Wout Poels zag zware val Chris Froome: “Je bent wel even in shock”

donderdag 13 juni 2019 om 09:32
Wout Poels zag zware val Chris Froome: “Je bent wel even in shock”

foto: Cor Vos (archief)

Wout Poels was ooggetuige van de zware valpartij van Chris Froome. De Nederlander zag zijn kopman bij Team Ineos hard tegen een muur botsen nadat de Brit door een windvlaag de controle over zijn fiets verloor. “Ik zag hem gaan, en dan sta je wel een beetje in shock”, vertelde Poels tegen De Telegraaf.

Bij de crash tijdens de parcoursverkenning van de Dauphiné-tijdrit brak Froome zijn heup, zijn rechterdijbeen, een elleboog en meerdere ribben. Poels moest daarna nog starten aan zijn chrono. “Ik heb bijna een uur zitten shaken. Ik heb zelden iemand zo hard onderuit zien gaan. Ik denk dat we 65 per uur gingen, zeker op een tijdritfiets”, vertelt Poels.

“We hadden gelukkig een volgwagen achter ons. Ik ben een iets verderop gewacht, want ik wilde het liever niet zien. Sommige dingen kun je beter niet zien”, aldus een aangeslagen Poels. “Gelukkig stond een ambulance op honderd meter, die stond daar toevallig. Chris werd gelijk verzorgd, dus ik ben daar maar niet naartoe gegaan.”

Poels zelf werd uiteindelijk negentiende in de tijdrit rond Roanne. De Limburgse klimmer zakte in het klassement van de negende naar de elfde plaats.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Tpinotfan 13 juni 2019 om 09:49

Goh, ik kan me dit helemaal voorstellen. Heftig daar voor de mensen van Sky. Je zal een goede vriend van je zo zien onderuit gaan… Houd dat maar in gedachten…

Gilberto 13 juni 2019 om 10:01

Daar word je echt niet goed van ja. Als je videobeelden van zoiets ziet, word je al eng. Zal nooit vergeten van Vleuten zien leggen op die amateurbeelden met die braziliaan vanaf een afstandje roepend of ze nog wel leefde, man man…

sooike 13 juni 2019 om 10:01

Ook sterkte voor Twan . Dit moet ellendig zijn geweest. Draag de volgende etappes maar op aan je koersvriend !

Chris Van Uden 13 juni 2019 om 10:45

Ik denk dat je Wout bedoelt ;)

Kirsipuu 13 juni 2019 om 10:30

Kan me zo voorstellen dat Poels zelf een flashback ervoer naar hoe hij zelf in de greppel lag jaren geleden….

freirefreire 13 juni 2019 om 10:35

@Kirsipuu Dat dacht ik dus ook meteen. Raar dat de media er niets bij vermelden over die horrorval. Poels was er ook nog een stuk erger aan toe dan Froome nu.

thorsen 13 juni 2019 om 10:30

Alsnog een knappe tijdrit gereden. Kan me toch voorstellen dat hij zijn remmen meer heeft aangeraakt dan hij wellicht van te voren gepland had.

Romāns Vainšteins 13 juni 2019 om 11:03

Misschien moeten ze er ook eens voor kiezen om tijdritten op de gewone fiets te doen ipv die idiote martelmachines. Zou toch goed passen bij het veiligheidskopje.

Headlines

Materiaalzone

Populair