Woods na Australische dubbelslag: “Had de finale verkend”

donderdag 31 januari 2019 om 18:06
Woods na Australische dubbelslag: “Had de finale verkend”

foto: Cor Vos

Michael Woods schonk zijn werkgever EF Education First donderdag zijn tweede zege van het seizoen. De Canadees won de tweede etappe in de Herald Sun Tour, en veroverde en passant ook de leiderstrui. “Ik had de finale al verkend”, zo liet hij na afloop weten aan Cyclingnews.

In de tweede etappe naar Churchill ging alle aandacht uit naar de klim naar Jeeralang. Bijna vier kilometer klimmen aan 9,4%: het bleek spek naar de bek van springveer Woods. De 32-jarige renner versnelde op de steilste stroken, en kreeg uiteindelijk Richie Porte met zich mee.

“Ik ging behoorlijk snel in de afdaling, om de overige renners op afstand te houden. Richie wist uiteindelijk wél aan te sluiten. We hebben in de finale gesproken en tegen elkaar gezegd: laten we gewoon volle bak rijden tot de finish.” In de laatste kilometer hield Woods echter de benen stil, in de hoop zo frisser aan de sprint te beginnen. Het bleek de juiste tactiek.

Richie Porte (2e) over pokeren: “Zal wel bij de koers horen”
Dit tot lichte ontevredenheid van Porte. “We hadden afgesproken om niet te pokeren, maar in de laatste kilometer deed hij vervolgens niks meer. Het zal wel bij de koers horen”, aldus de renner van Trek-Segafredo. “Toch neem ik mijn hoed af voor Michael. Hij is een geweldige atleet, en een fantastische vent. Ik denk dat hij de zege wel verdiende.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marveloke 31 januari 2019 om 20:31

Netjes gekoerst van Rusty. Hij had Porte ook in de afdaling aan kunnen vallen

Headlines

Materiaalzone

Populair