Wooning Zesdaagse vindt uitdagers, Geraint Thomas valt in de prijzen

woensdag 5 december 2018 om 13:15

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Wooning Zesdaagse en Geraint Thomas die in de prijzen valt.


Wooning Zesdaagse vindt uitdagers voor Team Holland
Tijdens de Wooning Zesdaagse (3 tot en met 8 januari 2019) zullen de Nederlandse topsprinters Jeffrey Hoogland, Harry Lavreysen, Nils van ’t Hoenderdaal en Matthijs Büchli het in Rotterdam opnemen tegen (inter)nationale concurrenten.

In eerder stadium gaf de organisatie aan nog op zoek te zijn naar gedegen kandidaten, maar de organisatie heeft deze nu gevonden. De tegenstand in de GPN/Provato Sprint Cup zal tijdens de Wooning Zesdaagse bestaan uit een team met meerdere nationaliteiten. Het bestaat uit de Duitser Maximilian Levy, de Tsjech Tomás Bábek, de Belg Ayrton De Pauw en de Nederlander Theo Bos.

Dit gelegenheidsteam zal het de Nederlandse topsprinters lastig moeten maken, al zal dat gezien de vorm van de formatie van bondscoach Hugo Haak een zware dobber worden.


Geraint Thomas uitgeroepen tot Wales’ sportpersoonlijkheid van het jaar
Tour de France-winnaar Geraint Thomas is verkozen tot Wales’ sportpersoonlijkheid van het jaar. De 32-jarige Welshman van Sky liet Mark Williams (snooker) en Laura Deas (skeleton) achter zich.

Het is voor de tweede keer in zijn carrière dat Thomas deze onderscheiding krijgt. In 2014 was hij verkozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar na zijn gouden medaille op de wegrit van de Commonwealth Games.

“Om genomineerd te worden, moet je iets bijzonders hebben gedaan. Dit winnen is een mooie manier om het jaar af te sluiten”, luidt de reactie van Thomas zelf.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 5 december 2018 om 19:17

Echt super bijzonder die commonwealth overwinning. Er deden in 2014 Echt veel renners uit gemenebest mee die eendagskoers kunnen winnen :p

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.