Wout van Aert triomfeert in Herentals, lekke band nekt Mathieu van der Poel

woensdag 23 december 2020 om 16:03
Wout van Aert triomfeert in Herentals, lekke band nekt Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft zijn eerste zege van dit veldritseizoen te pakken. De thuisfavoriet kwam als eerste over de streep in Herentals. Mathieu van der Poel moest genoegen nemen met de tweede plaats, maar de wereldkampioen reed wel op een cruciaal moment lek.

Drie dagen na de wereldbekercross in Namen kregen we opnieuw een duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Tom Pidcock, de derde hoofdrolspeler in Namen, besloot vandaag niet van start te gaan in de X2O-manche van Herentals. Van der Poel en Van Aert lieten zich niet verrassen bij de start en doken als eerste het veld in.

Nieuw duel Van der Poel-Van Aert 
Niet veel later wisten de twee matadoren al definitief weg te rijden van de tegenstand. Europees kampioen Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts keken na één ronde al tegen een behoorlijke achterstand aan en streden vandaag voor de ereplaatsen. Vooraan leek Van der Poel over de beste benen te beschikken.

De wereldkampioen, dinsdag nog winnaar van de Ethias Cross van Essen, vond ook in Herentals een perfecte speeltuin en wist op techniek wat voorsprong te pakken. Van der Poel wist als geen ander weer op te trekken na een bocht en het verschil met zijn grote uitdager Van Aert schommelde een tijd rond de vijf seconden.

Mathieu van der Poel tijdens de cross – foto: Cor Vos

Lekke band voor Van der Poel, Van Aert op weg naar zege 
Na goed dertig minuten crossen verdween de voorsprong van Van der Poel echter als sneeuw voor de zon. De Nederlander van Alpecin-Fenix moest een flink stuk van het parcours namelijk met een lekke band afwerken, werd bijgehaald door Van Aert en dook met een halve minuut achterstand de materiaalpost binnen.

De lekke band van Van der Poel bleek een beslissend moment in de koers. Van Aert reed plots alleen aan de leiding en moest nog een paar ronden een voorsprong van dertig seconden verdedigen. De ongelukkige Van der Poel klokte na zijn fietswissel nagenoeg dezelfde rondetijden, maar het gat dichtrijden op Van Aert bleek te hoog gegrepen.

Thuisfavoriet Van Aert komt als eerste over de streep
Die laatste wist na een solo als winnaar over de streep te komen, meteen ook zijn eerste zege dit veldritseizoen. Van der Poel kwam 35 seconden later als tweede binnen, Michael Vanthourenhout moest als nummer drie in de daguitslag meer dan anderhalve minuut toegeven. Toon Aerts en Eli Iserbyt maken de top-5 vol.

Wout van Aert soleert naar de zege – foto: Cor Vos

Iserbyt mag zich ook na de cross in Herentals leider noemen in de X2O Trofee. De Europese kampioen heeft nu meer dan tweeëneenhalve minuut voorsprong op Lars van der Haar.

X2O Badkamers Trofee
Vierde manche: flag-be Herentals
1. flag-be Wout van Aert in 58m15s
2. flag-nl Mathieu van der Poel op 35s
3. flag-be Michael Vanthourenhout op 1m32s
4. flag-be Toon Aerts op 2m15s
5. flag-be Eli Iserbyt op 2m18s
6. flag-be Laurens Sweeck op 2m26s
7. flag-be Quinten Hermans op 2m38s
8. flag-nl Lars van der Haar op 2m48s
9. flag-nl Corné van Kessel op 2m50s
10. flag-be Gianni Vermeersch op 3m25s

Tussenstand X2O Badkamers Trofee 
Stand na vierde manche in flag-be Herentals
1. flag-be Eli Iserbyt in 3u59m23s
2. flag-nl Lars van der Haar op 2m32s
3. flag-be Toon Aerts op 3m04s
4. flag-be Michael Vanthourenhout op 3m22s
5. flag-be Quinten Hermans op 4m18s
6. flag-be Laurens Sweeck op 6m34s
7. flag-nl Corné van Kessel op 6m38s
8. flag-nl Ryan Kamp op 8m05s
9. flag-nl Mathieu van der Poel op 8m21s
10. flag-be Wout van Aert op 8m33s

Dit artikel delen:

166 Reacties

SvenNysN1Fan 23 december 2020 om 16:04

We zagen een zeer sterke, zeer impressionante Wout van Aert vandaag. Ik denk dat de lekke band van Van der Poel geen impact heeft gehad op de winnaar van vandaag. Dit was een vermogenscross en dan zal de beste zich vanzelf tonen. De wet van de sterkste was leidend vandaag en mij bekruipt het gevoel dat we hier de aanstaande wereldkampioen hebben zien winnen. Masterclass van de maestro.

FW07 23 december 2020 om 16:08

Wat te denken van het magistrale loopgedeelte van Wout? Daar werd de koers steeds weer terug in gang gezet.

HoofdIsVrij 23 december 2020 om 16:08

Vreemde conclusie.

Emergo 23 december 2020 om 16:09

Knap die analyse. Lekke band van MvdP geen impact gehad. Quelle absurdité

Thijs E 23 december 2020 om 16:10

Minstens net zoveel techniekcross als vermogenscross, dat zag je het eerste half uur.

rogierb 23 december 2020 om 16:12

Haha geen impact gehad? Heb je de cross wel gekeken?

SvenNysN1Fan 23 december 2020 om 16:18

Deze cross zal grote mentale gevolgen hebben voor beide heren. Van der Poel laat het kopje hangen, terwijl de ijskoude Wout hier grote moraal uit zal putten. In januari gaat dat de doorslag geven en denk ik dat Wout de wereldtitel zal grijpen.

Olly 23 december 2020 om 16:18

Dat de eerste de beste opmerking over deze cross direct van een trol komt. Zegt voor mij genoeg over het niveau wat er de laatste tijd langskomt bij de postings van het veldrijden.

OT: Leuke cross gezien met een prachtig neergelegd parcours, met een zeer sterke winnaar, jammer dat de spanning na de lekke band van MvdP weg was. Ik weet niet wie er gewonnen zou hebben. Maar het zou zonder die lekke band iig spannend zijn gebleven met als grootste winnaar de toeschouwers.

adelaarvanantwerpen 23 december 2020 om 16:22

Hahahaha comedian.

Cayolle 23 december 2020 om 16:34

Vind het mooi dat Van Aert ook weer een keer wint, maar als het 1x duidelijk was dat een lekke band WEL een enorme invloed had, dan was het nu wel!

Gala 23 december 2020 om 16:43

Uiteraard heeft die lekke band het WVA wel heel gemakkelijk gemaakt. Maar ik denk dat SvenNysN1Fan bedoelt dat zonder lekke band WVA het uiteindelijk ook zou gehaald hebben, weliswaar na een heroïsch duel met MVDP.

Krakowic 23 december 2020 om 17:33

De enige manier waarop Wout wereldkampioen wordt is als het gaat zoals het vandaag gaat. Is al eens eerder gebeurd, dus zeg nooit nooit, maar schat de kans niet hoog in. Snap niet waarom we nog spreken over een echte strijd. Als je kijkt naar alle crossen die ze tegen elkaar hebben gereden blijkt overduidelijk dat Mathieu een flinke klasse beter is in het veld. Gelukkig kan Wout en misschien Pidcock het spannend maken zodat de koers nog interessant blijft. Want ook vandaag domineren ze alweer als vanouds de cross.

dikkechaap 23 december 2020 om 17:34

Haha gefeliciteerd met de prijs voor de slechtste analyse van het jaar. Zo als VdP senior al aangaf: met 5 crossen in 8 dagen loont het niet om in zo’n wedstrijd te gaan proberen een achterstand van 30 seconden goed te maken. MvdP reed rustig uit, en ondertussen kwamen ze van achter geen seconde dichterbij. Hij was heel goed vandaag.

CechRepublic 23 december 2020 om 17:41

Ik heb het niet gezien, maar de grootste Sven Nijs fan (hallo, geen-geel-en-geen-groen!) heeft een heel bizarre conclusie. Zoals ik ook dikkechaap niet geloof die beweert dat MvdP rustig zijn rondjes afwerkte zonder moe te worden.

Lalsacien 23 december 2020 om 17:54

@SvenNysN1Fan sterker nog, ik denk dat zonder de lekke band Wout het verschil groter had gemaakt…

kampie 23 december 2020 om 19:03

Om 16.04 gepost. Ik snap t wel hoor als je wva fan bent. En ik denk ook dat wva goede kans op WK maakt. Maar om nou in de startblokken te gaan zitten puur om op deze site reacties uit te lokken. Amai. Om treurig van te worden. Jammer ook voor WF.

Jan 23 december 2020 om 19:08

VdP zou hebben gewonnen
Fijne dagen allemaal

Davide Lappartiente 23 december 2020 om 19:50

In dat opzicht heb je helemaal gelijk, Sven

Federstrong 23 december 2020 om 21:34

Wat een onzin, met wat voor WVA bril heb jij gekeken? MVDP was gewoon de sterkste, op de skiberg was hij elke keer de betere. Je rijdt niet zomaar 5 ronden lang weg tot 10 seconden. Dit was een betere MVDP dan in Namen.
Met een lekke band rondrijden op zo’n parcours kost heel veel kracht en energie. Terug komen op WVA gaat dan niet meer lukken als je het grootste gedeelte van de cross hebt gehad. Logisch dat hij dan gas terug neemt. Tweede worden op 15 seconden maakt dan geen verschil meer. Niet vergeten dat hij gister ook gewoon gecrosst heeft.

MarkPeeters 24 december 2020 om 09:51

Natuurlijk heeft de platte band van MVDP impact maar anderzijds blijkt nu achteraf dat ook WVA in het begin van de wedstrijd een lekke band heeft gehad. Volgens mij waren beiden aan elkaar gewaagd, jammer dat pech ons een spannende finale heeft ontnomen.
PS: de impact van de lekke band van MVDP was groter dan de lekke band van WVA want de afstand tot de wisselzone was veel groter.

doorak 25 december 2020 om 09:55

Masterclass trollen zal je bedoelen ipv uitgevoerd door WvA die zeker weer goed bezig is en er niet af wordt gereden. Een masterclass zou het zijn wanneer de ander geen pech heeft en ondanks volle bak rijden-lopen op flinke afstand wordt gereden vanwege het superieure stuur- en trapvermogen. Alleen momenteel doen de TWEE niet voor elkaar onder en is er aldus geen sprake van een superieur onderscheid.
U doet onze goede naam in beheersing der Nederlandse taal teniet.

Echter verder is het wel zoals Federstrong aangeeft.

Thijs E 23 december 2020 om 16:08

Mooie zege voor van Aert, cross is cross, lekke banden horen er bij.

HoofdIsVrij 23 december 2020 om 16:09

Mooie modder cross. Jammer van de lekke band.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:10

Vanaf dat van Aert alleen op kop reed leek alles nog een pak soepeler te gaan.

rogierb 23 december 2020 om 16:13

Goh wat een knappe conclusie.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:14

rogierb duidelijk gefrustreerd?

De Fakir 23 december 2020 om 16:37

Zucht wees eens een beetje lief voor elkaar, dit wordt zo langzamerhand het meest kansloze forum van NL. Zoveel factoren spelen een rol nogal lastig beoordelen vanuit uw zetel wie er dan daadwerkelijk sterker was. En wat doet het er toe? Het eindresultaat telt, mooie zege voor Wout dit keer.

doorak 25 december 2020 om 09:59

Je bent pas bent gefrustreerd wanneer je dergelijke Vlaamse nonsens uitkraamt. Hoorde deze week in Wallonië ook Belgen zeggen dat nogal wat Vlamingen (waar ik woon) compleet de weg kwijt zijn of in dromenland verkeren omdat velen zelfs 10 keer chauvinistischer zijn dan zelfs een Fransman
Kon die Waal geen ongelijk geven want het bewijs zie je hier dagelijks.

Dion 23 december 2020 om 16:10

Van der poel had met gemak gewonnen. Van Aert was goed vandaag maar had het gat niet nogmaals dichtgereden. Van der poel in deze vorm wordt fluitend wereldkampioen.

rogierb 23 december 2020 om 16:13

Mits geen pech.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:15

Grappig dat vdp daar een andere mening over heeft in het interview

Dion 23 december 2020 om 16:15

Uiteraard. Of van Aert moet ook eens pech hebben.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:18

van Aert had ook pech in rvv daar hoor ik niemand over janken

Dion 23 december 2020 om 16:22

Calimerogedrag Stijn.

Gala 23 december 2020 om 16:45

@Stijn: en dan vergeten we Alaphilippe nog :)

Lalsacien 23 december 2020 om 17:56

Van der Poel had nog meer pech in de RvV…. Zo nu jullie weer. Wat een jijbakkerij…

Beer 23 december 2020 om 19:13

Nou Lalsacien, VDP had natuurlijk geen pech in de RVV. WVA wel, 2x zelfs, zijn valpartij en belangrijker; ketting er af aan de voet van de Stationsberg waardoor Alaphillipe en VDP konden wegrijden.

Lalsacien 23 december 2020 om 20:17

@beer tuurlijk wel. Hij brak zijn wiel over een plantenbak en moest toen achtervolgen. Dat was wel in 2019 maar dat maakt voor deze onzinnige discussie helemaal geen klap uit.

doorak 25 december 2020 om 10:05

vdP heeft respect voor de grote WvA en geeft ook mede daarom aan dat het een zware cross was en Wout sterk was. Zonder lekke band had hoogstwaarschijnlijk vdP gewonnen met paar seconden.

De lol is dat hetgeen een Waal deze week zei over Vlamingen hier wederom prachtig wordt gedemonstreerd o.a. door Beer met zijn RVV nonsens.

Murcia 23 december 2020 om 16:11

Ouderwets blubberen, Heerlijk.
Mooie overwinning op het thuisparcours voor Wout, ongelukkig lek van Matthieu maar als je niet wisselt zo als hij deed gedurende de eerste rondes neem je een risico. Verder valt weer op hoe ver deze reuzen boven de rest uitsteken. Mannen als Sweeck en Iserbyt lijken daardoor wel haast amateurs terwijl het verschil gewoon pure klasse is.
Dat de commentatoren niet wisten dat Wout gewoon op zijn Bianchi blijft rijden is het bewijs dat ze dit forum echt links laten liggen LOL.

doorak 25 december 2020 om 10:06

+ 1

Wheely 23 december 2020 om 16:11

Wat een prachtig parkoers is dit zeg! Ondanks dat het na de lekke band in een plooi lag blijven genieten.

McPriem 23 december 2020 om 16:11

WvA heeft geluk…zonder lekke band had hij geen kans.

MvdP deed rustig op de vlakke gedeeltes en gaf gas op de heuvel en had gelijk 10 sec voorsprong.

Maar om te winnen moet je als eerste over de finish komen……

-Stijn- 23 december 2020 om 16:15

hij had 4 sec voorsprong enkel omdat van Aert in de materiaalpost was geweest

Dion 23 december 2020 om 16:18

Hij had regelmatig meer dan 4 seconden. Feit is dat van Aert hier nooit wint zonder pech van van der poel.

Beer 23 december 2020 om 16:20

Schrijft een Belg zoiets wordt je meteen voor Calimero versleten…

-Stijn- 23 december 2020 om 16:22

Hey Dion de voorsprong die vdp had had hij ook in Namen en in de laatste ronde kwam van Aert toen ook terug. 1 verschil het gat op pidcock moest nu dan niet meer gedicht worden.

Staf V 23 december 2020 om 20:38

Spijtig dat nergens vermeld word dat Wout 2x lek rijdt, zijn woorden, ‘net als ik terug aansloot rijdt ik opnieuw plat voor de materiaalpost’, bij Wout was de schade nog te herstellen bij Mathieu natuurlijk niet als je een halve minuut verliest, maar toch spijtig dat alleen vermeld word wat het beste past.
Wat mij het meest opviel was de bevestiging van Michael Vanthourenhout als de best of de rest, Iserbyt heeft nog geprobeerd maar zal er zich moeten bij neer leggen dat hij niet meer de beste is van zijn ploeg.

Lalsacien 23 december 2020 om 20:47

@Staf V dat is van alle tijden. Toen Fignon in 1984 in een tijdrit Hinault versloeg zat de focus van de Franse pers op de lekke band die Hinault in de tijdrit had gehad. Terwijl Fignon tijdens diezelfde tijdrit (buiten beeld) ook lek was gereden.

doorak 25 december 2020 om 10:12

edit wf: gedraag je

Checco 23 december 2020 om 16:12

Mij bekruipt het gevoel dat MVDP toch weer mentaal gekraakt is. Van Aert wint het hier weer met het kopje.

Dion 23 december 2020 om 16:13

Onzin. Van der poel staat gewoon met een glimlach het interview te doen.

rogierb 23 december 2020 om 16:14

Dikke onzin.

Emergo 23 december 2020 om 16:14

Sic

Lendilonus 23 december 2020 om 16:15

Wout wint hier vooral door de lekke band. Mathieu had door dat de achterstand na de lekke band te groot was dus besloot het niet meer te proberen, lijkt me een goede beslissing in deze drukke kerstweken om geen energie te steken in een gat van 30 seconden en dan maar een 2de plek accepteren. Mathieu probeert het in deze periode duidelijk zuinig aan te doen en probeert niet meer energie te gebruiken dan nodig is.

Checco 23 december 2020 om 16:46

Leek toch goede benen te hebben, een sterke Poel moet er weer naartoe kunnen kletsen. Mentaal geen vuist kunnen/willen maken. Misschien net niet genoeg die pure, intrinsieke wil om te winnen, ondanks al het fysieke talent?

Gala 23 december 2020 om 16:48

@Lendilonus
Waarom doet hij dan überhaupt mee? Om poen te scheppen zeker?

Barry Batsbak 23 december 2020 om 16:50

Sneue troll-post. Niet eens op ingaan.

Lendilonus 23 december 2020 om 18:38

@gala, Deels zal hij hier voor het geld meedoen ja. Tuurlijk wil hij altijd winnen als sportman maar het is ook niet een belangrijke wedstrijd op zijn agenda dus je hele kerstperiode in gevaar brengen om in een relatief onbelangrijke wedstrijd(want laten we eerlijk zijn, voor Mathieu en Wout zijn alleen de crossen waar truien op het spel staan echt belangrijk) in een door omstandigheden zo goed als kansloze positie 100% te geven is gewoon dom. Doel was na die lekke band duidelijk om die 2de plek niet in gevaar te brengen maar vooral ook veilig naar huis te fietsen wat hij ook heeft gedaan.

doorak 25 december 2020 om 10:16

LOL. De troll tracht wederom lezers iets doen geloven. Feit is dat MvdP dat kopje laten hangen al een hele tijd achter zich heeft.
Wel laat hij het wel eens lopen wanneer er absoluut geen kans op winnen meer in zit maar scoort de keer erop dan meestal weer. Duidelijk geen mentaal probleem.
Overigens is Wout dan weer wel de man die vrijwel altijd full power blijft gaan wat hem sterk maakt.
De één is vooral veelwinnaar omdat hij niet graag verliest en de ander juist omdat hij over zware motor beschikt die hij vrijwel altijd maximaal inzet.

Lalsacien 25 december 2020 om 11:10

@Checco je onderschat van Aert!

FW07 23 december 2020 om 16:13

Mooi om de liefhebber Van der Poel te horen praten.

doorak 25 december 2020 om 10:17

Zo ist zunne.

Dolfy 23 december 2020 om 16:14

Mooie strijd van Van Aert en Van der Poel tot aan de lekke band, ze waren aan elkaar gewaagd, geeft Van der Poel zelf ook aan. Vanthourenhout toch de beste van de rest.

williams 23 december 2020 om 16:15

De “vingers in de neus” VDP heb ik in 2020 nog niet veel gezien. De meeste koersen op de weg waren volgen, aanklampen en op het einde toeslaan. Nu in het veld is het telkens werken en met weinig overschot. Het WK is alvast nog niet gereden.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:17

Grappig hoe gefrustreerde mensen als rogierb de zege compleet afkraken. Als vdp echt beter was was hij niet maar 4 sec voorsprong.

Dion 23 december 2020 om 16:21

Hij had meer dan 4. Grappig om te zien dat Belgen van Aert ook zonder pech zien winnen.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:23

Dion kan duidelijk niet mee om als zijn matje niet wint. Anders gewoon de cross van gisteren terug kijken misschien gaan je frustraties dan weg

Smuckinho 23 december 2020 om 16:27

Haha. Stijn is of een meesterlijke trol, of volkomen verblind door adoratie. Hoe dan ook, het is genieten.

Dion 23 december 2020 om 16:30

Ik denk dat hij oprecht denkt dat van Aert kans ja gehad vandaag. Is toch schattig.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:31

Niet echt, als mensen zeggen dat vdp sowieso had gewonnen is dit gewoon mis. Maar als je het niet eens bent met vdp-adoratie ben je blijkbaar een trol.

doorak 25 december 2020 om 10:20

edit wf: niet doen

Beer 23 december 2020 om 16:18

Knappe overwinning van van Aert. Hoe het zou gelopen zijn zonder lekke band van VDP zullen we nooit weten, maar zomaar concluderen dat het binnen was voor VDP kunnen we niet doen. Daarvoor bleef van Aert te dicht.

Belangrijkste is echter dat van Aert na 3 mindere seizoenen eindelijk terug in goeie vorm aan het veldrijden is en zo kan aantonen dat het verschil tussen hem en VDP in het veld niet zo groot is als het de afgelopen seizoenen was. Dit is terug de echte van Aert. VDP zal altijd net iets meer winnen door zijn technische meesterschap maar 5 seconden later trapt van Aert zoveel watts bij elkaar dat VDP geen fouten mag maken.

Barry Batsbak 23 december 2020 om 16:51

Vandaag, Beer, zijn we het eens.

doorak 25 december 2020 om 10:21

edit wf: niet doen

Marik 25 december 2020 om 11:42

edit wf: ontopic svp. doorak kan niet meer reageren

Ok thx voor de info

Romāns Vainšteins 23 december 2020 om 16:22

Dit verdiende overwinning, sterkste man in blub vandaag. Lekke banden voorkomen is net als op de fiets blijven zitten. Die kun je afdwingen bij de opponent door mentaal sterker zijn.

rogierb 23 december 2020 om 16:27

Lekke banden bij je concurrent kun je afdwingen door mentaal sterker te zijn? Ik heb al een hoop onzin gelezen, maar dit slaat alles.

Emergo 23 december 2020 om 16:28

En gij geleuft da ??

Checco 23 december 2020 om 16:30

Komop jongens, niet overreageren op iedereen die geen MVDP-poster boven het bed heeft hangen svp.

-Stijn- 23 december 2020 om 16:31

rogierb als je nog gekkere reacties wilt lezen, lees dan je eigen reacties eens

Dion 23 december 2020 om 16:32

Sowieso niet op de übertroll

rogierb 23 december 2020 om 16:33

Haha Stijntje toch, je hebt het er maar druk mee jongen. Straks goed uitrusten hè.

Panache 23 december 2020 om 16:36

+1 Romāns die er nog wat humor in brengt.

Joachim 23 december 2020 om 17:28

Heerlijke parodie van een troll dit. :)

doorak 25 december 2020 om 10:25

edit wf: niet doen

Murcia 23 december 2020 om 16:23

Van der Poel sloeg in de beginfase wel tot twee keer toe in de wisselstrook. Vol doortrekken terwijl Wout voor de schone fiets koos. Op een parcours als dit met niet alleen de blubber maar ook nog wel een boomworteltje hier en daar is dat een keuze die eigenlijk wel slim uitpakte want weinig lekke banden verder maar het risico neem je wel en hij rijdt ook nog lek op zowat het meest ongelukkige deel. Verder nog een keer hard gelachen om Sven die sprak over zwarte benen nu voor Toon na het ongeval. Dat is niet te hopen want dan rijdt de arme Aerts rond met gangreen, en ligt amputatie op de loer.

yo-eddy 23 december 2020 om 17:50

Heb je de interviews gehoord? Van Aert ging allen naar binnen omdat zijn banden te zacht stonden, verder werd er sowieso weinig gewisseld. Lek rijden kan natuurlijk net zo makkelijk met een schone fiets

Murcia 23 december 2020 om 18:02

Mea culpa, die verklaring van Wout had ik eerder gemist. Neemt niet weg dat ik er mij toch wel over verbaasde zeker als ik de fietsen close-up in beeld zag dat het wisselen zo beperkt bleef.

Verweggistan 23 december 2020 om 16:24

Ik vond dit eigenlijk wel de mooiste overwinning van Wout dit jaar ;)

kelderfan 23 december 2020 om 16:34

Volgens mij wilde hij nog even wachten. Hij is nog in opbouw.

Wheely 23 december 2020 om 18:06

Jammer dat we er niet op kunnen stemmen.

Koers 23 december 2020 om 16:25

Met de cross van gister in de benen van vdp gaf ik wout zeker een kans, maar vdp leek ook vandaag weer de betere. Verschil is gelukkig wel minder groot dan in voorgaande jaren

kelderfan 23 december 2020 om 16:32

Mooie zege van Wout Van Aert in zijn achtertuin en dat belooft meer.
Mathieu van der Poel zag er ook goed uit, maar die lekke band, was er teveel aan.

ervee 23 december 2020 om 16:33

*zucht.. * ik had toch gehoopt dat na de Tour de France en de resterende klassiekers en WK het wel een beetje opgehouden zou zijn met het wellens, nietes en Calimero gedrag van sommige fanboys op Wielerflits. Maar helaas, ook in de cross blijven de reacties van een erg kinderachtig en laag niveau..

Murcia 23 december 2020 om 16:36

Plus 100
Het is voorspelbaar maar zo vermoeiend om telkens dat achterhaalde Holland-Belgie weer opgevoerd te zien worden. Nergens voor nodig behalve als je kikt op provoceren.

Olly 23 december 2020 om 18:37

+1

doorak 25 december 2020 om 10:34

Juist in de cross is het voorheen het ergste geweest. In de begintijd van Sven Nijs en periode vd Groenendaal (junior) konden veel Belgen het niet verdragen wanneer een tegensgander van hun idool beter was en vooral wanneer het een noorderbuur was.
Mijn neef die bij Kärcher destijds het “afspuit” team regelde heeft erg vaak gezien en hij niet alleen dat men met bier gooide, soms met urine erin, spugen en ook slaan of duwen tegen de arm om tegenstander te doen vallen.
Nuchtere Nederlanders die destijds op de cross kwamen wisten niet in wat voor Vlaams circus en zottenclub ze beland waren. De uitwassen van dit idolaat kinderlijk gedrag zien we hier nog altijd bij veel Vlamingen terwijl enkele Hollanders vaak nog wat aas aan het haakje doen om dit dan weer uit te lokken.
Inderdaad, in feite erg triest.

YurdiGaga 23 december 2020 om 16:33

Mannekes, dit is veldrijden hé, lekke banden zijn in dit soort veldritten niet ongewoon. Volgende keer rijdt Van Aert plat en dan krijg je hier de omgekeerde reacties van dezelfde personen

McPriem 23 december 2020 om 18:43

Nee, want dan zit MvdP toch al voor hem :)

OmeFred 23 december 2020 om 16:34

Leuke cross. Beide heren waren gelijkwaardig aan elkaar. Jammer dat door de lekker band voor VDP een echt duel uitbleef zoals in Namen wel het geval was. We kunnen wel concluderen dat het verschil tussen WVA en VDP een stuk kleiner is geworden dan de andere jaren. Al hebben we nu wel 2 vermogenscrossen gezien. Voor de neutrale toeschouwer is dit alleen maar meegenomen!
Voor de rest word ik een beetje moe van bovenstaande reacties. Zijn allebei 2 klasbakken en we mogen blij zijn dat ze nog steeds crossen. Met een goede Pidcock erbij wordt het alleen maar leuker!

Panache 23 december 2020 om 16:34

Niets gezien, maar mooi toch dat er strijd en concurrentie is. Van een alleenheerser wordt de sport niet beter.

adelaarvanantwerpen 23 december 2020 om 16:37

Het is grappig om de twee kanten zien. De ene kant zegt dat Wout VDP heeft gekraakt terwijl het VDP helemaal niets uitmaakt als hij zou winnen of niet. De andere kant zegt dat VDP super makkelijk naar de overwinning zou rijden. Op sommige stukken was hij inderdaad veel beter. Vooral de stukken waar jij op de kracht naar boven moest rijden en de afdalingen. Maar WVA hield goed stand en kwam altijd dichter in de loopstrook en de vermogenstukken. VDP zou wrs wel winnen maar het ging zeker niet gemakkelijk gaan en hij geeft dat ook toe.

Lalsacien 23 december 2020 om 18:13

@adelaarvanantwerpen Nu let je op de uitersten maar ik lees ook gematigde reacties. MVDP leek voluit te gaan, Wout zat continu op een klein gaatje. Vanthourenhout kon even in de buurt blijven maar daarna werd het verschil echt groot. Door de lekke band werd het verschil onoverbrugbaar en drong Mathieu niet meer aan. Het is goed dat Wout Mathieu onder druk zet en dat de Nederlander verliest. Daar worden ze beiden alleen maar beter van. Ook goed voor het zelfvertrouwen van van Aert. Het zat er ook langzaam aan te komen dat hij Mathieu eens zou verslaan.
Het moge duidelijk zijn dat de rest niet op de foto staat.

doorak 25 december 2020 om 10:37

De meest realistische beschouwing is duidelijke voor onze Adelaar van Antwerpen. Precies zoals het is zonder enig wensdenken of chauvinisme.

De Fakir 23 december 2020 om 16:39

Ik zeg lekker ritje en prachtig om naar te kijken. Mooi podium en hopelijk zien we meer mooie gevechten de komende weken!

Checco 23 december 2020 om 17:02

Zaterdag al, waar de Grote Drie present tekenen!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair