Wout van Aert over EK-parcours: “Het ligt me wel”

zaterdag 29 oktober 2016 om 15:50
Wout van Aert over EK-parcours: “Het ligt me wel”

Foto: Jos Kafoe

Zondag staat het EK veldrijden in Pontchâteau op het programma. Wout van Aert heeft het parcours vandaag al eens verkend en zag een snelle omloop. “Het ligt me wel”, stelde Van Aert tegenover Belga. “Je komt eigenlijk nergens tot stilstand. Je vindt hier ook een paar lange stroken waar je je kracht kwijt kan. Daar hou ik wel van.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Volgens de wereldkampioen ligt het lastigste deel op het einde. “Hier ligt een strook die in het begin niet zal doorwegen, maar als daar een paar keer hard op gekoerst wordt, dan zullen er na een paar rondjes gaten vallen.”

Van Aert is samen met Mathieu van der Poel topfavoriet. Vanuit België zullen vele ogen op hem gericht zijn, maar Van Aert legt de druk bij zijn Nederlandse concurrent. “Ik delf de laatste weken altijd het onderspit op het eind in de duels tegen Mathieu, dus ik denk dat hij nog altijd een streepje voor heeft.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

batchieboy 29 oktober 2016 om 22:03

En terecht. Erken nu maar alvast je meerdere in Mathieu.

0
alsjewint 29 oktober 2016 om 22:04

Het zal erop aan komen om rustig te blijven en geen fouten te maken. Voor mij is vd Poel toch lichtjes favoriet. Zou ook beter zijn, want hoe zou dat gaan met de trui. De regenboogtrui laat je niet in de kast liggen om de Europese kampioenstrui te dragen. Dan zou die blauwe trui niet te zien zijn.

0
DeGroteMolen 29 oktober 2016 om 22:52

Wout heeft gelijk. Ondanks trainingsachterstand de beste. Meer pure klasse heeft Van der Poel.

0
jan jansen 30 oktober 2016 om 08:23

Eerlijke analyse van van der Aert.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone