Wout van Aert: “Slotklim was niet zwaar genoeg om Tadej Pogacar aan te vallen”

dinsdag 12 juli 2022 om 18:43
Wout van Aert: “Slotklim was niet zwaar genoeg om Tadej Pogacar aan te vallen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert beleefde vandaag al bij al een rustige dag in de Tour de France. De Belgische coureur Jumbo-Visma reed een hele dag in het peloton en verzorgde op het einde van de etappe kort het tempo. “De slotklim was te makkelijk om Tadej Pogacar aan te vallen, de komende dagen zullen ook heel zwaar worden.”

“Het was een heel snelle start vandaag. Het duurde ontzettend lang voordat we een vlucht kregen, dat was een lastige situatie voor iedereen”, vertelde de groenetruidrager in het flashinterview na de finish. “Daarna werd het terug rustig in het peloton, voor het eerst deze ronde kreeg de ontsnapping van de dag ook echt ruimte.”

In die ontsnapping van de dag hadden de gele mannen van Jumbo-Visma ook een mannetje mee, Christophe Laporte. “De etappe zelf was misschien niet iets voor hem, maar we willen altijd meezitten in grote vluchten. Op die manier kunnen we controle houden over de koers. Als er aanvallen zouden komen, dan hadden we Christophe die voor ons reed.”

Een aanval van een van de klassementsmannen kwam er uiteindelijk niet. “De slotklim was te makkelijk om Tadej Pogacar aan te vallen. Daarnaast worden de komende dagen ook heel zwaar, dan zullen we wel wat wijzer worden.”

Over de protestactie: “Goed geprobeerd, maar irritant voor ons”
“Ik was eigenlijk een beetje aan het praten vanachter in het peloton, plots reden we echt wel heel traag. Toen kwam ik er pas achter dat we gestopt werden door een protestactie. Het is natuurlijk een groot podium om aandacht te krijgen. Goed geprobeerd, maar irritant voor ons.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Angelo Pauwels 12 juli 2022 om 19:02

Welke klim is wel zwaar genoeg om Pogacar aan te vallen? Misschien is het morgen wel te zwaar voor Jonas en verliest hij tijd.

0
Beekman 12 juli 2022 om 19:43

@Angelo, dat was meteen mijn gedachten, praatjes genoeg maar ik zie het niet gebeuren.

0
TheBFG 12 juli 2022 om 19:59

De enige plekken waar Pogacar een heel klein beetje zwakte heeft getoont de laaste 12 maanden zijn de hele lange 1 uur+ klimmen. Vorig jaar reed Jonas hem ook echt los op de Ventoux.
Dus met dat in het achterhoofd is er morgen en overmorgen echt wel meer kans dan vandaag. Nog steeds maar een klein kansje natuurlijk, maar wel beter dan vandaag

0
vevie 12 juli 2022 om 20:33

Ze moeten zichzelf natuurlijk wel hoop inspreken, anders kunnen ze net zo goed meteen de handdoek in de ring gooien. Pogacar zal, denk ik, morgen en overmorgen de zaak op slot willen gooien. Het zou zomaar kunnen dat Majka alsnog naar huis moet. Dan is zijn team té zwak. Beter om dan meteen de komende dagen de beslissende slag uit te delen, zodat je tegenstanders zich geen illusies maken.

0
Simon van Rijthoven 12 juli 2022 om 22:17

Hij bedoeld Jr moet aanvallen als er een kans ligt om hem te lossen dus niet heel de etappe op kop tijden als er niks te halen is over morgen kan je wel pogacar op de 1ste klim al issoleren

0
harryjohan71 13 juli 2022 om 09:58

@Beekman De praatjes van JV valt best mee. Ze spreken alleen hun vertrouwen in Vingegaard en team uit en geven duidelijk aan dat de favoriete klimmen voor Vingegaard nog moeten komen. Dit zijn geen praatjes maar kan elke analist vaststellen. Niks nieuws onder de zon

0
Steve De Wolf 12 juli 2022 om 19:31

Alvast goed voor Pogacar is dat Jumbo vandaag met krachten gegooid heeft.

0
JopieZ 12 juli 2022 om 20:30

Dat valt toch mee, ze hebben heel lang niet hoeven rijden, en hebben ook niet heel veel moeite hoeven doen om Pogi in het geel te houden. UAE wilde er graag vanaf om morgen niet de koers te hoeven dragen

0
madeinstars 12 juli 2022 om 21:20

Met krachten gegooid? Je leest hier dingen…

0
jan jansen 12 juli 2022 om 22:06

Jumbo rijdt voor Pogacar, wat ze ook doen.
Alleen hebben ze dat nog niet door.
Dus dan is het niet zo erg als Pogacar een paar ploeggenoten mist.

0
katerkop 12 juli 2022 om 22:27

Indrukwekkend rijtje onzinreacties boven mij

0
peterwinnen 12 juli 2022 om 22:28

Met mijn beperkte en nooit in de praktijk getest koersinzicht zou ik zeggen dat je het juist wel op dit soort aankomsten moet proberen. Laat hem in ieder geval zweten. Nou is ie lekker uitgerust voor morgen. En ik geloof niet dat ze hem op zo´n zware aankomst wel losrijden. Het moet, denk ik, juist gebeuren in etappes die op voorhand niet zo zwaar lijken. Maar ik heb er geen verstand van, dus wellicht praat ik volgens de ploegleiders onzin.

0
harryjohan71 13 juli 2022 om 10:00

@Peterwinnen Het kan natuurlijk ook zijn dat JV Roglic nog een ‘rustdag’ wouden bezorgen.

0
williams 13 juli 2022 om 08:57

Voor de start in de interviews zijn er altijd snode plannen gesmeed om Poga aan te vallen, er steeds gebeurt er niets, mak meerijden tot de finish en allemaal blij zijn metr hun 2e plaats. Dat er nu misschien kansen komen omdat de tegenstander zijn ploeg zwakker wordt vind ik alleen maar zielig.

0
harryjohan71 13 juli 2022 om 09:33

@Williams Waar heeft JV gezegd dat ze Pogacar gingen aanvallen? In de roubaix etappe hadden ze plannen, maar dat was niet mogelijk door pech en valpartijen. Het zijn de anti – JV fans die het steeds over plannen hebben, terwijl het parcours zich daarvoor niet leent en Roglic niet fit is. JV fans begrijpen dat het nog te vroeg was voor wen aanval op Pogacar. Ik zou verwachten ook de analisten, alleen begin ik de kennis en kunde van de Belgische analisten en commentatoren mbt JV sterk in twijfel te trekken. Alle objectiviteit lijkt daar verdwenen. Het problem voor Belgische commentatoren is dat ze het niet over de Belgische ploegen kunnen of durven te hebben, omdat deze met uitzondering van Wanty alleen de achterkant van het peloton zien. Dan maar afgeven op de tactiek van JV, want dat gaat er in Belgie als zoete koek. Op deze manier hoeven ze het niet te hebben over LSD, QSA en Alpecin. Ook voor de Belgische renners geldt dat deze vooral presteren bij JV, muv Lampaert presteren ze bij andere ploegen gewoon niet goed. Doen nergens mee voor overwinningen. Lampaert na de tijdrit ook niet meer van voren gezien trouwens.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone