Optimistische Van Aert: “Zal op mijn normale niveau terugkeren”

donderdag 1 augustus 2019 om 18:50
Optimistische Van Aert: “Zal op mijn normale niveau terugkeren”

foto: Cor Vos

Het heeft twee weken geduurd, maar Wout van Aert is weer thuis. De renner van Jumbo-Visma mocht woensdag het ziekenhuis van Herentals verlaten, waardoor hij echt kan beginnen met revalideren. “Als ik er hard voor werk, dan zal ik op mijn normale niveau terugkeren”, zo vertelt hij in gesprek met Sporza.

De 24-jarige Van Aert heeft een bijzonder hectische periode achter de rug, aangezien hij twee keer moest worden geopereerd. “Ik ben in een ander ziekenhuis opnieuw onderzocht. Daaruit bleek dat de eerste operatie niet voldoende was om optimaal herstel te garanderen”, zo liet hij eerder weten.

Niet op de juiste manier geopereerd 
De medische zorg in het ziekenhuis van Pau, waar Van Aert aanvankelijk verbleef, liet te wensen over. “Het was geen dramatische crash, maar het had wel erger kunnen zijn als we er niet snel bij waren geweest”, zo doelt Van Aert op de tweede operatie in het ziekenhuis van Herentals.

“Ik ben blij dat ik in de handen van Toon Claes (de dienstdoende chirurg, red.) ben gevallen, die op het juiste moment heeft ingegrepen. In het begin was ik niet bang, maar toen Toon zei dat ik in Frankrijk niet op de juiste manier ben geopereerd, was ik toch angstig”, aldus Van Aert.

“Alles is nu goed opgelost”
“Alles is nu echter goed opgelost.” En dus kan Van Aert denken aan zijn herstel. “Voorlopig kan ik nog niet veel, maar op termijn zal ik weer volledige kracht in mijn rechterbeen hebben. Ik moet nu eerst leren om mijn spieren weer juist te gebruiken en om te kunnen lopen. Dat zal enkele weken duren.”

“Daarna begint pas de revalidatie om weer kracht te winnen en te kunnen fietsen. Ik zal een hele tijd niet gefietst en gesport hebben, waardoor ik veel kwijt zal zijn.” De grote vraag is natuurlijk wanneer Van Aert weer een rugnummer kan opspelden. “Ik bekijk het zoals het loopt. Ik doe het liever iets geduldiger dan snel.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

r525 1 augustus 2019 om 18:54

“WOUT VAN AERT GELOOFT IN TERUGKEER OP OUDE NIVEAU”
Is daar ooit over getwijfeld dan? Zeker gezien in het artikel staat dat de val niet zo ernstig was, klinkt het nogal dramatisch.

thorsen 1 augustus 2019 om 19:00

Bij “niet op de juiste manier geopereerd” ging er bij jou nog geen lichtje branden?

Martino87 1 augustus 2019 om 19:00

Best veel artikelen over Van Aert.

Melkzuur 1 augustus 2019 om 19:13

Van Aert was op het moment van zijn val de meest besproken renner van het Tourpeloton (samen met Alaphilippe) in de internationale pers. Niet abnormaal dus dat nieuws over zijn revalidatie in de media verschijnt (en heus niet alleen op Wielerflits).

chiller87 1 augustus 2019 om 21:13

Pff prutsers in Frankrijk, best wegblijven uit de meeste Franse ziekenhuizen. Toon Claes is dan ook een topper, bijna elke belgische wielrenner die een operatie nodig heeft gaat naar hem.

Vincent Lacressonniere 1 augustus 2019 om 21:18

Hup Wout!

jooprioolpijp 1 augustus 2019 om 22:25

Blijf het een soort deel I van een jongensboek vinden: eerst zo’n filmpje op (o.a) WF dat hij naar de TdF mag, daarna een bizar sterk optreden en dan zo’n rotklap tijdens de ITT, met een halve medische misser er achteraan. Ik heb hoop op een mooi deel II (en III) en heb vertrouwen in z’n herstelvermogen & begeleiding daarbij. Go Wout!

Samlambeej 1 augustus 2019 om 22:39

Hij heet Wout, hij heeft een kuif en als hij lacht zou hij zo in Dragonball Z kunnen. Ik snap het wel.

robinski99 2 augustus 2019 om 02:37

Ik hoop dat het goed komt met hem, of nog beter.

Headlines

Materiaalzone

Populair