Wout van Aert gaat van start in Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
donderdag 14 april 2022 om 07:39

Wout van Aert gaat van start in Parijs-Roubaix

Wout van Aert zal komende zondag deelnemen aan Parijs-Roubaix. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische krant schrijft ook dat Van Aert niet als uitgesproken kopman van start gaat in de Helleklassieker, vanwege het vormverlies dat hij leed na zijn coronabesmetting. Inmiddels heeft Jumbo-Visma hetzelfde nieuws naar buiten gebracht.

Van Aert is er nog niet bij als zijn ploeggenoten donderdag de finale van Parijs-Roubaix verkennen, omdat hij nog in Spanje zit. Daar werkt de Belgisch kampioen momenteel aan zijn conditie. Hij kreeg vorige week dinsdag groen licht om weer te beginnen met trainen. Een lange training, die qua duur vergelijkbaar was met een wedstrijd als Parijs-Roubaix en die zonder problemen verliep, zorgde binnen het team voor voldoende vertrouwen om Van Aert zondag te laten starten.

Bij zijn rentree is Van Aert niet gelijk kopman. Ondanks zijn trainingen in Spanje, zou zijn conditie wel degelijk achteruit zijn gegaan, waardoor Jumbo-Visma ervoor kiest om meerdere mannen uit te spelen. Mike Teunissen, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydock en Timo Roosen hebben niet bij voorbaat een knechtenrol en zullen vrij mogen koersen.

Luik-Bastenaken-Luik onzeker
Het Laatste Nieuws kwam gisteren, toen er nog niets duidelijk was over Van Aerts deelname aan Parijs-Roubaix, met het nieuws dat de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic in ieder geval Luik-Bastenaken-Luik zou gaan rijden. Nu schrijft de krant echter dat een deelname aan Luik-Bastenaken-Luik nog niet zeker is. Pas na Roubaix wordt gekeken hoe Van Aert zijn voorjaar vervolgt.

Update 08:02

Het bericht van Het Laatste Nieuws is bevestigd door Jumbo-Visma, de ploeg van Van Aert. De Nederlandse ploeg schrijft op haar site dat Van Aert zijn comeback maakt in Parijs-Roubaix. “Na een coronabesmetting zijn we altijd extreem voorzichtig met de gezondheid van onze renners”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “De medische staf heeft een belangrijke en beslissende rol hierin. Samen hebben we de situatie intensief gemonitord.”

“Er is vier dagen lang een dokter bij Wout geweest om de reacties van de trainingen op zijn lichaam in de gaten te houden. Hij heeft daarnaast erg uitgebreide onderzoeken gehad, voordat hij zijn training hervatte. Aan het begin van de week heeft de medische staf besloten dat hij volledig fit is en door kan gaan met zijn inspanningen op sportief niveau.”

Van Aert werd tijdens en na trainingen gecontroleerd. “Onder andere op zijn hartfunctie. Wout zijn gezondheid is uitstekend. Maar na een week van isolatie, is topvorm niet langer mogelijk. Zijn aanloop naar Roubaix is matig en hij zal de verkenning van donderdag missen. Al met al is het een verre van ideale voorbereiding. Desondanks kan een renner als Wout een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van Christophe Laporte, Mike Teunissen en Nathan Van Hooydonck.”

Wedstrijdprogramma

RIDE Magazine
76 Reacties
Sorteer op:
Mooi, dit kon je al van ver zien aankomen natuurlijk.

Wout is nooit écht ziek geweest natuurlijk als je zijn eigen verhalen hoorde. Lichte keelpijn op donderdag, en vrijdag voelde hij zich al weer beter. Die was op de dag van de Ronde dus waarschijnlijk al weer klachtenvrij. Hij is toen puur niet gestart vanwege die positieve test, niet omdat hij niet fit was.
    14 april 2022 08:17
    Hij heeft misschien het MVDP syndroom
    14 april 2022 08:20
    Dan wordt hij derde. Helaas weer geen winst, dus.
    14 april 2022 08:28
    En omdat je direct na een coronabesmetting ook gewoonweg voorzichtig moet zijn met topsport-inspanning.
    14 april 2022 08:39
    Wimpie , als je bij elk berichtje , het België - Nederland verhaal wilt aanhalen ,dan zou ik zeggen ; donder ff lekker op naar een voetbalforum
    14 april 2022 12:32
    Iedere koers waar Wout aan de start staat is het meteen waard om te kijken, ongeacht of hij in topvorm is of nog iets daaronder.

    Ik kan mij niet voorstellen dat er wielerfans bestaan die er anders over denken.
    14 april 2022 13:05
    @Paul S. Heeft niks met België/Nederland te maken. Als Matthieu een Belg zou zijn, dan zou ik hetzelfde zeggen. Ik heb ook al meermaals gezegd dat Mathieu een TOP renner is.
14 april 2022 07:46
Top nieuws. Goeie morgen !
14 april 2022 07:47
een goede zaak, veel succes wout
14 april 2022 07:49
Zeer goed dat hij erbij is. Roubaix zonder een klepper als van Aert is niet hetzelfde.
Inmiddels ook al bevestigd door de ploeg zelf trouwens

Quote:
De aanloop naar Roubaix is gemankeerd. Zo mist hij ook de verkenning op donderdag en al met al is dat allesbehalve een ideale voorbereiding. Neemt niet weg dat een renner als Wout nog een rol kan spelen, bijvoorbeeld in de ondersteuning van Christophe Laporte, Mike Teunissen of Nathan Van Hooydonck.”

Lol, lekker met zand blijven strooien jongens.
    14 april 2022 08:03
    Het blijft een vreemd clubje mensen, die complotdenkers en sandbagfanaten.
    14 april 2022 09:51
    De verkenning van Roubaix missen wegens een bewust ingelaste trainingsstage in Spanje lijkt me eerder ‘voorbereid’ dan gemankeerd.
    14 april 2022 10:05
    @limal

    Het erge is nog wel dat het lijkt alsof ze de hele dag op internet zitten te wachten op een artikel waar ze een complot op los kunnen laten. Het begint op te vallen dat het altijd dezelfde mensen zijn die als eerste met dergelijke reacties komen.
    14 april 2022 14:54
    Birds aren't real!! Leuk artikel in The Guardian vandaag dat hier losjes verband mee houdt: https://www.theguardian.com/us-news/2022/apr/14/the-lunacy-is-getting-more-intense-how-birds-arent-real-took-on-the-conspiracy-theorists
14 april 2022 07:52
Als Timo Roosen al een vrije rol krijgt vrees ik ervoor.
    14 april 2022 08:33
    Ik merk de laatste weken best vaak dat ploegen een andere tactiek hanteren dan wat ze in de media zeggen, dus zou het nog wel met een korreltje zout nemen. En er staat zelfs 'niet bij voorbaat', wat dus net zo goed kan betekenen dat ze het principe laten vallen en Timo gewoon moet gaan knechten als Van Aert zich goed voelt na 150km en V Dijke en Affini het meeste werk al hebben gedaan (alhoewel ik wellicht verwacht dat Affini er langer aan kan blijven dan Roossen).
14 april 2022 07:56
Mooi

Hopelijk meteen fantastisch, vooraan en van goede portie koersgeluk voorzien. Kan alleen maar meevallen natuurlijk. Dienende rol lijkt me eigenlijk uitgesloten los van een eventueel excellente Laporte.
14 april 2022 08:05
Snap dus echt niet waarom ze hem laten starten in een koers als Roubaix als zijn vorm volgens de ploeg zelf matig is. Of het zal allemaal wel meevallen en hij is gewoon goed, wat me met een renner als Wout niet zal verbazen.
    14 april 2022 08:14
    Gewoon een ander het achtervolg werk opdwingen.
    14 april 2022 08:20
    Ze zeggen niet dat de vorm matig is toch? Alleen dat de absolute topvorm zoals die er was er niet meer is, maar dan kan hij nog steeds goed zijn.
14 april 2022 08:06
Edit redactie: bedankt, het is aangepast!
14 april 2022 08:08
Ik zou niet liever willen dan dat Wout zondag goed aan de start staat en tot in de finale kan meedoen, maar vertrouwen heb ik er niet in. Hier starten (om te helpen? waarom?) hypothekeert ook gewoon een degelijke LBL, want daarvoor had wat meer rust en gerichte Ardennentraining veel beter geweest.

Ik hoop dat ik fout ben, maar een middelmatig resultaat in PR laten vallen ten voordele van een goede LBL had mijns insziens slimmer geweest. Hij mag mij graag het tegendeel bewijzen!
    14 april 2022 12:03
    Een hele rationele, logische redenatie. Hebben wij er meer kijk op, of zien we iets over het hoofd? Waarom trekt de ploeg een ander plan?
    14 april 2022 22:04
    Helemaal eens Limal. Dit komt over als een typisch JV polderbesluit.
14 april 2022 08:15
Inderdaad…lekker in Spanje laten en dan Waalse Pijl en Luik. Of hij is gewoon goed en rijdt een finale met minimaal top 5. Maar dan is er een hoop onzin verteld
    14 april 2022 08:21
    Of je hebt het artikel niet goed gelezen. Of je hebt het artikel wel gelezen maar verzint er wat bij.
14 april 2022 08:34
Ze steunen hem als knecht voor Laporte, wat een vreemde keuze. Dit is inderdaad onbegrijpelijk weer van Jumbo. Lijkt me eerder een geval van, hij wil zelf heel graag en Jumbo zegt dat ze hem als knecht sturen voor het geval dat hij helemaal niets kan betekenen in de koers voor zichzelf of wie dan ook.
    14 april 2022 10:04
    Laporte was vorig jaar al beter dan van Aert. Niet heel gek toch...
14 april 2022 08:35
Apart verhaal. Zijn gezondheid is echt uitstekend, hij heeft nauwelijks hinder ondervonden van zijn ziekte, hij mocht na aan dag of 5 al terug op de fiets, ze hebben eigenlijk nergens ook maar de minste negatieve impact kunnen vaststellen.

Conclusie is dat topvorm onmogelijk is na deze vicieuze cirkel van slecht nieuws. Lijkt me eerder druk en verwachtingen proberen weghouden.
    14 april 2022 08:49
    Exact dit. Teunissen hoeft zich geen enkele illusie te maken dat hij er een meesterknecht bij heeft. Wout gaat gewoon voor zichzelf rijden.

    Mocht na 180 km blijken dat het een kansloze zaak wordt zal hij allicht nog een kopbeurt doen, maar zolang hij zich goed voelt rijdt hij om te winnen.
14 april 2022 08:41
Rekening houdend met de gevaren van Corona én het feit dat hij een conditieachterstand heeft snap ik deze beslissing niet. Wat is er mis met nog een week goed trainen en opbouwen en dan schitteren in Luik?
    14 april 2022 08:47
    De jumbo doktoren weten heus wel wat ze doen hoor
    14 april 2022 08:54
    Ik hoop het oprecht voluptueuze dame.
    14 april 2022 10:27
    Als hij echt een conditieachterstand zou hebben, zou hij zich wel op LBL gaan richten. Anders snap ik het ook niet
    14 april 2022 10:30
    Zeeman zegt : 'woutie is fit en gezond' , het zit goed hoor
14 april 2022 09:00
Goed nieuws, ze laten hem echt niet starten als hij niet fit genoeg is. Hij zal een tik hebben gehad van C maar de andere hebben een tik van een pittige RVV. Ik verwacht hem toch mee in de finale, pech daargelaten, maar winnen nee dat zie ik niet gebeuren. Al met al denk ik een boost voor de ploeggenoten dat hij er weer bij is.
    14 april 2022 09:25
    De tik van C, de kwak van T, de por van R... lol
14 april 2022 09:05
Moet wel een killerwasp het podium op. Dat zijn we inmiddels gewend. Op Rvv na.
    14 april 2022 09:47
    Dit jaar in geen enkel monument podium gereden.
14 april 2022 09:19
Jumbo heeft goed afgekeken bij Alpecin. Alsof WvA start aan een wedstrijd om te knechten…
    14 april 2022 09:51
    Wat deed ie dan in Parijs-Nice en meerdere etappes in de Tour?
14 april 2022 09:32
En DNF-expert Affini houdt weer Nederlandse renners uit koers.
    14 april 2022 09:51
    Wat een rare opmerking.
    Affini rijdt over het algemeen de eerste 100 km op kop om de vroege vlucht op schootsafstand te houden en heeft dan zijn werk gedaan.
    De toegevoegde waarde om dan 140e te eindigen ten opzichte van DNF is er niet.
    De toegevoegde waarde die Affini levert de 100 km ten opzichte van een Nederlander is er hoogstwaarschijnlijk wel.
    14 april 2022 10:27
    Mijn vorige opmerking is er blijkbaar niet doorgekomen, dus nog een poging.

    Affini is een topknecht waarvoor er binnen JV geen Nederlandse vervanger bestaat van hetzelfde niveau. Dit is een typische opmerking van iemand die simpelweg naar de uitslag kijkt en niet naar de eerste 150km van een koers, dus misschien eerst jezelf maar eens deftig informeren.
    14 april 2022 13:17
    En dat kan pakweg Eenkhoorn niet? Ik zie het Nederlandse wielrennen liever breder vertegenwoordigd dan kiezen voor types als Affini of Harper.
    14 april 2022 13:38
    Als je even je oranje bril afzet, dan besef je toch ook dat Affini gewoon een betere coureur is dan Eenkhoorn, en zeker voor dat soort werk. Je hebt een hardrijder nodig die lang een bepaald tempo kan aanhouden. Een tijdrijder is hier vaak heel goed in, en op dat vlak is Affini zeker de betere van een Eenkhoorn.
    14 april 2022 18:28
    Dat kan inderdaad Eenkhoorn niet is het korte antwoord. Je zag ook in Milaan - SAN Remo welk type je daarvoor nodig hebt (daar Jos van Emden), of in het verleden met Tony Martin of nu al een paar keer met Rohan Dennis. Allemaal tijdrijders; renners die gedurende lange tijd een hoog constant tempo kunnen aanhouden.
    14 april 2022 21:17
    de klasse van Affini valt mee he...
14 april 2022 09:37
Wout in de rol die hem het beste past..?

In mijn ogen een beetje sandbaggen, danwel indekken als de benen van Wout na een besmetting niet blijken te zijn zoals voordien. Als Wout gewoon goed is, zal hij de rol van kopman krijgen of nemen.

Ik denk ook niet dat er iemand in het peloton rondfietst die denkt: "Laat Wout maar rijden, want die is vandaag knecht".
14 april 2022 09:39
Gewoon wieltjes zuigen voor Wout het is en blijft een lastige koers om te winnen.
Aangezien er vele zijn die +/- 80 kilo wegen en wel aardig kunnen stampen.
14 april 2022 09:39
WVA gaat gewoon winnen!
14 april 2022 09:53
Tuurlijk. Van Aert gaat knechten. Geloof je het zelf?
    14 april 2022 10:13
    Nee dat gelooft niemand
14 april 2022 09:57
In een droge en stoffige PR kunnen er wel een pak renners ver geraken, ook als je niet 100% fit bent, als hij zich beperkt tot volgen dan kan er altijd wel een verrassing uit de bus komen!

Dat gezegd zijnde, als volledig knecht zal hij niet starten, als hij samen met Laporte in de kopgroep of tweede groep zit en Laporte rijdt lek, zie ik Wout niet zomaar even stoppen om zijn wiel af te geven :)
14 april 2022 10:00
MvdP en WvA zijn niet enkel concurrenten op de fiets maar ook ernaast. Op vlak van acteren en zandstrooierij ontlopen ze elkaar nauwelijks. Eervolle vermelding voor Adrie die de zandvoorraad aanvult.
    14 april 2022 10:23
    Er wordt in de reacties meer gezandzakt dan door Jumbo zelf. Na de trits "hEt kLoPt nIeT!" reacties, ongeloof over of het wel corona was, etc etc, is hier wederom een volstrekt normaal statement van TJV dat door de complotdenkers uit elkaar getrokken wordt totdat er schijnbaar stukjes "zie je wel! zand in de ogen!" overblijven.
    14 april 2022 13:48
    Jee Zadelsnuffelaar neemt een objectieve positie in... + 1

    En aan Txir nog wat... de complotdenkers zitten in ieder kamp. Waarbij die in kamp Matje vooral met een knipoog reageren op alle eerdere verdachtmakingen aan t adres van Matje en AF vanuit t Woutie kamp
    14 april 2022 18:03
    Geen idee onder welk zadel gesnuffeld werd om die onzin wereldkundig te maken.
14 april 2022 10:24
Yes, fantastisch nieuws!! Ik kan me niet voorstellen dat de staf bij TJV dit zou beslissen als ze twijfel hadden. Van mij mag Wout 'm winnen (en opdragen aan die Van Ranst)..

Reacties zijn gesloten.