Wout van Aert na zege in Boom: “Totaal niet verwacht”

zaterdag 4 december 2021 om 16:24
Wout van Aert na zege in Boom: “Totaal niet verwacht”

foto: Cor Vos

Wout van Aert degradeerde zaterdag de tegenstand in Boom. De kopman van Jumbo-Visma had aan de meet bijna twee minuten voorsprong op zijn concurrentie. “Ik had dit totaal niet verwacht, natuurlijk niet”, reageerde Van Aert na afloop van de cross.

“Ik voelde me heel goed, dus ik kon snel opschuiven”, gaat hij verder. “Daarna zag ik ineens dat ik een groot gat had, want ik zag de val van Toon Aerts niet gebeuren. Ik dacht juist met hem het verschil te gaan maken.”

“Uiteindelijk moest ik dan toch een versnelling terugschakelen, maar alsnog bleek ik sneller dan de rest. De valpartij op het einde kwam omdat ik moe begon te worden. Ook had ik een mooie voorsprong, dus dan is het gevaarlijk om concentratie te verliezen. Ach ja, het hoort erbij.”

Val di Sole
Van Aert zou morgen aan de start staan van de Scheldecross in Antwerpen, maar die is door de coronamaatregelen afgelast. Essen op 11 december en Val di Sole op 12 december zijn nu zijn volgende crossen. Wat hij ervan verwacht? “Weet ik niet, ik wil niet teveel conclusies verbinden aan vandaag. Ik heb een betere start dan gehoopt. Het doet me deugd dat die ritten in de regen niet voor niets waren.”

“Voor Val di Sole heb ik wel een bang hartje”, sluit hij af. “Ik ben nooit een sneeuwkoning geweest en het is jaren geleden dat ik voor het laatst in de sneeuw heb gereden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Michelangelo 4 december 2021 om 16:39

“een bang hertje’… die kende ik nog niet.

En in Val di Sole is volgens mij voor hem veel meer te verliezen dan te winnen. Die gaat daar gewoon op safe rijden vermoed ik.

0
HSV 4 december 2021 om 17:12

Ik verstond bang hartje…

0
Michelangelo 4 december 2021 om 21:06

Er stond eerst hierboven ‘voor Val di Sole ben ik wel een bang hertje”… Blijkbaar hebben ze het aangepast.

0
Franco Ballerini 4 december 2021 om 16:41

“Een bang hertje”? En voor vandaag: “Boom meteen een moeilijke start”. Ik ben een grote fan van Wout, maar als je zoveel klasse hebt, waarom dan toch steeds weer in de underdogrol kruipen?

0
Oblomov 4 december 2021 om 18:58

Net als die zielige poppenkast rond deelname aan het WK. Nu blijkt dat hij gewoon vol heeft getraind voor het veldrijden, uiteraard met het WK als doel.

0
Murcia 5 december 2021 om 00:06

Nee hoor, elke training staat in het teken van het voorjaar op de weg. Lamberts is er de man niet naar om daarover te liegen. Dit parcours was een spek naar zijn bek maar het betekend niet automatisch dat hij een specifieke cross aanpak heeft gehad maar simpelweg een surplus aan kwaliteit in deze wedstrijd. In een ’trage’ cross tellen de wattages die je weg kunt duwen en Wout kan daar nogal wat hogere cijfers presenteren dan een Iserbyt.

0
Beer 4 december 2021 om 18:33

Wat een demonstratie. Dat was genieten!

0
luyfred 4 december 2021 om 20:36

Deze overwinning mocht er zijn. Alleen zie je dan de “rest” berusten en rijden voor hun klassement waar de ” grote 3″ toch niet meer kunt scoren. Hun programma is gekend en zo kan de “rest” perfect uitkiezen waar ze kunnen punten pakken. Voor Wout, Mathieu en ook pidcock is de cross in functie van de weg. Dus waarom je te pletter rijden als je via de klassementen een mooie cent kan verdienen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone