Een geweldig mooie lijst. En toch denk ik ook dat Wout al op een heel dun koordje balanceert. Je zag het al op het WK weg en Parijs-Roubaix. Het was op. En dat kan nu eenmaal gebeuren. Maar om naast dit allemaal ook nog klassementsrenner te worden lijkt mij echt teveel van het goede. Mijn mening is dat hij geen grote ronde kan winnen vanwege te beperkt klimvermogen. De hoogste klassering is misschien top 5. De vraag is wat je daar allemaal voor laat liggen in de klassiekers. En misschien gaat dat wel 1 of 2 jaar heel goed maar dan denk ik dat Wout niet zo’n hele lange carrière gaat hebben. Want ook de grootste talenten kunnen roofbouw plegen. En die kant gaat Wout dan beetje bij beetje op volgens mij.

0
Chippen 27 november 2021 om 11:26

ik kan begrijpen dat van aert met zijn kwaliteiten toch 1 keer groen wil winnen en dan moet hij dat nu doen, niet binnen 4 jaar wanneer zijn sprint is gaan afbotten. pure sprinters zijn enkel een bedreiging als ze al 3 of 4 ritten winnen en dat zie ik niemand doen. verder is hij gewoon nog completer dan sagan en die heeft ook wel een paar keer vrij eenvoudig groen gewonnen, dacht ik.

jumbo moet er gewoon voor zorgen dat ze bergop minder nood hebben aan van aert die problemen moet oplossen, dat hoort nooit de laatste of voorlaatste man bij roglic te zijn. dus geen (meester)knechten meenemen die vooral aanklampen en lossen voor het aan hen is om te werken, maar bennett is natuurlijk al weg.

0
Petje 27 november 2021 om 11:37

Kan makkelijk plus geel voor Jumbo

0
Michelangelo 27 november 2021 om 11:50

Ik zit nu alweer te wachten op de bijdrages van “geengeelenookgeengroen”.

Ik denk dat Wout de kwaliteiten bezit om voor groen te gaan. Maar voor mij is dat toch echt een troostprijs als je met je ploeg 1 van de 2 topkandidaten hebt voor geel in Parijs. Bovendien is “groen” vooral een Belgisch dingetje, en dat zal dus een leuk spanningsveld geven tussen ploegbelang en individueel belang. Want ik denk niet dat de sponsor alles opzij wil zetten voor Wout in groen. Jezelf smijten in een massasprint is gewoon gevaarlijk, zelfs als je goed kunt sturen.

Aan de andere kant: de TdF is nog ver weg, er kan nog veel gebeuren met zowel Van Aert als Roglic. Bovendien is ook Parijs nog ver als je eenmaal gestart bent. En wie weet sprint ook Groenewegen volgend jaar de keien weer uit de straat.

0
Gebruikersnaam 27 november 2021 om 12:18

Groenewegen, lol. Zelfs als die terug op niveau komt, valt die nog slechter te combineren met Roglic dan de groene ambities van Van Aert. Gaat niet meer ritten winnen dan een Van Aert, heeft veel meer ondersteuning nodig om hetzelfde te bereiken en je hebt er als ploeg helemaal niets aan, die gaat nergens zijn steentje bijdragen om een teammaat te helpen. En niet in staat om het nietszeggende groene troostprijsje binnen te halen.

0
Verweggistan 27 november 2021 om 11:58

Ik ben voorstander van een vrijbuitersploeg naar de Tour sturen. Lekker met Wout van Aert, Laporte, Tosh, Teunissen, Dumoulin, Gesink, Oomen en Kuss drie weken lang koers maken, zonder klassementsambities.
En dan een klassementstrein met Roglic, Vingegaard, Foss, Dennis, Kruijswijk, Hofstede, Bouwman en Affini naar de Giro.

0
Dikke Man 27 november 2021 om 14:04

Alle ballen op Ketonen-Tosh! Revelatie van 2022.

0
Gebruikersnaam 27 november 2021 om 12:11

Van Aert is fysiek op het top van zijn kunnen en hoort bij de 5 beste renners van het peloton, die hoort gewoon zijn eigen doelen te kunnen kiezen en zou nooit moeten plooien voor de ambities van een ploegmaat.

Oh, best mogelijk dat Roglic terecht hoger mag ingeschat worden en terecht hoger in de pikorde staat bij het team, maar dan zal zo’n Van Aert ook wel stellen dat hij op een moment van zijn carrière is gekomen dat hij moet oogsten en dat Jumbo dan mogelijk niet de plek is waar hij dat kan. En dan denk ik dat Jumbo beseft dat ze wel zwaar voor de Belgische markt aan het gaan zijn en dat Van Aert daar een héél belangrijke factor in speelt.

Sportief ongetwijfeld niets belangrijker dan de Tour, maar commercieel is er niets belangrijker dan Van Aert houden, daar staat die echt wel hoger dan Roglic.

0
Wheely 27 november 2021 om 12:17

Kuss: “Bollentrui doel volgend jaar”

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone