Wout van Aert: “De wielerwereld heeft nood aan een renner als Mathieu”

woensdag 5 januari 2022 om 13:39
Wout van Aert: “De wielerwereld heeft nood aan een renner als Mathieu”

foto: Cor Vos

Voorafgaand aan de X2O Trofee cross in Herentals heeft Wout van Aert gereageerd op het nieuws dat Mathieu van der Poel deze winter niet meer in actie komt in het veld. “Het is heel jammer dat Mathieu niet meer in de wedstrijden actief is en dat hij sukkelt met die blessure”, zegt de renner van Jumbo-Visma over zijn eeuwige concurrent.

“Ik wens hem van hieruit het beste, en ik hoop dat hij er snel terug bij mag zijn. Ik denk dat de cross hem mist en dat de wielerwereld in het algemeen nood heeft aan renner als Mathieu”, zegt Van Aert. Desgevraagd voegt hij eraan toe dat het nieuws voor hem niets veranderd aan zijn besluit om wel of niet deel te nemen aan het wereldkampioenschap veldrijden in de Verenigde Staten. Hij maakt zijn keuze hierover bekend na komende zondag, als het Belgisch kampioenschap veldrijden verreden wordt.

Van Aert verdedigt zondag zijn Belgische titel, maar dat betekent niet dat hij het in Herentals rustig aan zal doen. “Ik rijd niet met de rem erop. Het is een thuiscross, ook al is er geen publiek. Ik sta aan de start en dan geef ik altijd alles. Eerst vandaag deze cross proberen te winnen dan heb ik nog drie dagen om te herstellen voor zondag”, geeft de 27-jarige renner aan.

Dit artikel delen:

9 Reacties

kelderfan 5 januari 2022 om 14:21

Dat is zeker een gemis, dat Mathieu er niet bij kan zijn.

way2go 5 januari 2022 om 14:43

Die twee maken elkaar continu beter. Logisch dat de een de ander mist als die er niet bij kan zijn.

girardengo 5 januari 2022 om 15:00

Gaat Van Aert nu minder goed rijden?-;)

A.M.M. Jonkers 5 januari 2022 om 15:48

Een zeer sympathieke reactie van Wout, zoals wij gewend zijn!

Willem Kieft 5 januari 2022 om 16:08

Niets veranderT.

poeskescherens 5 januari 2022 om 17:18

Ik denk dat van Aert liever zonder Mathieu koerst. Koersen met VdP zijn per definitie onvoorspelbaar en heel moeilijk te controleren. Voor geen enkele grote WT ploeg een prettige gedachte.

Noordbiker 5 januari 2022 om 20:48

Denk dat ze zeker wel graag tegen elkaar koersen, geeft net een procentje meer motivatie en dat stukje extra voldoening als je wint.

Thijs E 5 januari 2022 om 21:30

Van Aert zou er niet om liegen. Qua sportiviteit wint hij graag van de besten en zakelijk is hij ook gebaat bij aanwezigheid van MvdP in de cross en in de koers. Meer publiek, meer geld.

D.Koch 5 januari 2022 om 22:15

Wat is Wout toch een aardige kerel. Heel sympathiek

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair