Wout van Aert: “Ik hoop de trui nu met meer eer te dragen”

donderdag 20 augustus 2020 om 16:44
Wout van Aert: “Ik hoop de trui nu met meer eer te dragen”

foto: Cor Vos (archief)

Wout van Aert begon als topfavoriet aan het Belgisch kampioenschap tijdrijden en de renner van Jumbo-Visma stelde ook zeker niet teleur op het militair domein van Koksijde. Van Aert bleek aan de finish de beste tijdrijder, voor Victor Campenaerts en Frederik Frison.

Gevaarlijke punten 
Het verschil tussen Van Aert en Campenaerts was na ruim 41 kilometer dertig seconden, maar het ging zeker niet van een leien dakje. “Het was een parcours op de power, maar het bleek toch wel iets technischer dan verwacht”, zo vertelt de kersverse kampioen in het flashinterview. “Er waren toch nog wel wat gevaarlijke punten.”

“Ik moest dan ook geconcentreerd blijven rijden en de goede lijnen vinden. Het plan was om aan het einde nog wat te versnellen, om iets over te hebben, maar het was best wel lastig. Het is goed dat ik in het eerste deel al een voorsprong had opgebouwd”, aldus Van Aert, die onderweg de tussentijden te horen kreeg.

“Victor kloppen is prachtig en maakt me trots”
“Ik kreeg daardoor ook meer moraal. Ik wilde in de laatste ronde alles uit de kast halen, maar moest ook foutloos blijven in de bochten. Dit is een hele mooie titel, al waren twee favorieten niet aanwezig. Maar Victor kloppen is ook prachtig en maakt me trots. Ik hoop de trui nu met meer eer te dragen en graag meer dan één keer.”

Wout van Aert op weg naar de Belgische titel – foto: Cor Vos

Van Aert zal in de aankomende Tour de France normaal gesproken weer te bewonderen zijn in de kampioenstrui, aangezien de voorlaatste etappe een individuele tijdrit is naar de top van La Planche des Belles Filles. “Die laatste tijdrit zit wel in mijn hoofd. Ik heb stiekem tegen de ploeg gezegd dat ik me er dan tussen zal gooien.”

Over de Tour, het hogere doel en ambities voor slotetappe naar Parijs 
De 25-jarige allrounder is echter vooral bezig met het hogere doel: het winnen van de Tour met Primož Roglič of Tom Dumoulin. “In de Tour hebben we alle krachten nodig om dat doel te bereiken. Ik kijk ernaar uit, maar er zullen ongetwijfeld ook wel kansen komen voor eigen succes. Ik ga mijn best doen om die te grijpen, maar we gaan nu niet opeens ritten aanstippen waarop ik me gedeisd mag houden.”

Toch is er één etappe die Van Aert wel al heeft aangevinkt. “De slotetappe naar de Champs-Élysées. Het is erg mooi om met mijn kampioenstrui die laatste tijdrit te rijden, maar sportief liggen er misschien wel meer kansen in de daaropvolgende etappe. Ik hoef me voor de slotdag ook niet meer in te houden.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Chasse_patate 20 augustus 2020 om 16:53

Dan gewoon ook het BK op de weg winnen. Dan houd je een leuk truitje.

Wheely 20 augustus 2020 om 16:59

Hij zei tevens in het interview dat hij als er een kans zou liggen voor hemzelf in de Tour dat hij hem zou pakken. Zeker nu Jansen er bij is zie ik dat best gebeuren.

Edit: dat staat er nu ook bij zie ik. ;)

Mike1973 20 augustus 2020 om 17:20

Denk dat we Wout wel mogen opschrijven voor minimaal 1 Touretappe. Die gaat z’n kansen krijgen en pakken.

Deel Koeper 20 augustus 2020 om 17:30

Zet Vocsnor op een serieuze achterstand en die was echt wel goed vandaag.

Haisuli 21 augustus 2020 om 08:46

Zeer goede prestatie van WvA, maar lag ook in de lijn der verwachting. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit momenteel.
Echter zegt het misschien ook wel veel over de prestatie van Victor. Blijft een aparte renner, met naar mijn mening te weinig aansprekelijke resultaten als een werelduurrecordhouder…

Murcia 20 augustus 2020 om 17:52

Wout die wint in Parijs zou wel schitterend zijn. Maar ik denk dat we hoe dan ook mooie staaltjes van hem te zien krijgen.

Lance4eva 20 augustus 2020 om 18:08

Wordt nog leuk met betrekking tot het tweede olympische ticket tijdrijden voor de Belgen wat nog steeds naast die van Evenepoel vacant is.

vocsnor 20 augustus 2020 om 18:34

Ik denk dat ik niet mee mag doen

Wheely 20 augustus 2020 om 20:23

Je hebt nog tijd om je te bewijzen!

mus van de maasstad 20 augustus 2020 om 18:38

Dit is een topic over WvAen niet over evenpoel

Post dit lekker op wielerflits.be onder het DQS topic

Al Phila 20 augustus 2020 om 18:50

Misschien draagt WvA deze trui niet in de Tour, maar een groen Shrek-pakje…..

AWestie 20 augustus 2020 om 19:31

Wout had genoeg hulptroepen mee https://twitter.com/guyvdl/status/1296371730684968960?s=19

reusjen 20 augustus 2020 om 20:39

Wie is de 2e favoriet naast Evenepoel die niet meedeed? Yves Lampaert?

Fre 20 augustus 2020 om 21:45

Evenepoel telt voor twee ;-) Idd, Lampaert was de tweede favoriet

Newschooler 21 augustus 2020 om 07:58

Het zegt een hoop dat de kersverse winnaar van een nationaal kampioenschap tijdrijden het heeft over de grootste sprint finale van het jaar winnen :D

Headlines

Materiaalzone

Populair