Wout van Aert schrapt Dauphiné, maar voegt BK tijdrijden aan programma toe

Wout van Aert schrapt Dauphiné, maar voegt BK tijdrijden aan programma toe

foto: Cor Vos

donderdag 13 mei 2021 om 14:21

Wout van Aert slaat het Critérium du Dauphiné over, weet WielerFlits. De Belgische kopman van Jumbo-Visma is afgelopen week geopereerd vanwege een blindedarmontsteking en zal onvoldoende hersteld zijn om een hoofdrol te spelen in deze WorldTour-rittenkoers. Hij last twee hoogtestages in en voegt het BK tijdrijden toe aan zijn programma.

Naar verwachting trekt Van Aert begin volgende week op stage naar de Sierra Nevada in Spanje, waar hij zijn Tour-ploegmaats vervoegt. Vervolgens wacht voor de winnaar van Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race een tweede trainingskamp op hoogte in het Franse Tignes, in voorbereiding op de Tour de France die begint op 26 juni.

Helemaal zonder wedstrijdkilometers trekt Van Aert niet naar de Ronde van Frankrijk. Na beide stages meldt hij zich namelijk in eigen land voor zowel het Belgisch kampioenschap tijdrijden (16 juni) als het BK op de weg (20 juni).

Aanvankelijk stond het BK tijdrijden – net als bij Remco Evenepoel – niet op het het programma van Van Aert. De kopman van Jumbo-Visma wist de voorbije twee edities van het nationale tijdritkampioenschap  – in Middelkerke en  in Koksijde – te winnen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Turtlehead 13 mei 2021 om 14:46

Ja, dat is logisch. Ik moet nog zien dat ie de Tour haalt, als hij pas 6 weken na de blindedarmoperatie voluit kan trainen (zoals normaalgesproken de herstellingen is).

Achterdochtige zielen zouden op zijn Wuyts’ kunnen denken: ‘Nou moet WvA zijn programma omgooien omdat Dumoulin als Nederlandse ster de voorrang krijgt!’ ;)

WernerFranke 13 mei 2021 om 14:53

Denk dat achterdochtige zielen eerder zullen denken dat van Aert een excuus zoekt om niet te hoeven knechten zodat ie vol voor zijn persoonlijke doelen in Tokio kan gaan.

Aerosolo 13 mei 2021 om 20:20

Ik vroeg me af of achterdochtige zielen zouden denken dat Dumoulin in samenspraak met Jumbo expres gewacht heeft met bekendmaken terugkomst, zodat de Tourploeg al gevormd is en hij zich vol op Tokyo kan richten zonder dat Van Aert zich achtergesteld voelt, omdat hij wel moet knechten. Van Aert offert mooie kansen in Tokyo deels op, als hij de Tour rijdt.

Derierre de la course 13 mei 2021 om 22:33

Die reactie heb ik al langs zien komen onder het bericht van TD. Je zou zo maar in het leven staan. Dan ga je bij de kassière nog controleren of het bedrag op de pinautomaat wel hetzelfde is als je zelf opgeteld hebt voor je boodschappen.

Chasse_patate 13 mei 2021 om 14:59

Balen voor de andere Belgische tijdrijders. Maar de winnaar is nu wel bekend.

antilek 14 mei 2021 om 12:12

Dan de uitslag maar gelijk op papier zetten en niet laten rijden.

kelderfan 13 mei 2021 om 17:36

Lijkt mij wel duidelijk, dat de Dauphine te vroeg komt.

Fast Freddy 13 mei 2021 om 18:32

Daar zal de fuksnor niet bij mee zijn..

Blackcanyon 13 mei 2021 om 21:32

Wout ging vorig jaar al lang mee bergop in de tour. Het draait om marginal gains in het wielrennen en bergop is gewicht belangrijk. Nu die blinde darm eruit is, is ie toch weer 20 gram lichter en dat gaat hij bergop merken. Het gaat dit jaar in de tour niet tussen Roglic en Pogacar … maar tussen Remco …. en Wout!

Titaantje 13 mei 2021 om 21:41

in de TA hebben we prima gezien dat Wout er bergop nog we even af gaat.

Blackcanyon 13 mei 2021 om 22:24

Maar toen had hij zijn blinde darm nog, nu niet meer. Elke kilo scheelt 5% snelheid bergop .. nou zal zijn blinde darm wel geen hele kilo zijn, maar als het 0,01% scheelt op een etappe waarin 30 km geklommen moet worden … nou reken maar uit. Als die blinde darm er eerder uit was gegaan was t geen fotofinish geweest in de AGR ;-)

Headlines

Materiaalzone

Populair