Wout van Aert krijgt twee fietsen terug van Nick Nuyens na beslissing rechtbank

zaterdag 17 september 2022 om 09:06
Wout van Aert krijgt twee fietsen terug van Nick Nuyens na beslissing rechtbank

foto: Cor Vos

De rechtbank heeft geoordeeld dat Wout van Aert twee fietsen moet terugkrijgen van Nick Nuyens, die deze in beslag had genomen. Het gaat om de fietsen waarmee Van Aert wereldkampioen was geworden in in Bieles (2017) en Valkenburg (2018). De rest van de rechtszaak is nog steeds lopende.

Na de wereldkampioenschappen van Bieles en Valkenburg kreeg Van Aert de twee fietsen, in hun originele en dus modderige staat, cadeau van Nuyens. De fietsen kwamen terecht in de fietswinkel van Niels Albert, waar ze op de Wall of Fame pronkten. Toen Van Aert in september 2018 zijn lopende contract bij Sniper Cycling opzegde wegens dringende reden, werd dat niet aanvaard door Sniper Cycling. Een rechtszaak was het gevolg.

Vervolgens eiste een deurwaarder de twee fietsen terug in de fietswinkel van Albert. Volgens Sniper Cycling zouden zij de rechtmatige eigenaars zijn. Van Aert stapte op zijn beurt dan naar de beslagrechter, waar ze gelijk kregen. Toen ze de fietsen wilden ophalen bij Sniper Cycling, bleken deze bij Nuyens zelf te staan.

Emotionele waarde
Het Laatste Nieuws meldt nu dat op 13 september de Mechelse rechtbank geoordeeld heeft dat de fietsen toebehoren aan Van Aert. Sniper Cycling moet daarbovenop alle procedurekosten betalen. Voor de Belg van Jumbo-Visma is het een prestige-overwinning met grote emotionele waarde.

De beslissing van de rechtbank is echter nog geen einde aan de saga tussen Van Aert en Nuyens. Het grote dossier volgt deze winter voor het Hof van Cassatie.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Ronellenfitsch 17 september 2022 om 09:13

Misschien is er nog een plekje naast Frits van Eerd vrij voor geldwolf Nuyens …

-1
Beekman 17 september 2022 om 10:14

@Rollenfitsch, ik vind dat Nulens gelijk heeft wat het financiele aspect betreft, en om hem dan meteen als geldwolf te zien dat zie ik toch anders. WvA is uiteindelijk degene die onder zijn contract uit wilde komen, en dan vind ik het niet meer dan normaal dat hij daarvoor moet bloeden. Maar aangezien WvA een populaire jongen is word Nulens ineens de boeman en voor van alles en nog wat uitgemaakt. Contract is contract in mijn ogen en het moet niet zo zijn dat als je het niet bevalt of ergens beter is met een smoes zondermeer kan vertrekken, dan heb je ook geen contracten nodig.

2
Al Phila 17 september 2022 om 10:29

@Beekman: ken je toevallig de complete inhoud van het contract tussen van Aert en Nuyens ? Wellicht staan daar allerlei clausules is over tussentijds vertrekken, ontslag op staande voet, etc. Misschien heeft Nuyens een contract met een BV van Aert die een renner zou moeten leveren. Kortom: we weten het niet en alles wat we er over zeggen is niet per definitie waar.

-2
De Zeboe van de Zoncolan 17 september 2022 om 10:52

@Beekman:

Van Aert is van mening dat Nuyens zijn plichten als werkgever verzaakt heeft, en zich derhalve niet aan het contract heeft gehouden. Daarom is hij van mening dat hij zich ook niet aan het contract hoeft te houden.

Bijvoorbeeld als jij een contract bij een werkgever hebt, maar je komt je verplichtingen op grove wijze niet na, of je pleegt diefstal o.i.d., dan kan je werkgever ook het contract verbreken zonder je af te hoeven kopen.

De rechter moet nu bepalen of de vermeende nalatigheid van Nuyens groot genoeg is om de stap van Van Aert te rechtvaardigen.

1
Ronellenfitsch 17 september 2022 om 11:37

Mijn beeld van Nuyens als geldwolf is overigens breder dan de zaak Van Aert. Destijds ook andere renners die op slecht materiaal moesten rijden vanwege dealtjes van Nuyens. Een algemeen beeld dat hij oproept.

1
Mwielerfan 17 september 2022 om 12:09

De rechter heeft zich hier al over uitgesproken. En verder was het team van Nuyens gewoon klein en wva nog een kleine naam toen hij startte, dus heel normaal dat hef materiaal van een net beginnende pct ploeg niet hetzelfde is als jumbo lijkt me

0
Beekman 17 september 2022 om 12:26

@AlPila en @Zeboe, Nee ik weet niet wat er in zijn contract stond, jullie evenmin. Maar dat is precies wat ik bedoel, @Zaboe probeert het hier net zo te draaien dat WvA in zijn gelijk staat met je uitspraken al “wellicht en misschien” Als het allemaal zo simpel was hoefde er geen rechtbank aan te pas te komen. Daarbij is het verbreken van een contract geen alledaagse zaak. In mijn ogen heeft WvA (of zijn raadsman) dit argument aangegrepen om zo goed (koop) mogelijk van zijn contract bij Nulens af te komen. En zoals gezegd, velen kiezen de kant van WvA omdat hij nu eenmaal een populaire jongen is, maar bekijk het eens vanuit een neutraal perspectief.

-1
Lalsacien 18 september 2022 om 16:42

@Beekman het gaat niet om Guy Nulens maar om Nick Nuyens!

1
fransestinkkaas 17 september 2022 om 09:15

Toen ik de kop las dacht ik, wat een gemierenneuk. Nu gelezen en blijken wel fietsen met hogere emotionele waarde te zijn. Desalniettemin, kunnen deze twee elkaar niet gewoon met rust laten vanaf nu? Ondertussen al drie jaar en 2 rechtszaken verder…

0
klassementsrenner 17 september 2022 om 09:30

Helaas wil Nuyens geld zien, excuses en misschien wel een schorsing voor VanAert.

0
Mwielerfan 17 september 2022 om 12:10

Dit is een zaak aangespannen door wout van aert, overigens terecht, dus beetje makkelijk om te beweren dat Nuyens geld wil zien

0
Zwarte panter 17 september 2022 om 09:40

Kan Ome Frits dat niet oplossen…

0
re-cycle 17 september 2022 om 10:43

Ik begrijp dat gevangenen tegenwoordig hun illegale werkzaamheden binnen de muren gewoon voortzetten. Dus Frits zal zijn zaken in gevang ook voortzetten en ja dus zou Frits dit kunnen oplossen al dan niet met btw bonnetje.

0
Wheely 17 september 2022 om 10:47

Komen die fietsen dan nu weer in de winkel bij Albert te staan of gaat de Wout ze veilen voor het goede doel?

0
Burn 17 september 2022 om 10:48

Binnenkort kan er geboden worden op de fiets waar van Aert wereldkampioen mee is geworden ;)

0
Marcus Aurelius 17 september 2022 om 11:50

Weer niet toevallig dat Van Aert gelijk krijgt bij een populistische regionale rechtbank. Als de zaak zo eenvoudig is als ze wordt voorgesteld zou Nuyens ze niet hebben weggehaald. Ben nog helemaal niet zeker dat ook dit niet naar het hof van beroep gaat. Dat Nuyens systematisch een geldwolf genoemd wordt is bovendien zeer nadelig voor Wout. De rechtbank zou wel eens kunnen oordelen dat deze ongepaste uitspraken uit rancune zijn aangezwengeld. Er is een vonnis van het hof van beroep en blijkbaar weigert men zich daarbij neer te leggen. Dit ondanks dat Jumbo hier duidelijk in de fout is gegaan door een renner binnen te halen door zijn contract te breken. Geen schijn van kans in cassatie trouwens om dit vonnis te schorsen. Die grijze mannen en vrouwen daar laten zich niet zo leiden door publieke opinies …

-4
Ulli 17 september 2022 om 11:57

Nuyens gedraagt zich als een onbeschofte, slechte (ex)werkgever. Niet alleen in deze kwestie, hij heeft een treurige trackrecord vol conflicten – dat zegt veel over een mens. Van werkgevers als hij zijn er veel te veel in deze wereld, types die alleen naar de centen en het eigen (zaken)belang kijken, en vergeten dat ze te maken hebben met ménsen. Als de werkrelatie verstoord is, om wat voor reden dan ook, moet je niet als een financiële bloedhond alles af proberen te pakken van je ex-werknemer, met modder te smijten, etc.

1
Mwielerfan 17 september 2022 om 12:05

Eens gegeven, blijft gegeven. Net als in de vorige uitspraak kan ik me ook hier in vinden

1
Marcus Aurelius 17 september 2022 om 12:11

Uiteraard, lijkt me logisch. Vandaar dat ik het zo raar vindt dat Nuyens die fietsen heeft laten weghalen, omdat het toch zo ondubbelzinnig lijkt. Nuyens is toch niet gek !? Eens kijken of er nog iets in naar het hof van beroep gaat, zoals de vorige keer …

1
Blackcanyon 17 september 2022 om 12:41

Krijgt Van Aert ze nu inclusief de aangekoekte modder terug? Er is al zoveel met modder gegooid dat de partijen ras door hun voorraden modder heen raken en ze moeite hebben die voorraden weer aan te zullen.

2
Wieler-Joke 17 september 2022 om 13:40

Is die soap nu nog niet afgerond, Nuyens blijft duidelijk doorgaan tot Wout geschorst wordt maar dat gaan ze nooit doen dus ergens 2032 zal dit wel stoppen zeker.

0
bergop 18 september 2022 om 16:19

Uit dit artikeltje wordt niet duidelijk wat de rol van Nuyens is in deze hele soap. Waarom kwamen die fietsen bij hem terecht? Bestaat er soms een relatie tussen Nuyens en Sniper Cycling? Dit had hier vermeld moeten worden.

0
Murcia 18 september 2022 om 16:51

Nuyens laat zich hier weer eens van zijn kleingeestige kant zien. Die fietsen waren door hem aan Wout geschonken en om te treiteren met op de achtergrond die veel grotere zaak vanwege contractbeëindiging door van Aert pikt hij ze in. Zegt veel over Nick naar mijn mening. Deed hij eerder ook met het beslag op diens betaalrekeningen. Schijnt Wout echter niet te deren op de fiets.

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone