Wout van Aert verslaat Julian Alaphilippe in Milaan-San Remo

zaterdag 8 augustus 2020 om 18:25
Wout van Aert verslaat Julian Alaphilippe in Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft de 111e editie van Milaan-San Remo op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma versloeg na een razendspannende finale zijn vluchtmakker en titelverdediger Julian Alaphilippe. Beide renners wisten weg te rijden op de flanken van de Poggio.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de Italiaanse steden Milaan en San Remo ging het vandaag vooral over wielrennen. Vandaag stond namelijk de 111e editie van Milaan-San Remo op het programma. De wedstrijd onderging een heuse metamorfose, met het schrappen van de Turchino, de drie Capi én een lange passage langs de Ligurische kust, maar de finale bleef ongewijzigd. La Classicissima eindigde ook in dit vreemde wielerseizoen na een traditionele finale over de Cipressa en de Poggio.

Zes Italianen en één Spanjaard gaan op avontuur 
Het officiële startsein voor Milaan-San Remo werd gegeven om 11.00 uur en na amper tien minuten koers gaf Radio Corsa al de namen van de vroege vluchters door. De kopgroep kleurde nagenoeg volledig Italiaans met Mattia Bais, Manuele Boaro, Alessandro Tonelli, Damiano Cima, Fabio Mazzucco en Marco Frapporti. Deze thuisrijders kregen nog het gezelschap van de Spanjaard Héctor Carretero. De zeven avonturiers wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ongeveer zes minuten.

De vroege vluchters – foto: Cor Vos

De renners wisten in het eerste koersuur bijna 44 kilometer af te leggen. Al snel werd duidelijk dat Caleb Ewan en Philippe Gilbert met winstambities rondreden, aangezien de knechten van Lotto Soudal zich op kop van het peloton nestelden om het vuile werk op te knappen. Ook Jumbo-Visma (voor Strade Bianche-winnaar Wout van Aert) en Groupama-FDJ (Arnaud Démare) besloten een mannetje op te offeren in de jacht op de zeven koplopers.

Schaduwfavoriet Trentin geeft op na valpartij 
Op de beklimming naar het gehucht Niella Belbo, een nieuwe klim in het parcours na het schrappen van de kustpassage, bleef de voorsprong van de vluchters schommelen rond de zes minuten. De koers kabbelde een beetje voort richting de Cipressa en de Poggio, maar het peloton werd met nog 87 kilometer te gaan plots opgeschrikt door een valpartij. Het bekendste en voornaamste slachtoffer was Matteo Trentin, vooraf bestempeld als een van de schaduwfavorieten.

De onfortuinlijke renner van CCC moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zonder Trentin reden de overige renners verder richting de Colle di Nava. De favorieten besloten op deze beklimming hun kruit droog te houden, in de wetenschap dat het zwaarste nog moest komen. Het tempo lag echter wel behoorlijk hoog, aangezien de voorsprong van de vluchters was gedaald naar één minuut. Er vond nog voor de Cipressa een hergroepering plaats.

Nervositeit stijgt in aanloop naar de Cipressa, Ewan en Gaviria haken af
In aanloop naar de voorlaatste beklimming in deze Milaan-San Remo steeg de nervositeit in het peloton, de favorieten wilden allemaal in een goede positie aan de Cipressa beginnen. Zo ook Julian Alaphilippe, maar de titelverdediger kreeg eerst nog af te rekenen met mechanische pech. De Fransman werd echter op tijd weer teruggebracht naar het peloton. Danny van Poppel zag zijn kansen in rook opgaan na een crash.

Op de Cipressa zagen we aanvallen van Loïc Vliegen en Jacopo Mosca, maar nog opvallender was het zeer vroege afhaken van Caleb Ewan. De nummer twee van 2018 en een van de grote favorieten voor de zege kende een slechte dag en kwam op de Cipressa de man met de hamer tegen. Ook Fernando Gaviria, een andere sprinter om rekening mee te houden, stond plots helemaal stil. Helemaal vooraan reden Vliegen en Mosca nog altijd op kop.

Vuurwerk op de Poggio 
De voorsprong van de Belg en Italiaan bleef echter beperkt tot een tiental seconden, die niet veel later weer werden opgeslokt. In de afdaling van de Cipressa nam Daniel Oss wat meer risico, waardoor hij een vijftiental seconden wist uit te lopen op een uitgedund peloton. De Italiaan met de kenmerkende krullen wist echter niet als eerste de voet van de Poggio te bereiken. Een vrij omvangrijke groep, met Van der Poel en Van Aert, begon aan het laatste klimmetje.

Gianluca Brambilla verhoogde bij het opdraaien van de Poggio het tempo, maar echt veel schade kon de Italiaan niet aanrichten, al zag spurtkanon Sam Bennett wel sterretjes. Op 6,5 kilometer van de streep besloot titelverdediger Alaphilippe, naar eigen zeggen niet in topvorm, zijn versnelling te plaatsen en de renner van Deceuninck-Quick-Step bleek zelfs sterk genoeg om topfavoriet Van Aert uit het wiel te kletsen.

foto: Cor Vos

Alaphilippe valt aan, Van Aert spurt naar de zege 
Alaphilippe begon als eerste aan de afdaling van de Poggio, maar Van Aert was zeker nog niet kansloos voor de overwinning. De Belg kwam slechts drie seconden later boven en wist in de afdaling weer de aansluiting te maken. Alaphilippe en Van Aert hadden wel een mooie bonus op een achtervolgende groep met Van der Poel, die niet in staat was om de twee koplopers te volgen op de Poggio. Toch waren de verschillen nog speelbaar richting San Remo.

Alaphilippe en Van Aert besloten niet te linkeballen richting de finish, aangezien de voorsprong (een seconde of acht) zeer klein was. Heel even leken Van der Poel en co nog aan te sluiten, zeker omdat Van Aert en Alaphilippe in de laatste honderden meters de benen stilhielden. De achtervolgers kwamen echter te laat en dus mochten de Belg en de Fransman voor een zeer prestigieuze zege sprinten. Van Aert bleek na een spannende spurt de snelste.

Voor de Belg is het zijn tweede grote zege sinds de coronabreak, aangezien hij vorige week ook al de beste was in Strade Bianche. Alaphilippe eindigde dus als tweede, Michael Matthews won de sprint van de achtervolgende groep. Van der Poel slaagde er niet in om een dichte ereplaats te bemachtigen. Van Aert is de eerste Belg die Milaan-San Remo wint sinds Andrei Tchmil, die in 1999 de beste was na een late uitval.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

169 Reacties

vevie 8 augustus 2020 om 18:26

Wow! Mooie finale, hoor! De rest was niet zo denderend, maar vanaf de Cipressa was het heel leuk. Gefeliciteerde van Aert. Die rijdt sterk, zeg. Die gaat waardevol zijn in de Tour

0
Wheely 8 augustus 2020 om 18:27

Wowt!

0
bomb ba 8 augustus 2020 om 18:32

edit wf: laat provocaties achterwege svp

0
madeinstars 8 augustus 2020 om 18:36

Kunnen trolls als Bomb Ba niet gewoon lekker geband worden. Of op .be posten?

0
boenk 8 augustus 2020 om 18:55

Volgens mij was bomb ba een Nederlander? Hij verkoopt in elk geval veel onzin, misschien daarom dat ik daarvan uitging.

0
nasibal 8 augustus 2020 om 19:04

Bedankt voor de belediging aan (o.a.) mijn adres Boenk. Was dat echt nodig?

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2020 om 19:04

Lekker boenk. Smileys als sarcasmeduiding is voor pussies.

0
vevie 8 augustus 2020 om 19:06

Ja, die boenk speelt wel vaak op de man merk ik. Jammer, altijd. Vraag me dan toch altijd af of zo iemand ook dapper is in persoon of alleen een held is achter een toetsenbord.

0
Kelder is de Man 8 augustus 2020 om 20:56

Haha.. wat heeft dit te maken met Vevie’s bericht..

0
Domestique 8 augustus 2020 om 18:27

Alaphilippe fenomenaal op de Poggio, maar toch lekker dat Wout hem aftroeft na die laatste kilometer. Groot nummer.

0
Scibby 8 augustus 2020 om 18:43

Wout verbruikt daar zichtbaar minder energie. Prachtig om te zien hoe hij die heuvel afglijdt. En ook die sprint, superstrak.

0
miguelon 8 augustus 2020 om 18:27

Mijn God, als topfavoriet op die manier winnen in San Remo is waanzinnig

0
Mechanieker 8 augustus 2020 om 18:39

+1

0
kevin keulers 8 augustus 2020 om 18:27

Geweldige koers en absoluut een verdiende winnaar. Maar Alaphilippe heeft toch iedereen wel verbaasd. Wat een explosie op de Poggio

0
Glorious 8 augustus 2020 om 18:27

Super JUMBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat een heerlijke dag!

0
JayJay 8 augustus 2020 om 18:27

Leuke dagen om Belg te zijn lijkt me ;-) Wat een prestatie.

0
lander luypaert 8 augustus 2020 om 18:32

Klopt zeker! Al heeft België de afgelopen jaren altijd al de beste klassieke renners gehad. :)

0
lander luypaert 8 augustus 2020 om 18:32

Klopt zeker! Al heeft België de afgelopen jaren altijd al de beste klassieke renners gehad. :)

0
lander luypaert 8 augustus 2020 om 18:33

Klopt zeker! Al heeft België de afgelopen jaren altijd al de beste klassieke renners gehad. :)

0
Glorious 8 augustus 2020 om 18:37

Als je een Jumbo man bent maakt het niks uit waar ze vandaan komen, JUMBO!!!!!

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2020 om 18:47

edit wf: niet doen

0
DefyGiant 8 augustus 2020 om 19:12

Ondertussen is die RV ook een groot trolleke geworden. Wat een gepest mannetje moet dit (geweest) zijn, Leve de sport, leve de supporters!

0
Glorious 8 augustus 2020 om 19:15

edit wf: niet doen

0
Wheely 8 augustus 2020 om 18:29

Wow! Wout doet wat Flip vorig jaar deed, Strade – MSR. Benieuwd of hij ook het geel in de Tour pakt!

0
skylimit 8 augustus 2020 om 18:55

Nee, hij mag / moet toch alleen knechten voor de drie musketiers en niet voor eigen succes gaan in de Tour. (Zou hij in deze vorm ook niet de Tour kunnen winnen ?…waarschijnlijk niet omdat hij in het zware klimwerk tekort zal komen)
Mooie overwinning vandaag. Duidelijk dat Van Aert nu zijn ding mag doen in deze eendaagse topwedstrijden en straks in de Tour mag knechten.

0
Tonydepony 8 augustus 2020 om 19:17

Kwiatkowski deed de dubbel ook al eens!

0
harryjohan71 8 augustus 2020 om 19:36

Wielrennen is een teamsport, waarin de teams in overleg met de renners vaststellen welke doelen ze willen bereiken. Tot op heden heeft JV 2 doelen na Corona gehaald. Het volgende grote doel is Tour de France. Als renner van een team wil je hier graag een bijdrage aan leveren. Dit wordt mijns inziens alleen versterkt nu je al 2 van je eigen doelen behaald hebt.

0
Kelder is de Man 8 augustus 2020 om 21:03

harryjohan71..
Precies.. Take and give.

0
Gelei 8 augustus 2020 om 18:31

Bedankt Wout en Julian om ons te behoeden voor Matthews.

0
AZH 8 augustus 2020 om 18:31

Huiswerk voor VDP.

Of misschien moet ie het gewoon bij mountainbiken houden :p

0
Gerben Schmidt 8 augustus 2020 om 18:48

Ik denk dat gezien de uitslagen van zowel DQS en TJV de laatste dagen misschien onderschat is door MVP wat een topteam + begeleiding voor je ontwikkeling kan betekenen.

0
Panter 8 augustus 2020 om 19:41

Zijn tijd komt ook wel zal ik je ffkens herinneren!! En niet verdwijnen

0
SnellePelle 8 augustus 2020 om 22:05

MvdP is het 1e wonderkind dat weer op aarde is gekomen. Nu ReV en WvA nog.

0
Raafje 8 augustus 2020 om 18:31

Wat een geweldige renner is Wout!

0
Frank V 8 augustus 2020 om 18:32

Alaphilippe als enige kunnen volgen bergop? Hoe sterk ben je dan? En dan nog al de rest. Sprinten. Gewonnen.

0
vanSpringel 8 augustus 2020 om 18:32

Mooiste finale sinds jaren. Mooi warm weer, fraaier parcours. Voor iedereen winst !

0
Mille 8 augustus 2020 om 18:32

Wat een beest! Woutje!

0
JasperMollema 8 augustus 2020 om 18:33

Straf staaltje weer. Heeerluk!!

0
Fietshemerin6 8 augustus 2020 om 18:34

Mooie koers…

Vdp net een (goed) mannetje te kort denk ik, en uiteindelijk ingesloten zo dacht ik te zien voor een mooie klassering…
Grondahl Jansen ook natuurlijk een compliment.

0
Scibby 8 augustus 2020 om 18:44

Ja, hoe goed vdp ook is, een sterk team is vaak gewoon belangrijk.

0
boenk 8 augustus 2020 om 18:57

Zijn team was sterker dan dat van van Aert in Strade. En hij moet gewoon zien dat hij die aanval kan beantwoorden en hij is mee. Maar hij was niet mee.

Volgens mij piekt hij wat later op het seizoen om eerlijk te zijn.

0
harryjohan71 8 augustus 2020 om 19:22

@ Boenk Het was een JV’er die op kop reed op de Poggio. Dit heb je natuurlijk niet gezien. Van Aert weet het vast wel op waarde in te schatten.

0
Mille 8 augustus 2020 om 19:24

Alpecin was in de wedstrijd als team idd sterker dan Jumbo.

0
harryjohan71 8 augustus 2020 om 22:21

Gelukkig is Wout wel tevreden over zijn team. Dat is het belangrijkst.

0
Maarten_85 8 augustus 2020 om 23:12

VDP's team was vandaag inderdaad beter dan dat van WVA. WVA moest net voor de Poggio in zijn eentje naar voren rijden. Ook in de uitslag zie je onrechtstreeks dat de rest van zijn ploeg er niet aan te pas kwam. 45e op anderhalve minuut en 59e op bijna vier minuten. Van de andere drie geen spoor in de top 100. En halen we de beelden erbij, dan is het nog een stuk gênanter. In het omvangrijke peloton dat achter Oss aan ging, was WVA de enige TJV-renner! Niet meteen wat je zou verwachten van een World Tour-team in dienst van de topfavoriet.

@harryjohan71
Ja, er zat daar een renner van Jumbo-Visma vooraan in het peloton. Die hebben we natuurlijk allemaal wel gezien. Het was namelijk WVA zelf!

0
S. Morgenstern 8 augustus 2020 om 23:23

Hadden ze in moeten houden om zelf een uitslag te rijden? Jansen in de top twintig had beter geweest? Knechten achterin de uitslag vinden is geen signaal dat de ondersteuning niet goed was. Van Aert is zelf bijvoorbeeld uitgesproken positief over het werk van zijn knechten en die was er de hele dag bij..

Ai, je hebt het kopwerk van Jansen op de Poggio gemist..

0
Maarten_85 8 augustus 2020 om 23:28

@S. Morgenstern
Sorry dat ik mijn reactie nog aan het aanpassen was terwijl jij op mij reageerde, maar ik raad toch aan om de beelden er gewoon bij te nemen. Verwar trouwens niet de truitjes van de drie Bahrain McLaren-renners met die van TJV. In het zonlicht lijken ze wat op elkaar.

0
S. Morgenstern 8 augustus 2020 om 23:32

Die Noorse kampioenstrui lijkt dan weer helemaal niet op die truitjes….

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2020 om 23:39

Op ES hadden ze het ook niet meteen door.

0
Maarten_85 8 augustus 2020 om 23:53

Verrek, je hebt gelijk! Jansen zat er wel degelijk nog bij! Ook niet vreemd dat ik hem niet gespot had in de achtervolging op Oss, natuurlijk. Hij reed namelijk voortdurend achter zijn kopman. Ook toen WVA naar voren reed in de aanloop naar de Poggio, bleef hij gewoon in zijn zog zitten. Puik knechtenwerk, zeg! Rijd jij maar, kopman, ik blijf wel in je wiel zitten!

En toegegeven, daarna heeft hij ook een stuk kopwerk gedaan. Nog een geluk dat hij dat gedaan heeft, anders had Aimé De Gendt MSR gewonnen! Stel je voor, Aimé De Gendt die zomaar een Monument wint! Gelukkig zat Jansen daar om dat te voorkomen! Alle andere ploegen mogen hem op hun knietjes bedanken dat hij die memorabele inspanning heeft geleverd. Zonder meer wereldklasse dat hij even vlug als die Belg een heuvel op kan, had ik nooit van hem verwacht. De demarrage van Alaphilippe kon hij daardoor natuurlijk niet meer beantwoorden. WVA moest het daarna zelf doen. Maar we moeten Jansen inderdaad wel die pluim geven dat JA en WVA überhaupt nog voor de overwinning konden gaan.

Ik trek het een beetje in het belachelijke, natuurlijk. Ik had hem gewoon niet zien rijden. Maar ik blijf het bizar vinden dat hij zijn inspanning enkel plaatst om een kleine renner terug te halen in plaats van echt nuttig werk te doen, zoals de kopman naar voren te helpen als die te veel naar achteren zit. Zeker als hij in zo'n groot peloton de enige helper is die WVA nog ter beschikking heeft.

0
S. Morgenstern 9 augustus 2020 om 00:06

Het op waarde schatten en vaststellen dat Van Aert vandaag constant prima ondersteuning had, is ook gewoon mogelijk. Misschien wel meer dan strikt nodig was inderdaad, achter die aanval van De Gendt, maar iemand moet het doen.

Van Aert kiest toch zelf ervoor om het laatste stukje naar voren een ander spoor te kiezen?! Beetje vreemd om dat Jansen aan te rekenen, die constant naast zijn kopman zat achterin die groep en hem bij stond bij die gang naar voren.

0
Maarten_85 9 augustus 2020 om 04:10

@S. Morgenstern
Kijk, je kan zeker WVA's ploegmaats feliciteren voor het werk dat ze voor hun kopman gedaan hebben. Maar om eerlijk te zijn, vond ik dat nu ook weer niet zo indrukwekkend, hoor. Ik heb de wedstrijd nog eens opnieuw bekeken en daarbij werd mijn eerste indruk grotendeels bevestigd.

Zo is het wel mooi dat ze samen met andere ploegen achter de kopgroep joegen, maar in een koers als MSR ("gemakkelijkste om uit te rijden" etc.) stelt dat nu ook weer niet zoveel voor. En dat ze eten en drinken halen voor hun kopman en in zijn buurt blijven, tja, het zou er nog maar aan ontbreken dat ze die basistaken niet zouden uitvoeren, zeker?

Waar het er in dit Monument op aankomt als knecht, is dat je de kopman zo behouden en stressloos mogelijk door de moeilijke momenten loodst. Dat zijn in de eerste plaats de rushes naar de klimmetjes en als het even kan, de klimmetjes zelf. Ik was de eerste keer al erg gecharmeerd over wat ik de Alpecin-Fenixrenners zag doen voor VDP, zowel bij de Cipressa als, met Sbaragli, bij de Poggio.

Het is jammer dat Sbaragli in de laatste vijf kilometer van de wedstrijd net niet meer bij VDP's groep geraakte, maar desondanks heeft die een schitterende koers gereden als knecht. Voor mij sprong geen enkele renner bij TJV eruit zoals hij. Dus ook niet Jansen, om de genoemde redenen. Ik vind trouwens dat hij gerust zelf het initiatief had mogen nemen om WVA in de aanloop naar de Poggio naar voren te brengen! En ook als collectief hebben VDP's ploegmaats me veel meer overtuigd dan de renners die aangeduid waren om te knechten voor wat tenslotte één van de best presterende World Tour-ploegen van na de herstart is.

0
Franco Ballerini 8 augustus 2020 om 18:35

Best wel lachen eigenlijk met Alaphillipe met zijn praatjes totaal niet in vorm te zijn en Bennett kopman etc etc. Ik blijf een grote fan.

0
$kedel 8 augustus 2020 om 18:39

Nu alleen nog leren dalen…

0
adelaarvanantwerpen 8 augustus 2020 om 19:13

Als Alaphilippe moet leren dalen dan moet het hele peloton leren dalen.

0
Frank V 8 augustus 2020 om 23:47

Alaphilippe en Jungels hebben beiden een stuurbreuk gehad hoorde ik van Peeters. Alaphilippe was onzeker op die 2de fiets.

0
Romāns Vainšteins 9 augustus 2020 om 00:00

Dat is interessante info, merci.

0
Bettinwel 8 augustus 2020 om 18:36

Jammer, Flipje lek. De morele winnaar, dat dan weer wel.

0
Laatste man 8 augustus 2020 om 21:39

Jaja morele winnaar. Gewoon geklopt.

0
harryjohan71 8 augustus 2020 om 22:24

Alaphilippe gewoon tevreden met zijn 2e plek en zoals het hoort niet op zoek naar excuses. Zijn fans kunnen daar nog iets van leren.

0
Koers 8 augustus 2020 om 18:36

Niet zo lang geleden stond vdp bij de strade/vlaanderen/roubauix bij bookmakers op 1 en bij san remo op 2 (achter sagan), maar tot nog toe gaat zijn eeuwige rivaal er met de knikkers vandoor. Hopelijk zien we gauw een vdp op niveau om dan samen met wout om de knikkers in het veld en op de weg te strijden. Maar wat fantastisch voor wout om na zijn valpartij vorig jaar nu zo te mogen koersen.

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2020 om 18:39

Neem wel de extreme hitte tijdens dit tweeluik in acht. Van Flip was het bekend maar Van Aert is eveneens specialist.

0
Tripodboom 8 augustus 2020 om 19:34

Als MVDP niet snel aan de ketonen gaat wint hij nooit meer van WVA. ook niet in het veld. Dan maar mountainbiken ook leuk.

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2020 om 19:48

Is het 100% zeker dat vd Poel (nog) geen ketonen neemt? Het lijkt wel echt verschil te maken ja.

0
Romāns Vainšteins 8 augustus 2020 om 18:36

Oppoetsen die lagelandenkoningskroon! De rechtmatige eigenaar is harder gevonden dan Assepoester’s glazen muiltje. Rare editie met vals aanlooptraject maar gelukkig zowel esthetisch als koerstechnisch een typische MSR finale.

0
Glorious 8 augustus 2020 om 19:17

edit wf: niet doen

0
Michelangelo 8 augustus 2020 om 20:24

Heeft er iemand een teiltje….?

Heb al veel onsamenhangende brabbelarij gelezen maar deze mag in de top 3 :-)

0
Jacco van Stierop 8 augustus 2020 om 18:36

Prachtige finale gezien, Van Aert heel sterk in een vloeiende stijl. Vond hem vorig jaar nog iets te schuchter, maar nu is het een genot hem te zien rijden. Grote klasse.

0
doeme80 8 augustus 2020 om 18:36

Van op de kop in een rechte lijn sprinten.

0
fietsvriend 8 augustus 2020 om 18:37

Zo mooi dit – wat een besluit vd week tussen TJV en DQS met deze prachtige finale. Zo hoort het, de benen laten spreken. Benieuwd naar de reactie van Lefevre.

0
Rudie Marien 8 augustus 2020 om 19:44

Je zal niets horen van Lefevre…………………………..

0
Panache 8 augustus 2020 om 18:37

Wielerflits is in Coronatijd overgestapt op een flut server lijkt het. Na vrijwel iedere finish is de site onbereikbaar. Goedkoop is duurkoop.
Van Aert heel listig en ijzersterk, zijn seizoen nu al geslaagd (al kan er nog veel bonus bijkomen). Van der Poel lijkt geen renner voor hitte. Een matige uitslag is één, maar zijn gebrek aan aanvalslust duidt daar mede op.

0
AZH 8 augustus 2020 om 18:40

Dat is altijd al geweest. Boeiend, dan stuur je twee minuten later je bericht

0
skylimit 8 augustus 2020 om 20:29

@panache Waar had VDP moeten aanvallen ? De enige goede plek voor een aanval is net onder de top van de Poggio en dan moet je ook nog goed kunnen afdalen.
Volgens mij probeerde hij het nog in de laatste rechte lijn om in een sprint a-la de Amstel er naar toe en overheen te poefen, maar hij kwam niet los.

0
JasperMollema 8 augustus 2020 om 18:38

Straf staaltje weer. Heeerlukkk!

0
vanSpringel 8 augustus 2020 om 18:38

Deceuninck Kwikstep heeft vandaag alle zeilen bijgezet om vandaag te winnen. Zij waren constant voorin te vinden, maar ik denk dat de lekke band van Allaphilippe hen de overwinning heeft gekost.

0
harryjohan71 8 augustus 2020 om 19:28

Het gaat erom dat je op het juiste moment voorin bent en je kopman ondersteunt. Dit heeft JV gedaan met Jansen. Het kopwerk op de Poggio, belangrijkste punt in San Remo, werd namelijk door de ploeg van JV. Oftewel Jansen was op het juiste moment voorin. Alaphilippe heeft het goed gespeeld in de laatste km en volledig geprofiteerd van Van Aert. Nog was hij niet sterk genoeg om het af te maken. Oftewel Van Aert was sterker dan Alaphilippe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone