Wout van Aert: “Ik had dit niet verwacht”

zondag 25 september 2016 om 10:22
Wout van Aert: “Ik had dit niet verwacht”

Foto: Sirotti

Wout van Aert schreef gisteren ‘gewoon’ de Wereldbeker in Iowa op zijn naam, ondanks de teenblessure die hij in Las Vegas opliep. “Ik had dit niet verwacht”, stelde hij na afloop tegenover Play Sports. “De laatste twee dagen zijn hectisch geweest voor mij. Ook het verloop van de race was niet ideaal.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
De wereldkampioen kampte in de openingsfase namelijk met materiaalpech. “Ik kreeg een stuk hout in mijn ketting en moest vanuit het peloton terug proberen me naar voren te knokken. Daarna kon ik echter mijn eigen tempo ontwikkelen en ik zag meteen dat ik goede rondetijden reed, waardoor ik terug vooraan raakte.”

“Al bij al is het goed meegevallen met die teen”, oordeelt Van Aert. “Het waren eigenlijk vooral mijn rug en de hitte waar ik veel last van had. Ik had ook veel pijn in mijn been, meer zelfs dan in mijn tenen. Ik had pijnstillers genomen en er zat tape rond mijn teen om die goed te ondersteunen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 25 september 2016 om 10:51

Ik wel. ;)

0
Polleke 25 september 2016 om 11:12

We gaan een paar saaie winters tegemoet…

0
SterkHoor 25 september 2016 om 11:33

Infuusje met Ibuprofen? Dank je wel UCI, want er moet en zal gekoerst worden in het topveldritland US of A!!
Off topic: Laat de kneuzenkermis eerst eens wat crossen in Zwitserland organiseren in plaats van deze mondalisering van de bovenste plank!!

0
Jan Blokland 25 september 2016 om 12:14

Of we saaie winters tegemoet gaan moeten we natuurlijk afwachten. Maar duidelijk is dat de twee toppers uit Nederland door hun blessures dit WC-seizoen al is beslist.
Misschien zou daar toch eens over nagedacht moeten worden bij de UCI.
Ik hoop echt dat Van der Poel en Van der Haar op hun niveau komen anders zou het inderdaad wel eens heel voorspel kunnen worden.
Meeusen, L. Sweeck, M. Vanthourenhout, K. Vantornhout, Peeters, Van Kessel, Merlier, Pauwels, etc…., allemaal leuk maar geen zekerheidjes voor een podium. Ze laten allemaal grote steken vallen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone