Wout Poels in selectie Sky voor Dauphiné
woensdag 3 juni 2015 om 15:12

Wout Poels in selectie Sky voor Dauphiné

Wout Poels staat zondag aan de start van het Critérium du Dauphiné. De Nederlander is door zijn ploeg Sky opgenomen in de selectie, die wordt aangevoerd door de Brit Chris Froome. Poels maakt in Frankrijk zijn rentree na een zware schouderblessure die hij opliep bij een val in de Waalse Pijl.

Voor Poels werd het na de operatie aan zijn schouder een race tegen de klok om op tijd fit te raken. De laatste weken werd echter al duidelijk dat het de goede kant op ging en dat de kansen om geselecteerd te worden voor de Dauphiné groeiden. “En dan blijft meedoen aan de Tour realistisch”, merkte hij eerder al op.

Poels en Froome krijgen in het Criterium du Dauphiné het gezelschap van Ian Boswell, Peter Kennaugh, Philip Deignan, Nicolas Roche, Luke Rowe en Ian Stannard.

Selectie Sky voor Critérium du Dauphiné
flag-gb Chris Froome
flag-us Ian Boswell
flag-gb Peter Kennaugh
flag-ie Philip Deignan
flag-nl Wout Poels
flag-ie Nicolas Roche
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Ian Stannard

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2015 15:13
Mooi! Zou leuk zijn hem terug te zien in de Tour. Een maand om in vorm te komen is niet veel, maar gezien de zware etappes ook niet in de eerste week vallen, moet het lukken.
3 juni 2015 15:13
Mooi voor Woutje, nu niet meer op je plaat gaan he!
3 juni 2015 15:27
Als Poels al in staat is om de Dauphiné te koersen is de Tour dichtbij voor hem. Nog drie weken erna om de puntjes op de i te zetten.
3 juni 2015 16:18
Gelukkig, snel herstel. Hopen dat het nu ook verder voorspoedig verloopt, hij zal de wedstrijdkilometers nodig hebben.
3 juni 2015 16:21
Volgens mij kan Wout het goed vinden met onze Keniaans-Britse bidsprinkhaan op een fiets, dus als hij een beetje vorm kan laten zien in de Dauphiné denk ik dat hij gewoon meegaat naar de Tour.
3 juni 2015 16:22
Dat is een goede zaak! Dit was toch wel een serieuze deadline. Nou een dagje uitzoeken en verder in de Sky-train meedraaien en Utrecht is binnen!
3 juni 2015 16:33
Poels' profiel sluit naadloos aan op wat Froome graag in de tour aan zijn zijde ziet. Als hij daarnaast ook nog eens goed in de groep ligt is dat alleen maar mooi meegenomen.
3 juni 2015 16:41
Ik denk wel eens: stel dat Poels vanaf zijn eerste jaar als profrenner bij Rabo-Blanko-Belkin-Lotto had gereden…. dan was het ongetwijfeld een hele goede subtopper geworden. Nu zie ik niet hoe hij ooit 't klimknechtendom zal ontgroeien...
3 juni 2015 16:57
Hoe Poels vorig jaar in de Giro te keer ging wil ik wel weer graag zien. Echt genieten!! De intensieve Sky trainingen en vol koersen voor de kopman gaan 'm heel sterk maken de komende jaren. En daarna zien we wel.
3 juni 2015 17:03
Ben ook benieuwd naar Boswell, die was in de rit naar Mt. Baldy in California bijzonder sterk.
3 juni 2015 17:27
@StonedCamel, Ik ook!, maar ik denk dat zijn resultaten in Europa uitblijven. Hij , en vele anderen Amerikanen kunnen het op het Europese continent niet waarmaken.
3 juni 2015 18:01
Quote:
Poels' profiel sluit naadloos aan op wat Froome graag in de tour aan zijn zijde ziet.
Als je bedoelt dat ze allebei retesaai overkomen, dan heb je gelijk. Maar ik vind Poels juist helemaal niet in het plaatje van een Sky-trein passen. Ongeveer de meest wisselvallige renner van het peloton, en het is altijd afwachten welke Poels er aan de start staat.
3 juni 2015 18:06
@LL
Zo zo, ook zo teleurgesteld over de nederlaag van Nadal? ;)
3 juni 2015 18:40
Ik bedoel meer dat Poels een geweldige voorversneller is voor Froome en helemaal wanneer Richie 'de seismograaf' Porte het af gaat laten weten :) Hopelijk plannen ze hun slechte dagen niet gelijk.
3 juni 2015 18:52
@rv dat is ook wel weer leuk in de tour 2 meesterknechten mee die tegelijk een slecht dag hebben. Zit Froome ook eens geïsoleerd in de bergen
4 juni 2015 07:59
Ben benieuwd naar Poels in de Dauphine en de Tour. Toch wel net iets leuker als er Nederlanders verdeeld zitten over meerdere ploegen ipv alleen in de Nederlandse ploegen.(Trek, Sky, Giant, Lotto, Garmin)
4 juni 2015 13:15
Ik hoop dat Wout met twee jaar knechten zijn regelmatigheid kan verbeteren en dan ergens kopman kan worden. Voor dit jaar verwacht ik geen goede uitslagen van hem. Hij zal zich voor CF moeten opofferen. De rolverdeling bij Sky is duidelijk.
4 juni 2015 16:44
Gezien het minimal-gains verhaal vraag ik mij af of ze Poels echt wel gaan meenemen als hij nog aan de beterende hand is. Het is nu lastig in te schatten wat zijn progressie of verval zal zijn over drie weken. En ik denk dat ze dat bij Sky wel heel graag vooraf zogenaamd in kaart willen hebben en anders voor veilig gaan en een Kyrienka of Sivtsov meenemen waarvan ze precies weten hoe klein of groot hun verval is in een tweede grote ronde van het jaar...
4 juni 2015 19:04
Hopelijk kan hij Froome goed helpen in de tour en mag hij daarna voor eigen kansen gaan in de Vuelta. En dan bedoel ik eerder een etappezege dan een goed klassement.

Reacties zijn gesloten.