Wout van Aert: “Leuk om nog eens met Mathieu rond te kunnen rijden”

maandag 14 januari 2019 om 15:00
Wout van Aert: “Leuk om nog eens met Mathieu rond te kunnen rijden”

Het moment van de wedstrijd - foto: Cor Vos

Het was een beeld dat we lang niet gezien hebben: Wout van Aert die tot in de finale van een veldrit bij Mathieu van der Poel kon blijven. De wereldkampioen kon het niet volhouden tot de slotfase van Otegem, want hij maakte een slippertje en zag zijn eeuwige rivaal in de verte verdwijnen. “Ik denk dat ik anders ook wel tweede was geworden”, oordeelt Van Aert in het flashinterview.

“Ik was eigenlijk niet zo heel goed”, geeft de Belg, die zondag zijn nationale titel verloor aan Toon Aerts, toe. “Maar het was leuk om nog eens met Mathieu rond te kunnen rijden tot de finale. Bij iemand anders had ik dat foutje misschien nog kunnen rechtzetten, maar Mathieu trekt dan meteen door en is gaan vliegen.”

Van Aert stelt zich geen vragen of hij Van der Poel had kunnen kloppen. “Ik denk dat ik anders ook wel tweede was geworden, want ik had het gevoel dat Mathieu nog overschot had”, zegt hij. De Europees kampioen bevestigde dat in zijn antwoord na afloop van de cross.

Van Aert over zijn trainingsstage met Jumbo-Visma
Ook voor Van Aert begint vanavond direct een nieuw trainingskamp. “Even fietsen in het zonnetje, dat is altijd plezant en doet goed voor het gevoel en zelfvertrouwen. Met de ploegmaats van Jumbo-Visma, ja”, zegt Van Aert tegen WielerFlits. “Ik vlieg vanavond naar Alicante. Vrijdag vlieg ik vandaar naar Nantes. Zondag, na de cross in Pontchâteau, rijd ik meteen naar Parijs voor een nieuwe vlucht naar Alicante. Dat is gedoe, maar het kon niet vanop Nantes.”

Wat was het verschil met deze cross en het BK voor de wereldkampioen? “Dat ik hier niet wakker van ga liggen. Het BK is nu doorgespoeld, dit helpt om opnieuw vooruit te kijken”, legt hij uit.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 14 januari 2019 om 17:43

Beetje bij beetje begint zijn tactische steekspel mrichting het WK vorm te krijgen. Eerst een paar maanden de illusie voeden dat hij niet meekan, even het BK voor goed geld doorverkopen, dan dichterbij kruipen maar zogenaamd een foutje maken, vervolgens eens een sprint a deux verliezen en dan op het moment dat het eigenlijk alleen echt om gaat er vandoor knallen de rest in complete verontredding achterlatend. Dat zijn de echten.

Melkzuur 14 januari 2019 om 17:52

Dat gebeurt enkel in goedkope films vrees ik.

Thijs E 14 januari 2019 om 18:19

Dat is wat hij over 25 jaar bij andere tijden sport gaat vertellen. En dat het misging toen hij lek reed op een halve ronde voor de streep en Van Der Haar hem 18 meter voor de finish lachend voorbij fietste.

Martin 14 januari 2019 om 19:15

“Een echte crosser staat er elke week”

vanSpringel 14 januari 2019 om 21:53

De Wout van Pandora. Kijk uit naar de ontknoping op het WK.

Martin Bergstra 14 januari 2019 om 17:54

Suske en wiske weer aan het lezen roman?

Mwielerfan 14 januari 2019 om 17:58

Lag ie wakker van bk dan?

HSV 14 januari 2019 om 18:07

zo niche is het veldrijden nou ook weer niet, rv.

fringale 14 januari 2019 om 21:39

Wat weten we eigenlijk over het wk-parcours, ttz jullie want ik ben niet op de hoogte.

Pantani77 14 januari 2019 om 22:01

Het is in bogense en wout van aert parcoursen bestaan niet meer, dat hebben de koppenberg, namen en het Bk gisteren wel bewezen

Emergo 15 januari 2019 om 11:22

Youtube: cross Bogense en je kunt het parcours bekijken.

Headlines

Materiaalzone

Populair