Wout van Aert:  “Ik zat helemaal dood”
foto: Sirotti
zaterdag 3 maart 2018 om 19:45

Wout van Aert: “Ik zat helemaal dood”

Vorige week maakte Wout van Aert indruk door met de besten omhoog te klimmen op de Muur van Geraardsbergen in de Omloop het Nieuwsblad. Vandaag deed hij dat opnieuw door derde te worden in de Strade Bianche: “Ik zat helemaal dood,” vertelt de drievoudig wereldkampioen veldrijden aan Het Nieuwsblad.

Met deze prestatie verbaasde Van Aert ook zichzelf: “Dit is een geweldige start van mijn eerste voorjaar. Ik had niet verwacht het nu al zo goed te doen. Al ga ik nu eerst genieten van deze podiumplaats. Voor de rest zullen we wel zien. Op zich heb ik mijn doel al bereikt. De volgende koersen zijn bonus en om van te leren”

Toch had de veldrijder zomaar nog een treetje hoger kunnen staan. Het zag er namelijk lang naar uit dat Van Aert samen met Romain Bardet om de zege zou gaan strijden: “In het laatste deel van de koers heb ik echt afgezien. Ik ging al ver van de finish aan met Bardet, maar in de laatste 15 kilometer had ik geen suikers meer. Ik zat helemaal dood en dus dacht ik enkel nog aan het podium. Daar ben ik echt blij mee.”

In de laatste kilometer werd duidelijk hoe stuk Van Aert daadwerkelijk zat, toen hij even af moest stappen:

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2018 09:53
De prestatie van Wout is vooral straf gezien het aantal hoogtemeters, kijk eens naar de top 5, dat zijn allemaal lichte mannetjes, Wout moest vele kilo's meer de steile hellingen op sleuren. Niet zozeer de afstand was zwaar maar wel de hoogtemeters. Wil dus niet veel zeggen over het feit dat Wout geen koersen van meer dan 200 km zou aankunnen.
4 maart 2018 10:34
Ja, lichte mannetjes. Het sterkste indirect bewijs dat Fabian een motortje gebruikte is dat ie deze koers drie keer won. Of hij was echt beestachtig goed, en trapte systematisch een veel groter vermogen dan alle andere renners.
4 maart 2018 10:41
Trouwens, ik denk dat Valverde en Sagan vandaag inderdaad beter waren van WvA. Maar Sagan reed dommig, misschien uit angst voor Kwiat?

Valverde vind ik vaak dom rijden, maar die gast is zooo sterk dat ie dat zich kan permitteren en dan alsnog wint.
4 maart 2018 10:43
Respect voor van aert, doet het veel beter dan dat ik had verwacht.
4 maart 2018 10:59
Ik vind het opvallend dat zo veel mensen dit niet zagen aankomen. Ik had hem vooraf zeker bij de top 10 verwacht. Deze omstandigheden waren op zijn lijf geschreven. Wat me zou verbazen is als hij ook na 200 kilometer goed zal presteren. Ik denk dat dit nu nog te vroeg voor hem zal komen maar in de toekomst zal hij ook na 200 kilometer een wereldtopper worden.

@Max1
Van Aert en Benoot hebben ongeveer hetzelfde gewicht en in de top 10 zitten nog wel wat meer relatief zware mannen (Sagan, Stybar, etc.). Dit is een race waarbij zowel de toppers van de kasseiklassiekers als de toppers van de heuvelklassiekers goed tot hun recht komen. Daarom is het ook zo'n leuke en relatief onvoorspelbare race.
4 maart 2018 11:23
Prima prestatie van van Aert maar gelet op zijn voorbereiding (gericht op de voorjaarsklassiekers), het parkoers, de omstandigheden (regen, kou en modder) en het koersverloop (de favorieten die te lang bleven wachten) bepaald niet onverwacht.
Hij kwam inderdaad nadat ie alles had gegeven als "een dood vogeltje" over de streep, maar das logisch waar Benoot op het laatst nog fris leek en veel over had, al heeft die natuurlijk ook geleden.

Opvallend de aandacht voor WvA (en zelfs vd Poel!) waar Benoot zaterdag de grote winnaar en verrassing was.
Benoot was zaterdag de winnaar en dus de beste en de sterkste, de winnaar heeft altijd gelijk in deze.

Ik blijf deze koers leuk vinden, maar zie het meer als een rariteit, een cultkoers hoorde ik gisteren op NPO.
Lengte en gewicht van Benoot en van Aert schelen trouwens bijna niets.
4 maart 2018 12:22
Humor natuurlijk dat WvA hoger eindigde dan de andere twee vooraf geïnterviewde toppers.
4 maart 2018 12:32
Tja dit zijn reacties op wat van Aert heeft gezegd
4 maart 2018 13:26
@samlam
Van extra spiermassa word je zwaarder maar brengt uiteindelijk meer op als je op kracht en souplesse het grote blad rond kan draaien maar 4kg verliezen bij dezelfde spiermassa kost minder kracht bergop.
Aan Wout's gezicht te zien kan er best nog wat af, Wilco rijdt ook beter sinds ie van zijn bolle wangen verlost.
Indurain was ook geen vlieggewicht en voor lichte mannetjes is LBL vaak juist zwaarder omdat ze de grote plaat niet aankunnen.
200km grens lijkt totaal geen probleem, gister was veel zwaarder dan MSR.
4 maart 2018 14:14
Als Valverde en Sagan beter waren, dan waren ze ook hoger geëindigd in de uitslag. Toen Van Aert ging, was het al lang een strijd van man tegen man. Benoot, Van Aert en Bardet waren de besten vandaag, zo een uitslag en de bijhorende minuten liegen niet.
4 maart 2018 21:03
Dat filmpje van Van Aert is legendarisch. Dit is de nieuwe definitie van piepedood. Prachtprestatie!

Reacties zijn gesloten.