Wout Poels: “Tom Dumoulin grootste rivaal van Chris Froome”
foto: Marcel Koch
donderdag 3 mei 2018 om 09:36

Wout Poels: “Tom Dumoulin grootste rivaal van Chris Froome”

Wout Poels ziet titelverdediger Tom Dumoulin deze Giro d’Italia als de grootste concurrent van zijn kopman Chris Froome. Dat schrijft NU.nl. “Dumoulin heeft vorig jaar gewonnen, dus dan sta je wel op nummer één als de grootste rivaal.”

Froome gaat proberen zijn derde opeenvolgende grote ronde te winnen. De Brit (32) zou daarmee in de voetsporen treden van Eddy Merckx en Bernard Hinault. In de Giro treft hij echter regerend wereldkampioen tijdrijden Dumoulin, die hem in de laatste vijf krachtmetingen tegen de klok te snel af was – alleen in de achttiende etappe van de Tour de France van 2016 was Froome sneller.

“Normaal is het Chris’ wapen dat hij tijd pakt in tijdritten, maar je moet al blij zijn als je in dezelfde tijd eindigt als Dumoulin in een tijdrit. Dus Chris moet in deze Giro zijn tijd gaan pakken in de bergritten”, aldus Poels. “De laatste paar jaar was de tactiek van Chris bijna altijd dat hij één keer aanviel in een bergrit, daardoor tijd pakte op zijn concurrenten en die marge vasthield tot het eind. Hij zal nu waarschijnlijk vaker moeten aanvallen om Dumoulin te kunnen verslaan.”

Salbutamol-zaak kost energie
Froome verdedigde gisteren zijn deelname aan de Giro toen hem vragen werden gesteld over Salbutamol-zaak en de dreigende schorsing. “Je hebt dit natuurlijk liever niet, maar de situatie is nu eenmaal zo”, zegt Poels daarover. “Ik kan me er wel over opwinden, maar dat kost alleen maar energie die ik heel hard nodig zal hebben in de laatste week van de Giro.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2018 09:47
Spraakmakend interview. Dat hij Dumoulin als grootste concurrent ziet van Froome had ik echt nooit verwacht!
3 mei 2018 10:00
En ook zijn standpunt mbt de zaak Froome kan Poels inmiddels achterstevoren in het Maleis opdreunen...
3 mei 2018 10:24
Zou hij nou stiekem niet liever de puffer met verpakking en al in de neus van Froome proppen onderhand ? Zit inmiddels al op een paar maanden zeikvragen mbt deze faux-pas beantwoorden.
3 mei 2018 10:30
Geloof niet dat Dumoulin de grootste rivaal zal zijn. Heb sterke twijfels of Dumoulin het huzarenstukje van vorig seizoen weer even zo makkelijk zal herhalen.
3 mei 2018 11:12
@Romans V.
Denk dat Wout inmiddels hele hotelkamers tot puin verwerkt na weer zo'n interview.. Zou toch fijn zijn als je dan een type Kirijenka bent.. Elke journalist die het waagt 'de vraag' te stellen vindt de volgende ochtend een paardenkop naast hem in bed.
3 mei 2018 11:14
Ik heb besloten dat voor mij Froome niet mee doet. Als de organisatie hem niet weigert doe ik het zelf. Ik zal dus ook geen commentaar meer op hem geven en hem volledig schrappen uit elke uitslag.
3 mei 2018 11:41
Toch wel een onnodig risico om op de dag vóór de Girostart nog open deuren te gaan intrappen, straks heeft hij nog een kwetsuur.
3 mei 2018 11:43
@skylimit
Waarom heb je die twijfels?
3 mei 2018 11:43
Poels heeft natuurlijk het probleem dat hij A : Nederlander is (alwaar men graag dit type kwesties aan de kaak stelt) en B : Personal Hushki van Froome is (zodat men ze nauwlijks los van elkaar kan zien). Een Wit-Rus die zonder aanziens des kopmans altijd bruut op kop ramt heeft een stuk minder te verduren op dat vlak.
3 mei 2018 12:05
Ondanks dat Poels een Nederlander is, doet ook hij mee aan het kapotmaken van zo'n mooie sport als wielrennen door by Sky deel te nemen aan hun 'programma' .
1000 keer liever zie ik een type als Wellens, die accepteert dat ie problemen met hitte heeft en zich distantieert van grijze praktijken.
3 mei 2018 13:06
@ jungle man, Poels heeft ook altijd wel een slechte dag ertussen??
Dat kan volgens de meeste niet!!???
Dan heeft hij ook een verkeerd Sky programma??? Of wat bedoel je nou??
3 mei 2018 13:10
RV: Hear hear!
3 mei 2018 14:54
Ik denk dat een gek langs de weg de grootste rivaal van Froome wordt. Dat, of de italiaanse justitie.

Reacties zijn gesloten.