Wout van Aert tweede in Hamburg bij rentree: “Heb me laten verrassen”

zondag 21 augustus 2022 om 18:20
Wout van Aert tweede in Hamburg bij rentree: “Heb me laten verrassen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert kwam als tweede over de streep in de BEMER Cyclassics in Hamburg. De Belgische renner van Jumbo-Visma werd in een sprint van een kleine groep geklopt door Oostenrijker Marco Haller. “Ik wist dat Quinten Hermans en Marco Haller moeilijk te kloppen waren.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“De race liep eigenlijk perfect voor mij. De Waseberg is een klim die me goed ligt, maar ik moet eerlijk zijn: zonder de valpartij was het koersverloop anders geweest”, vertelde de winnaar van de groene trui in de meest recente Tour de France op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Op de laatste beklimming trok ik na goed werk van Nathan van Hooydonck ten aanval en ontstond er een mooie situatie.” Een kopgroep met daarin Haller, Jhonatan Narváez, Quinten Hermans en Patrick Konrad ontstond.

In de sprint keek Van Aert over zijn linkerschouder, net op het moment dat Haller aanging. De Oostenrijker trok vervolgens naar de linkerkant van de weg, waardoor Van Aert in een verloren positie kwam te zitten. “Ik wist dat Quinten Hermans en Marco Haller moeilijk te kloppen waren. Ik heb me laten verrassen op het einde, jammer”, besloot de Belg.

Goed teken na de zware Tour
Voor Van Aert was het zijn eerste koers na de Tour de France. “Ik voelde me prima vandaag. Vlak na de Tour kampte ik met een licht griepje. Na een week of twee kon ik de trainingen weer oppakken. Sindsdien gaat het eigenlijk allemaal naar wens.” De tweede plek is balen, maar het is ook een teken dat het met de vorm wel goed zit. Dat geeft een hoop vertrouwen in de aanloop naar de komende koersen”, aldus de Belg.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Scrabslag 21 augustus 2022 om 19:19

Marco Haller had het eigenlijk even aan Van Aert moeten aangeven dat hij ging sprinten

0
Pizzi 21 augustus 2022 om 20:30

Hihi, lekker.

0
de dorpspastoor 21 augustus 2022 om 20:36

duimpje omhoog, ook van Eekhoff!

0
Panache 21 augustus 2022 om 19:38

Van Aert liet zich verrassen, maar Haller (uitstekende leadout) won dermate afgetekend dat een iets oplettendere Van Aert misschien slechts op plek twee gestrand zou zijn.
Daarnaast vind ik het vaak tof als de underdog wint, idem van Poppel of Morkov die ook wel eens zelf raak mogen schieten.

0
Stabanger 21 augustus 2022 om 20:54

kan ook nog in Hollywood mee
hij vertrok geen 1 maar 3 seconden te laat
kwestie van zeker te zijn dat Haller voor bleef :'D

0
ThorHushovd 21 augustus 2022 om 22:16

Haller als een Vinokourovje en WvA als een Urannetje, dat is wat je hier op tafel gooit? Haha daar geloof ik niet in, bij deze wedstrijd.

0
Mwielerfan 22 augustus 2022 om 10:13

Moest ik ook meteen aan denken. Als zelfs een ervaren finisher als van aert dit gebeurd, waarom zou iemand die nauwelijks ooit sprint finales reed als klimmer uran dan het beter doen?

0
zietemgaan 22 augustus 2022 om 14:24

Van Aert werkt graag met rookgordijnen en afleiding: neen hij is er nog niet en ja hij is te kloppen. Want wat is nu het belang van n nieuwe Bremer zege ivm zijn échte nazomer doelen:)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone