Wout Poels na zege in Ruta del Sol: “Mooie maar zware dag”

zaterdag 19 februari 2022 om 20:45
Wout Poels na zege in Ruta del Sol: “Mooie maar zware dag”

foto: Cor Vos

Wout Poels deed goede zaken in de vierde etappe van de Ruta del Sol. De Nederlandse klimmer van Bahrain Victorious versloeg Alexey Lutsenko in een sprint-met-twee en nam na een boeiende rit de leiderstrui over van Alessandro Covi.

Voor Poels was het zijn eerste overwinning sinds de zevende etappe van de Dauphiné van 2019. “Het was een mooie maar zware dag!”, blikte hij terug op de website van zijn ploeg. De klimmer maakte met zijn ploegmaats Mikel Landa, Jack Haig en Damiano Caruso deel uit van de sterke ontsnapping die al op de eerste klim van de dag tot stand kwam. “We hebben de hele dag met vier renners vooraan gereden en iedereen heeft perfect samengewerkt.”

Op vijftien kilometer van de streep viel Lutsenko aan vanuit de kopgroep en de Nederlander ging mee. De twee aanvallers werden niet meer teruggehaald en zouden rijden voor de overwinning. “In de slotfase had ik nog goede benen en kon ik volgen toen Lutsenko ging, en in de sprint kon ik het afmaken. Ik ben echt blij met de winst. Morgen is weer een zware, laatste dag. Eens kijken wat we nog in de tank hebben!”

Gorazd Stangelj, ploegleider bij Bahrain Victorious, was tevreden. “Na een verwachte harde start kwamen we met onze vier renners in een grote kopgroep terecht. De achtervolgers waren sterk en dus moesten ook de aanvallers hard doorrijden. In de laatste 20 kilometer werd er hard gestreden voor de etappe en het klassement, en eigenlijk wonnen wij alles! Nu hebben we een groot doel om in de etappe van morgen het klassement te verdedigen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

horsm 19 februari 2022 om 21:37

Mooie overwinning voor Poels!

0
KennyKlimmen 19 februari 2022 om 22:52

Mooi, ik zie nu ook de wilskracht uit zn donder komen in deze foto!

0
Dikke Man 20 februari 2022 om 09:03

Het is een ietswat speculatieve houding.

0
dit is mijn voorwiel 20 februari 2022 om 10:56

Ik zie een relatief matige rocky balboa imitatie uit zn donder komen…

0
Kopinkas 20 februari 2022 om 09:04

20ste profzege voor Poels, na een lange droogte, toch een mijlpaaltje.

0
Marik 20 februari 2022 om 09:07

Mooie foto, je ziet hoe bij Wout verbetenheid er uitziet. Met de dunne verschijning van hem vind ik het ook wat kolderieks hebben.

0
bellevue 20 februari 2022 om 12:21

je kan maar beter Poels dan Padun heten hier

0
Dikke Man 20 februari 2022 om 13:17

Helaas heeft niet iedereen een naam die een lach op de gezichten brengt. Ook op het forum zelf zijn er gelukkigen en minder gelukkigen. Ik weet waar je op doelt, maar na de OS en Toontje zijn we weer even dopingmoe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone