Tour 2019: Wout van Aert pakt witte jongerentrui na winst in ploegentijdrit

Door , zondag 7 juli 2019 om 17:00

In zijn tweede dag ooit in de Tour pakt Wout van Aert de witte trui. De Belgische kampioen stond voor de start van de ploegentijdrit als tweede renner van Jumob-Visma geklasseerd in het jongerenklassement, maar ploegmaat Amund Grøndahl Jansen loste onderweg de rol. Zo is het Van Aert is die de witte trui overneemt van Caleb Ewan.“Ongelooflijk”, was Van Aerts eerste reactie van de drievoudige wereldkampioen veldrijden na de zege van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit. “Dit is pas mijn tweede Tourdag ooit en ik mag al op het podium. Wat een team! En ik bedoel hiermee ook de staf en entourage. Wij renners moeten gewoon maar trappen.”

Richtlijnen
“De tijdrit verliep zoals gepland”, vertelde Van Aert voor de micro van Sporza. “We startten met enkele belangrijke richtlijnen. Zoals George (Bennett,red) die achteraan bleef, waardoor wij gemakkelijker opnieuw konden inpikken. Het was ook de bedoeling met zoveel mogelijk aan de laatste drie, vier kilometer te beginnen. Amund Grøndahl Jansen en Dylan Groenewegen haakten weliswaar iets vroeger af, maar ze hebben allebei alles gegeven vooraleer ze uitzakten.”

“Met ons vijven konden we het tempo hoog blijven houden en in de laatste kilometers kon George nog een paar keer inschuiven, waarna in volle finale Laurens De Plus zich nog opofferde. Nee, ik denk niet dat er fouten gemaakt zijn.”

“Teunisssen maakte de klik in Duinkerke”
Ook Van Aert zelf voelde zich naar eigen zeggen prima. “Er werd van mij verwacht dat ik samen met Tony Martin een paar langere beurten voor mijn rekening zou nemen. Zo lang als Tony lukte niet, maar ik denk dat ik wel mijn steentje heb bijgedragen.”

Van Aert had ook lof voor Mike Teunissen. “Ongelofelijk hoe Mike in de Vierdaagse van Duinkerke de klik heeft gemaakt. Sinds dan is hij echt top en blijft het ook hem voor de wind gaan. Ik denk dat hij nog wel een paar dagen dat geel kan houden. Ook voor Steven Kruijswijk begint op die manier de Tour voorspoedig. Ja, we zullen morgen wellicht het gewicht van de koers moeten dragen, maar dat gaan we met plezier doen. Beter zo dan andersom, niet?”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Explorer 7 juli 2019 om 17:57

Heerlijk Wout, blijf zo positief ook als het eventueel later wat tegen zit.
Chapeau!

Pat McQuaid 7 juli 2019 om 18:08

Heel Nederland wordt fan van WvA.

Explorer 8 juli 2019 om 09:13

Nou fan is een groot woord. Goede renner, met ambities is mooi om naar te kijken.

Kijk liever naar een Wout dan naar patje McQuaid… Slechte naam trouwens.

Danenberg 7 juli 2019 om 18:24

Hij was een van de beste vandaag

DeGroteMolen 7 juli 2019 om 19:00

Wordt je beresterk van heel de winter achter Van der Poel aan rijden. Schitterende prestatie van Wout! Die wint nog wel een etappe hopelijk.

Turtlehead 7 juli 2019 om 22:47

Ja, dit was maar een half veldritje qua tijd op de fiets ;)
Mooie entree op het hoogste podium, dat kan zijn loopbaan alleen maar verder lanceren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.