Wout van Aert: “Heb op dit moment geen team”

Door , dinsdag 18 september 2018 om 14:00
Wout van Aert: “Heb op dit moment geen team”

foto: Photopress.be

Iedereen welkom voor mijn eerste column voor WielerFlits. Een wekelijkse opdracht waar ik met enorm veel zin aan begin, maar die helaas met een kleine valse noot van start gaat. Zoals u wellicht niet is ontgaan, stuurde mijn – voormalig – team Sniper Cycling vannacht een persmededeling de wereld in dat de bestaande overeenkomst met de ploeg met onmiddellijke ingang is beëindigd.

Vanuit de luchthaven van Schiphol, waar ik op dit moment op mijn vlucht richting Chicago wacht, kan ik niet anders dan dit nieuws bevestigen. Er hebben zich de laatste dagen feiten voorgedaan die iedere samenwerking met de ploeg onmogelijk maakten. Jammer genoeg voor jullie als lezer kan en mag ik op dit moment niets extra vertellen, wegens het delicate aspect van de zaak. Alle communicatie wordt de eerstvolgende dagen verzorgd door mijn raadsman, Walter Van Steenbrugge.

Wat ik zelf wel kwijt kan: ik heb op dit moment dus geen team. Ik stap kort na de middag het vliegtuig naar de Verenigde Staten op in grote onwetendheid wat het praktische aspect van de zaak betreft. Vervelend, maar het is niet anders: dat lossen we de komende dagen wel op.

Focus op het veldrijden
Zaak is nu de focus op het sportieve te houden. Tot mijn verbazing – heel eerlijk: ik was er niet honderd procent gerust in – is me dat in Geraardsbergen goed gelukt. De benen voelden beter aan dan verhoopt en de explosiviteit op de hellinkjes op en rond De Muur was veelbelovend. Alleen gooide die val – met een kapot versnellingsapparaat tot gevolg – roet in het eten. Maar conditioneel ben ik wel degelijk in orde, al moet ik er uiteraard bij vertellen dat het met Mathieu van der Poel aan de start wellicht een andere wedstrijd geworden was. Maar daar kunnen we pas binnen drie weken over oordelen en dat zullen we ook doen. Eerste Waterloo en Iowa dus, de twee Amerikaanse wereldbekermanches.

Ik heb begrepen dat meer Europese crossers uit de States wegblijven, maar ik blijf voorlopig absoluut voorstander van deze trip. Laat ons dit initiatief van de UCI vooral nog wat extra tijd geven. Persoonlijk hoop ik er mijn prestatie van zondag in Geraardsbergen door te trekken en de kopzorgen tijdens de wedstrijd uit mijn hoofd te bannen. Hoe mijn regenboogtrui er daar zal uitzien, is ook voor mij voorlopig een raadsel.

Nogmaals, ik hoop op begrip van jullie wat betreft de vaagheid rond mijn contractverbreking, maar nood breekt wet. Sowieso tot binnen zeven dagen.

Wout van Aert

Dit artikel delen:

84 Reacties

Lapjestrui 18 september 2018 om 17:00

Hulde WvA en WF!
Moet uiteindelijk verlossend zijn om afscheid te kunnen nemen van het team dat geen team is.

Arjenv14 18 september 2018 om 17:35

Welkom Wout!

Ik heb meteen een vraag voor Wout: Waarom heb je gekozen voor een Nederlandse wielerploeg (in ieder geval na 2019) ? Er rijden helemaal niet zo veel Vlamingen voor een Nederlandse ploeg…Er waren vast en zeker (zeker en vast op zijn vlaams ;) ) meer ploegen geïnteresseerd dus LottoNL Jumbo moet toch een streepje voor hebben gehad. Kortom, waarom LottoNL Jumbo?

Musselwhite 18 september 2018 om 17:41

Ik wil hier geen sluikreclame maken maar in België hebben we wielerkrant.be .

Misschien is Van Aert naar een Nederlandse ploeg en een Nederlandse website gegaan omdat zijn populariteit in Vlaanderen wat aan het dalen is.

Ik was een WVA fan maar wij hebben in het wielrennen geen voetbaltoestanden nodig. Voor mij is een contract een contract, spijtig dat hij er anders overdenkt.

Geef mij nu maar Mathieu Van Der Poel

Romāns Vainšteins 18 september 2018 om 17:48

Goed voorbeeld van hoe relatief ‘fans’ eigenlijk zijn.

EddyB1958 18 september 2018 om 18:26

Na het WK veldrijden postte hier een Nederlander dat van der Poel meer geschikt was voor de weg en dat die gekke Van Aert misschien zelfs eens de triathlon moest proberen…
https://www.wielerflits.nl/nieuws/indrukwekkende-van-aert-pakt-derde-wereldtitel-brons-voor-van-der-poel/#comments

Romāns Vainšteins 18 september 2018 om 20:26

Aangezien MvdP de weg maar niet op wil is dit nog geenszins geloochenstraft evenmin als het idee dat van Aert de beter Triatleet (waar het accent op het lopen ligt) zou zijn.

De grootste reden dat ik in vd Poel een betere zo niet succesvollere wegrenner zag is zijn aankomst, geweldig wapen.

oscarito1908 20 september 2018 om 00:10

Laat me niet lachen. Bij uitstek zijn Vlamingen stakers en werk neerleggers.

Contract is contract mijn hol.

Nederland blijft een grote markt. En wij zijn niet van het staken voor ieder wissewasje.

Het toont juist het karakter van Wout dat hij zich niet laat naaien door die clown Nuyens.

Wheely 18 september 2018 om 17:45

Succes in de VS Wout!

Koersmaniak 18 september 2018 om 17:47

Ik verwacht Wout aan de start met een paar prive-sponsors op zijn truitje.
Er zullen kandidaten genoeg opduiken de komende dagen.

Tour 18 september 2018 om 18:32

Ik zie weinig persoonlijkheid of eigenheid in deze column. Over de intressante contract kwesties ook niets. Ik ben er sceptisch over.
Maar in het veld of op de weg gogogo !

DeGroteMolen 18 september 2018 om 18:33

Leuk dat WvA columnist wordt bij WF, chapeau! Zal zijn populariteit in NL verder doen stijgen. Over de move met Sniper / Lotto NL zal wel zijn nagedacht. Wachten op escalatie en een dringende reden stellen. Zal wel geschikt worden, bij een hoop gedoe heeft niemand baat. Zet em op WvA en laat ons genieten in het veld en op de weg!

Explorer 18 september 2018 om 18:41

Lekker crossen Wout, en succes met het schrijven!
Laat de randzaken maar aan de raadsman over.

djerkson 18 september 2018 om 18:47

Van Aert is het ook aan het uitspelen he. Nu speelt hij even het slachtoffer en plein public door ‘contractloos rond te rijden’. Geen enkele renner verbreekt zijn contract als er geen plan b is. Over enkele weken, als de wind wat gaan liggen is, komt er plots een ploeg ‘Wout uit de nood helpen’. Zucht, soms denkt men echt dat het gewone publiek achterlijk is. Lelijk vaudeville, meer niet.

Ugandis 18 september 2018 om 19:17

Succes met de komende crossen Wout!

Col du Bramont 18 september 2018 om 19:34

Mooie en helder geschreven column. In de zaak die nu speelt valt het te begrijpen dat niet alles verteld kan worden ook al omdat niet uitgesloten mag worden dat er uiteindelijk een rechtzaak zal komen.

Los van de kwestie, ik kijk uit naar deze column dit veldrit seizoen.
Van Aert is een slimme vent, goede opleiding genoten en hij kan ook nog eens een aardig stukkie fietsen en daar goed en informatief over schrijven.

Jacco van Stierop 18 september 2018 om 19:44

Op zich een leuk initiatief, zo’n column van een toprenner maar of het een meerwaarde heeft voor de site zal moeten blijken. Een aardige eerste bijdrage, maar niet meer dan dat. De feiten die worden genoemd wisten we al uit andere bronnen. Een inkijk op het mentale vlak zou ik interessanter vinden. Hoe voelt hij zich nu? Is er sprake van enige vorm van opluchting? Op wie in zijn directe omgeving kan hij vertrouwen om zich toch te kunnen focussen op het sportieve vlak? Hoe ontspant Wout zich, met een goed boek, yoga, harde technohouse muziek? Een iets persoonlijker benadering zou ik toejuichen.

VerstandOpNul 18 september 2018 om 21:10

En de vraag der vragen: wat is zijn lievelingskleur…

Mwielerfan 18 september 2018 om 21:17

Vond het ook niet zo speciaal. Maar had ook niet meer verwacht aangezien ik zijn interviews ook vaak vrij vlak vind

achtpuntzes 18 september 2018 om 20:30

Welkom wout :)

Geweldig initiatief dit :)

xistnc 18 september 2018 om 21:41

Momenteel is er een dusdanige overkill aan Van Aert op WoutFlits, dat ik deze beker even aan mij voorbij laat gaan.

oscarito1908 20 september 2018 om 00:16

Dat kan ook best zonder dat te melden.

Maar gelukkig! De heer X laat zich hier niet meer over uit!

Hulde!

wielrenner 18 september 2018 om 22:35

Opvallend dat alleen Van Aert moeilijkheden heeft met de ploeg. Bij mijn weten heb nog nergens een negatief bericht gelezen van zijn “ex”ploegmaten? Dat is toch vreemd..

vlek 18 september 2018 om 22:51

Even googlen had je het tegendeel getoond en je verbazing weg kunnen nemen. Vreemd dat je dat niet hebt gedaan..

venus 18 september 2018 om 22:46

Welkom Wout, mooie aanvulling op deze prachtige hollandse en vlaamse site!

janne6 19 september 2018 om 01:10

Welkom op de site Wout, benieuwd naar de volgende columns. Dat er maar de nodige mogen volgen.

Pantani77 19 september 2018 om 04:51

Zou wel kicke zij als hij daar in de VS gewoon in een geel truitje met de regenboogstrepen staat en wielerflits.nl op de MOUWTJES

lorenzvdg 19 september 2018 om 07:02

In de Amerikaanse crossen volledig in Red Bull outfit? Dat is nl nog steeds zijn sponsor… Zou wat zijn.

wielrenner 19 september 2018 om 07:18

Hij heeft geen ploeg…Zijn voormalige ploegmaten straks ook niet meer, bedankt Wout?

vlek 19 september 2018 om 08:29

De artikelen over de onrust binnen de ploeg en de rol van Nuyens nog steeds niet gevonden?

sooike 19 september 2018 om 09:00

Leuk idee, die column, al zou ik liever Matthieu van der Poel zijn bewegingen volgen op deze manier.
Het is natuurlijk in-triest hoe er met Wout van Aert is omgesprongen. Nick Nuyens lijkt de grote boosdoener. Hij heeft over de rug van renners alleen maar aan zijn eigen toekomst gedacht en op eigen houtje stappen gezet die hij had moeten overleggen, zeker met een vedette als Wout van Aert. Nuyens zal door het peloton inmiddels met de nek worden aangekeken en ik vind dat hij niet beter verdient. Is het voor TLJ een groot probleem om Van Aert nu al in te lijven ? Even een belletje naar mijnheer Frits misschien voor een klein stuntje? Dan kan hij meteen ook motorcrosser Herlings in zijn stal binnen laten en de investeringen rond Max Verstappen een beetje minderen !

tendam 19 september 2018 om 09:32

@sooike
Jumbo sponsort Herlings toch al?

EddyB1958 19 september 2018 om 14:49

@sooike
Bij de familie van der Poel zijn ze veel slimmer,Corinne Poulidor zou zeggen :mes fils vivent comme Dieu en France.

Jean Dumas 19 september 2018 om 15:19

Wout rijdt de wb-wedstrijden voor de ploeg Van Aert-Circus.

oscarito1908 20 september 2018 om 00:21

Prima idee. Die Verstappen is toch een omhoog gevallen ventje.

Net zijn vader.

rahimns 19 september 2018 om 14:56

@sooike TLJ had al aangegeven dat er eventueel budget is om Wout in 2019 al een plek te geven binnen de ploeg. En Jumbo sponsort Herlings al.

UrbanSteel 19 september 2018 om 20:56

Het kan verkeren hier op Wielerflits, afgelopen winters vonden aardig wat Wielerflitsers Wout van Aert maar een zielig kereltje dat bijna niks won, maar nu hij bij Jumbo komt 2019 of 2020 is het alleen maar top, vreemde jongens die Hollanders. ;)

oscarito1908 20 september 2018 om 00:24

Denk eerder Albert. Al was Wout ook wat zeurderig.

Maar met deze achtergrond informatie is er wel een hoop duidelijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair