Wout van Aert is klaar voor de Ronde van Vlaanderen: “Ook al was ik de sterkste niet, ik heb gewonnen”

vrijdag 24 maart 2023 om 19:50
Wout van Aert is klaar voor de Ronde van Vlaanderen: “Ook al was ik de sterkste niet, ik heb gewonnen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft voor het tweede jaar op rij de E3 Saxo Classic gewonnen. De wijze waarop de kopman van Jumbo-Visma dat deed, was totaal verschillend. Niet broederlijk uitbollen met ploegmaat Christophe Laporte, maar met een ferme eindsprint waarin hij Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar versloeg. “Het is een overwinning die telt”, zei hij na afloop op de persconferentie.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Dit jaar hadden jij en de ploeg wat meer tegenslagen te verwerken. Maakt dat deze overwinning mooier dan die van vorig jaar?
“Dat weet ik niet. Het zijn twee totaal verschillende koersen geworden. Vorig jaar was ik in de E3 Classic meer on the top of my game dan vandaag. Toen was ik degene die bleef aanvallen en de koers kon beslissen, samen met Christophe (Laporte, red.). Dat was een superspeciale overwinning om samen naar de finishlijn te rijden. Vandaag bepaalde mijn vormpeil dat ik wat defensiever moest koersen, en proberen eraan te blijven hangen. Maar dat maakt het ook weer mooi. Ik heb de wedstrijd gewonnen, niet door de sterkste te zijn, maar… Het is een overwinning die telt.”

Medekopman Dylan van Baarle moest de wedstrijd verlaten door een val vroeg in de finale. Had dat grote invloed op jullie teamstrategie?
”Ook Tiesj Benoot viel om een of andere reden al vroeg weg uit de kop… Ik weet niet wat de oorzaak was, een mechanisch probleem? En Edoardo Affini is ten val gekomen. Dylan zat helaas niet heel goed gepositioneerd aan het begin van de finale en op het moment dat hij weer in de wedstrijd kwam, crashte hij. Hij en Benoot zijn twee renners die een groot verschil kunnen maken in de finale. Ook als ze om wat voor reden niet kunnen volgen in de eerste groep, zijn ze van heel grote waarde in de groep daarachter.”

We zagen dat je last had van kettingproblemen. Was dat ook de reden dat je moeilijk had op de Oude-Kwaremont?
“Dat niet. Het was een schakelmankement waar ik geen last van wilde hebben in de sprint. De ketting schakelde niet goed naar rechts (kleiner tandwiel, red.).

Ik had er al lange tijd last van. De finale begon al op 100 kilometer van de finish en daardoor heb ik niet de kans gehad om naar de ploegauto te gaan. Ik vermoed dat iemand mijn derailleur geraakt heeft.

Maar op de Oude-Kwaremont was het een kwestie van niet de benen hebben.Ik moet het nog even terugkijken, maar ik was een beetje verrast door de aanzet van Pogacar op de kasseien. Hij had het juiste momentum toen het van asfalt overging in de kasseien. Daarmee verraste hij mij een beetje. Op de steilste stukken had ik het echt moeilijk. Op de wat vlakkere stroken kon ik het gat weer dichten. Daar zag ik dat zij ook op hun limiet reden. Voor mij was dit duidelijk het zwaarste moment van de koers.”

Hoe was het om samen met Van der Poel en Pogacar op kop te rijden?
”Het maakt de overwinning natuurlijk meer speciaal. Mathieu is geen verrassing in deze wedstrijden. Hem verwacht je hier. Maar een Tour de France-winnaar… Het is nog steeds exceptioneel om te zien wat Pogacar doet. Zeker in hectische koersen als deze. Hij is een echte kampioen, die het beste uit ons naar boven haalt. Wanneer je met twee van deze kampioenen naar een sprint rijdt, neemt de spanning nog wat extra toe.”

Hoe verandert een renner als Pogacar, met zijn explosiviteit, deze wedstrijden in Vlaanderen?
“Voor coureurs zoals Mathieu en ik maakt hij het nog zwaarder, omdat hij meer een klimmerstype is. Hij heeft het misschien wat moeilijker met de eerste acceleratie, maar kan daarna keer op keer aangaan omdat hij een stuk lichter is dan wij. Wel is het voor hem wat lastiger positioneren en zal hij wat meer moeite hebben ons tempo te volgen op het vlakke… maar aan de andere kant.. Ik zie weinig zwakke punten. Hij is absoluut één van de grootste uitdagers.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Dranmetdelippe 25 maart 2023 om 09:10

Weet van Aert dat je tijdens het fietsen met Sram je derrailleur nog af kan stellen?

3
Wieler-Joke 25 maart 2023 om 14:33

Zal nog een procentje extra nodig hebben over een week en dan zie ik hem wel winnen, niet door zelf de forcing te voeren maar door met zo weinig mogelijk achterstand over de laatste keer pater te geraken en het dan rechtzetten op het vlakke en in een millimeter sprint winnen van vdp en pogacar.

2
Wim Kruithof 25 maart 2023 om 07:52

Mooi interview. Hij is heel open over hoe kwetsbaar hij was op de kasseien en dat ‘ie nauwelijks kon volgen, wind er ook geen doekjes om. Mooie woorden over de twee andere tenoren, ofwel, reëel en lovend als altijd.

1
Viktrodriguez 24 maart 2023 om 20:10

Iets klopt er niet met die titel.

0
Kartouche 24 maart 2023 om 20:25

Nu je het zegt er is iets ongewoon aan. Maar wat?

0
ssj 24 maart 2023 om 21:07

Ik zou zeggen: punt ipv komma. Daarnaast staat het woordje niet op een wat onlogische plek in de zin. Bovendien kan je je afvragen of ie klaar is voor de RvV als hij niet die sterkste is.

1
Lars Maden 24 maart 2023 om 20:36

Win gewoon jonguh.

0
fietsvriend 24 maart 2023 om 21:06

v. Aert neemt huiswerk mee naar huis.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 24 maart 2023 om 21:40

Moet ie niet eerst klaar zijn voor Gent-Wevelgem?

0
ssj 24 maart 2023 om 22:19

Nee. Die is voor Christophe

0
tramontana 25 maart 2023 om 08:18

…lange sprint dan haalt hij het meestal wel van Mathieu.

0
KopOverKop 25 maart 2023 om 16:43

Klopt daarom hoop ik op korte vinnige spurt.
MvdP volger al een jaar of 12 maar respect en symphatie voor WvA is er niet minder om.

0
Raul Alcala 25 maart 2023 om 11:06

Met een beetje geluk piekt ie zo magistraal naar RVV en PR

0
KopOverKop 25 maart 2023 om 16:41

“Vandaag bepaalde mijn vormpeil dat ik wat defensiever moest koersen, en proberen eraan te blijven hangen”

Zeer veel respect voor WvA, heb altijd voorkeur voor MvdP gehad vooral een 6-10 jaar terug toen Wout nogal eens op zijn Belgisch in excuses vluchte. Maar bewonder hem hoe hij zichzelf ook op dit vlak ontwikkeld heeft.

Hij is absoluut kanshebber in RVV, nog niet 100% top maar deze koers is mogelijk dat laatste schepje erbovenop.

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone