Wout van Aert over EK-parcours: “Het ligt me wel”
Foto: Jos Kafoe
zaterdag 29 oktober 2016 om 15:50

Wout van Aert over EK-parcours: “Het ligt me wel”

Zondag staat het EK veldrijden in Pontchâteau op het programma. Wout van Aert heeft het parcours vandaag al eens verkend en zag een snelle omloop. “Het ligt me wel”, stelde Van Aert tegenover Belga. “Je komt eigenlijk nergens tot stilstand. Je vindt hier ook een paar lange stroken waar je je kracht kwijt kan. Daar hou ik wel van.”

Volgens de wereldkampioen ligt het lastigste deel op het einde. “Hier ligt een strook die in het begin niet zal doorwegen, maar als daar een paar keer hard op gekoerst wordt, dan zullen er na een paar rondjes gaten vallen.”

Van Aert is samen met Mathieu van der Poel topfavoriet. Vanuit België zullen vele ogen op hem gericht zijn, maar Van Aert legt de druk bij zijn Nederlandse concurrent. “Ik delf de laatste weken altijd het onderspit op het eind in de duels tegen Mathieu, dus ik denk dat hij nog altijd een streepje voor heeft.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2016 22:03
En terecht. Erken nu maar alvast je meerdere in Mathieu.
29 oktober 2016 22:04
Het zal erop aan komen om rustig te blijven en geen fouten te maken. Voor mij is vd Poel toch lichtjes favoriet. Zou ook beter zijn, want hoe zou dat gaan met de trui. De regenboogtrui laat je niet in de kast liggen om de Europese kampioenstrui te dragen. Dan zou die blauwe trui niet te zien zijn.
29 oktober 2016 22:52
Wout heeft gelijk. Ondanks trainingsachterstand de beste. Meer pure klasse heeft Van der Poel.
30 oktober 2016 08:23
Eerlijke analyse van van der Aert.

Reacties zijn gesloten.