Wout van Aert na vijfde BK-zege: “Altijd moeilijk als je alleen kan verliezen”

zondag 9 januari 2022 om 16:33
Wout van Aert na vijfde BK-zege: “Altijd moeilijk als je alleen kan verliezen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert voegde zondag een vijfde Belgische veldrittitel toe aan zijn palmares. In Middelkerke stond er opnieuw geen maat op de kopman van Jumbo-Visma, die al vroeg het verschil maakte. “Maar het is altijd een moeilijke koers als je alleen kan verliezen. Je moet op de afspraak zijn”, vertelde hij na afloop.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik heb geprobeerd een voordeel te maken van het feit dat ik favoriet was”, legt Van Aert uit. “Als ik alles op alles zette in de eerste ronde, wist ik dat er snel voor de tweede plek gekoerst ging worden. Dat is gelukt. Ik liep Toon Aerts voorbij op een helling en daarna heb ik mijn tempo gezocht. Dat was perfect.”

Het was bet vijfde BK-goud voor de crosser uit de Kempen. “Het betekent toch veel. Vijf is een mooi aantal. Ik kom in een mooi rijtje, waar maar weinig in de buurt staan. Ik hecht belang in die trui, want ik mag er ook op de weg in rijden. He is een van de mooiste truien in het peloton”, stelt hij.

Het BK was de laatste cross van het seizoen voor Van Aert. Van zijn tien wedstrijden won hij er negen. “Ik wilde niet komen klagen, maar wel extra jammer dat ik pech had in Hulst (waar hij vierde werd, red.)”, lacht WVA. “Maar de belangrijkste cross heb ik vandaag gewonnen. Daar ben ik trots op. Het was een mooi, kort en intens seizoen. Ik wil dit moment ook benutten om mijn omkadering te bedanken.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Blackcanyon 9 januari 2022 om 17:06

Bewezen is dat hij niet alleen kon verliezen, hij kon ook winnen.

0
Bulcke 9 januari 2022 om 17:07

‘Het is een van de mooiste truien uit het peloton’. Helemaal mee eens.

0
Franco Ballerini 9 januari 2022 om 17:16

Ik moet altijd weer goed kijken of ik nou de kampioen van België, Duitsland of Oeganda zie rijden.

0
plattenband 9 januari 2022 om 17:21

Franco…

Duitse trui is naar ik dacht wit met centraal kleuren van Duitsland, zoals de WK-trui.

Jah… Oeganda… hebben ze daar fietsen?…

Misschien de Roemeense trui? De vlag daar verschilt alleen donderblauw >< zwart.

0
Alucard 9 januari 2022 om 18:48

Veel dank voor de opheldering Platteband. Die levenslange verwarring is nu voor mij voorbij.

0
Bulcke 9 januari 2022 om 18:58

Als je goed zoekt kan je altijd wel iets vinden dat ergens op lijkt. Ik vind het moeilijk te geloven dat jij tijdens het kijken naar een wedstrijd werkelijk twijfelt naar welke trui je op dat moment kijkt .

0
Pol 9 januari 2022 om 17:07

Nog een leuk stukje gevonden in het Nieuwsblad van 22-11-2021 van Eli Iserbyt. Met de kop ik ga me niet zomaar gewonnen geven tegen Wout van Aert. En dit voor de 2e keer op rij, ook vorig jaar het zelfde stukje.

0
Romāns Vainšteins 9 januari 2022 om 17:51

Ja, en wat nu dan precies?

0
S'mon 9 januari 2022 om 19:18

Is het toevallig: Eli Iserbyt verkeert in de vorm van zijn leven: “Ik ga me niet zomaar gewonnen geven tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel”?

Want ja, van der Poel was er niet. En aangezien er staat van Aert en van der Poel vermoed ik dat hij bedoeld dat als ze samen aan de start staan. ;)

0
C de Vries 9 januari 2022 om 22:52

Zegt Ieserbietje altijd als hij een paar wedstrijdjes heeft gewonnen: Ik kan de grote 3 wel aan. Achteraf is het huilen met de pet op. En dat ieder seizoen. Altijd lachen met ieserbietje.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone