Wout Poels over zaak-Froome: “Soms ben ik er wel een beetje klaar mee”

Wout Poels over zaak-Froome: “Soms ben ik er wel een beetje klaar mee”

foto: Marcel Koch

vrijdag 27 april 2018 om 20:10

Door zijn sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice kon Wout Poels niet zijn stempel drukken op de Ardennenklassiekers. Zijn volgende doel staat echter alweer voor de deur: de Giro d’Italia. De Limburgse klimmer hoort bij het kransje toprenners dat Sky-kopman Chris Froome moet helpen aan een derde eindzege in een grote ronde in één jaar tijd. Zaterdag spreekt de Limburger uitgebreid met WielerFlits over de Italiaanse rittenkoers.

Dat Froome aan de start staat, roept de nodige vragen op. Eind 2017 lekte uit dat de Brit een te hoge salbutamolwaarde in zijn urine had. Normaal gesproken blijft die informatie vertrouwelijk en krijgt een renner de kans om in de anonimiteit die hoge waarde te verklaren. Froome’s positieve plas lekte voor die fase al uit. “Mensen confronteren je ermee”, legt de Nederlander uit. “Op een gegeven moment ben je er wel klaar mee. Maar we zitten er nu op dit moment middenin. Ik hoop gewoon dat er snel duidelijkheid komt. Vooral voor Chris, want die zit er natuurlijk zelf het meeste mee. Maar het hangt wel om de ploeg heen. Het is niet dat het me niets doet.”

‘Ardennenweek goed verteerd’
De afgelopen week maakte Poels zijn eerste wedstrijdkilometer na Parijs-Nice, waar hij uitviel met een gebroken sleutelbeen. Aanvankelijk stond het in zijn planning om na de Franse rittenkoers rust te nemen en pas in de Amstel Gold Race terug te keren, dus in principe miste Poels geen wedstrijd. Wel moest hij door de breuk noodgedwongen acht dagen lang helemaal niets doen, waardoor hij in de Ardennenklassiekers niet verder kwam dan een 64ste plaats in de Waalse Pijl. “Die week is altijd zwaar. Het was goed voor mij om deze koersen gereden te hebben en hardheid op te hebben gedaan. Daardoor kon ik de laatste puntjes op de i zetten met het oog op de Giro.”


Zaterdag lees je alles over Poels zijn plannen voor de Giro in een uitgebreid Weekendinterview

Dit artikel delen:

25 Reacties

woutie 27 april 2018 om 20:14

Is gewoon belachelijk dat het al 8 maanden bekend is en Froome gewoon leuk verder mag blijven koersen, ik ben er ook wat klaar mee

reusjen 27 april 2018 om 20:15

Ach gossie, als ik het goed begrijp is Chris hier het slachtoffer.

mooiman 27 april 2018 om 20:20

Wout, je zit bij de verkeerde ploeg

xistnc 27 april 2018 om 20:30

‘Poels zijn plannen’?

josi 27 april 2018 om 20:30

Ik ben er ook wel een beetje klaar mee. Wel grappig dat hij zegt dat hij vooral voor Froome hoopt dat er snel duidelijkheid zal komen, terwijl voor zover ik begrepen heb het legertje Sky-advocaten dat op deze zaak is gezet een belangrijke factor is waarom het zo lang duurt.

skylimit 27 april 2018 om 20:49

AUB redactie van wielerflits stop met deze zinloze berichtgeving over de zaak Froome.
Het blijft een herhaling van zetten. De zaak is in behandeling en verder is er geen nieuws over.
Kom dus pas weer met een nieuwsbericht zodra er een uitspraak ligt.

Joachim 27 april 2018 om 21:07

@ skylimit, eens. Renners hoeven van mij ook niet meer door journalisten lastig gevallen worden met vragen over het gepuf van Froome, of het nu die van Sky zijn of anderen. Laten we ons focussen op de koers en als er echt nieuws is over de zaak-Froome dan horen we het wel.

teunster 27 april 2018 om 21:16

Ik stel voor dat Wielerflits Joachim en skylimit eerst consulteert als ze wat over Sky willen schrijven. Hebben een fijnbesnaard gevoel voor journalistiek en nieuws. Fijn om zulke scherpe mensen te hebben hier!

ikbenprocycling 27 april 2018 om 21:22

Afgaand op Walsh in dit interview zou het onterecht zijn heel Sky op PED aan te kijken. Hij heeft een flinke tijd meegelopen binnen Sky en meent dat het maar ging om 4 personen incl. de renner.
Het ‘onschuldige’ (fwiw) deel van Sky is er dan lekker mee.
Zou ook betekenen dat berichtgeving over Sky wat genuanceerder zou moeten. Anyhow, Froome Brailsford en hun lawyers (zijn die al eens ergens in media verschenen ?) veroorzaken de enorme ergernis.

https://youtu.be/79DB5YWV1ts

Nikolai 27 april 2018 om 22:07

Wij als supporters zijn er ook klaar mee, Wout!

nickdt 27 april 2018 om 22:09

Wij ook, maar Froome blijft gewoon rijden. Niet zeuren dus.

klimmer99 27 april 2018 om 22:34

Froome zegt altijd snel duidelijkheid te willen en langs de andere kant doen ze er alles aan om de zaak te rekken. Begrijpe wie kan.

Jungle Man 27 april 2018 om 22:57

Soms ben ik wel een beetje klaar met sky. Verdachte pakketjes, salbutamol …. zo jammer dat Poels en ook van Baarle bij zo’n schimmige ploeg rijden

04398 27 april 2018 om 23:00

Iedereen is er klaar mee, Froome en Sky zorgen er zelf voor dat het zo lang duurt door de beste advocaten in te huren en lekker door te blijven koersen alsof er niks is gebeurt. En ach wat zielig dat Froome er nog het meest mee zit hij kon er ook niks aan doen dat hij zo veel van dat spul moest pakken om boven te komen dan is het inderdaad wel super lastig als je erna op betrapt wordt en dat wereldkundig wordt gemaakt terwijl Froome en Sky zelf het lekker geheim wilde houden, dan mogen wij als supporters echt wel wat meer medeleven toen met Froome.

Magikdatzeggen 27 april 2018 om 23:07

Soms ben ik wel klaar met SKY renners die Froome menen te moeten verdedigen. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt…

lathumnees 27 april 2018 om 23:44

Wow, poels leeft echt in andere wereld. Froome als slachtoffer neerzetten, ongelooflijk

Lopopodium 28 april 2018 om 00:10

Ik zie in de bewoording in dit artikel totaal niet dat Froome als een slachtoffer wordt neergezet, noch verdedigt, zoals in een aantal reacties hierboven (komt dat doordat men al een vooringenomen mening heeft over Sky in het algemeen?). Hij is het gedoe zat, en hoopt dat er duidelijkheid komt (dat geldt eigenlijk voor iedereen wel). Niet meer, niet minder.

"Vooral voor Chris, want die zit er natuurlijk zelf het meeste mee" is de meest 'verdedigende' zin die ik lees. Ongetwijfeld doelende op het 'gedoe' rondom de zaak, niet op de oorzaak van de zaak. Daar zit geen verdediging in, het zal eerder een neutrale constatering zijn die wij zelf ook wel zouden kunnen maken. En Wout toont dat hij zich in een ander kan inleven, los van een verdere opinie van deze zaak (althans, in dit bericht). Is dat hem nou kwalijk te nemen?

oscarito1908 28 april 2018 om 00:13

Volgens mij frustreert Chris zelf het proces. Wat dat betreft hoop ik dat het mentaal zo zwaar is dat hij er fysiek onder gaat lijden. Zou mooi voor de koers zijn.

reusjen 28 april 2018 om 00:18

@Lopopodium
Je verwijt mensen vooringenomenheid terwijl je betoog bol staan van aannames. I rest my case..

girardengo 28 april 2018 om 00:23

Het frappante is nou juist dat Froome zelf niet uit balans raakt, dus er geestelijk goed tegen kan en zelfs in goede vorm aan de Giro begint. Heel wat Wielerflitsers hebben het er moeilijker mee. Alleen een schorsing zal een duidelijk effect kunnen hebben. Ik vraag me in feite meer af, welk effect de huidige onrust in de Gazastrook op de entourage van de start van de Giro gaat hebben.

reusjen 28 april 2018 om 00:27

@Girardengo
Dat is nog even afwachten toch? Hij was in de tour of the alps best ok, maar verder vond ik hem dit jaar behoorlijk tegenvallen.

evos01 28 april 2018 om 08:46

Ik ben er ook klaar mee,maar andere renners worden meteen geschorst!!
Het is gewoon een geldkwestie…….!!

Jan Blokland 28 april 2018 om 14:30

Wout zegt: soms ben ik er wel klaar mee. Nou Wout, ik kan je zeggen dat heel wielerminnend Nederland er al lang klaar mee is.
En @Evos. ik deel je mening. Dit is gewoon: wie geld heeft, heeft de macht.

HF2013 28 april 2018 om 14:39

Dat iedereen er klaar mee is, weten we nu onderhand wel. Ben zelf eigenlijk meer geïnteresseerd of Froome nog steeds mag puffen en hoe Sky denkt te voorkomen dat hij niet weer met een veel hogere waarde wordt ‘betrapt’.

jort101 28 april 2018 om 16:54

Zo jammer dat froome bij deze ploeg rijdt. Zo kan je het ook bekijken als Froome fan ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair