Wout van Aert: “Ik had mijn emoties beter onder controle moeten houden”

donderdag 10 september 2020 om 14:11
Wout van Aert: “Ik had mijn emoties beter onder controle moeten houden”

foto: Cor Vos

Wout van Aert keek vandaag niet anders naar de eindsprint van de elfde Touretappe, dan dat hij gisteren deed. Volgens de tweevoudige etappewinnaar was de declassering van Peter Sagan terecht. Wel zou hij anders hebben gereageerd net na de finish.

“Het was van mijn kant niet goed om zo te reageren”, zei Van Aert vandaag voor de start van de twaalfde rit. Wegens ongepast gedrag, een middelvinger, kreeg de Belg een geldboete. “Aan de andere kant, na afloop probeerde ik met hem te praten en dat was niet mogelijk. Ik denk dat de jury een goede beslissing nam door hem terug te zetten en mij te straffen met een boete. Ik had mijn emoties beter onder controle moeten houden.”

De renner van Jumbo-Visma voelde Sagan totaal niet komen in de sprint, zei hij. “Ik zat aan de rechterkant. Dan is het normaal als je aan de koord sprint. Het zou stom zijn om de deur open te laten. Ik denk dat ik geen beweging naar rechts maakte. Misschien sprint ik nog niet genoeg aan de koord, maar het is zeker niet mijn fout. Ik voelde hem niet komen en daarom schrok ik ook echt en was ik mijn cadans kwijt in de laatste vijftig meter.”

Van Aert verwachtte dat een ontsnapping het vandaag zou halen tot de streep. “Wij zijn helemaal gefocust om het geel te verdedigen. De strijd om de etappezege wordt interessant, maar het is niet het doel van onze ploeg. Morgen wordt een klassementsdag met aankomst bergop, zondag ook. Zaterdag in Lyon wordt een interessante rit met een lastige finale, maar niet al te lastig. We gaan zien of een team daar de controle neemt en we kunnen strijden om de zege.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Barry Batsbak 10 september 2020 om 14:17

Man hou op. Als je net met 60kmh over de finish komt en de adrenaline giert door je lijf, dan neemt niemand je kwalijk dat je zo primair reageert als je net een beuk hebt gehad. Haal je schouders op, Sagan moet lekker zo doorgaan dan treft hij vanzelf de verkeerde.

thorsen 10 september 2020 om 14:24

“dan neemt niemand je kwalijk dat je zo primair reageert als je net een beuk hebt gehad.”

Jawel, want hij kreeg een boete…

Je mag uiteraard boos zijn, maar sommige dingen zijn handiger om niet te doen.

Barry Batsbak 10 september 2020 om 14:41

Correct. Herstel; niemand minus de fatsoenspolitie. Bijzonder eigenlijk; uitgerekend die wapperen juist vaak met een vingertje.

Chris Van Uden 10 september 2020 om 15:22

Was ook een reactie in the heat of the moment natuurlijk. Hij accepteert de boete begrijp ik, dus verder niks aan de hand.

KimJungPoels 10 september 2020 om 14:38

Nee man dit was mooi. Beetje emotie hoort erbij, en laten we eerlijk zijn, iedereen had toch zo gereageerd. ;)

Burdincurutcheta 10 september 2020 om 14:46

Mooi dat hij wél beseft dat hij een fout maakte. Anderzijds gewoon ook cool; middelvingertje voor de drievoudige wereldkampioen.

HF2013 10 september 2020 om 14:51

Ah, lekker die paar Francs betalen van de enorme prijzenpot en verder totaal geen energie aan verspillen. Goede sprint, logische reactie, prachtige renner, leuke kerel.

klootje kriekeljon 10 september 2020 om 15:21

Reactie logisch, reactie jury logisch. Maar Wout, je bent een grote meneer.

Dikke Vrouw 10 september 2020 om 16:10

Klopt, hij heeft voorbeeldfunctie

Joaquim Agostinho 10 september 2020 om 18:55

Bescheiden topper, hoeft zich niet te schamen!
Sagan daarentegen meldde dat hij niet meer met Wout wenst praten totdat die zijn verontschuldigen bij hem aanbiedt…!
Dat Wout nog maar veel sprints van deze narcist mag winnen!

Mechanieker 10 september 2020 om 20:37

+1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair