Woods: “Klaar voor de rol van kopman”

woensdag 23 juni 2021 om 18:31
Woods: “Klaar voor de rol van kopman”

foto: Cor Vos

Michael Woods werd door Israel Start-Up Nation als eerste renner aangekondigd voor de Tour de France. De Canadees gaat als kopman van de ploeg voor etappezeges en een goed klassement. “Ik voel mij echt klaar voor die rol.”

“In tegenstelling tot de andere grote namen heb ik niet de verwachtingen of druk die zij ervaren en ik denk dat ik vrij competitief kan zijn”, liet Woods tijdens de persconferentie van zijn ploeg weten. “Voor mijn gevoel heb ik laten zien dat ik een van de sterkste klimmers van het peloton ben. Ik weet dat de tijdritten mijn zwakke plek zijn, maar ik denk dat ik wat verbeterd ben.”

De Canadees begint met twee doelen aan de Tour: een klassement rijden en ritten winnen. “Als ik in de tijdritten te veel tijd verlies, krijg ik in andere etappes wellicht meer kansen om aan te vallen. Ik heb de eerste etappe nog niet gereden. Dan Martin deed dat vandaag al wel en hij zei dat het uitdagend was. Ik verkende de tweede rit vandaag en het was een echte Ardennenetappe.”

“We zullen zien wat Dan en ik kunnen doen”, aldus Woods.

Froome: ‘Fijn dat ik zo wat kan terugdoen’
Zijn ploeggenoot Chris Froome gaat op voor zijn eerste Tour de France sinds zijn zware val in de Dauphiné in 2019. “Het motiveert me zeer om terug te zijn, het is speciaal om hier met Israel Start-Up Nation te zijn”, zei de viervoudige eindwinnaar. “Ik ga niet voor het klassement, maar ik wil de andere jongens helpen. Normaal deden de jongens alles voor mij, nu is het tijd om het om te draaien en ik ben blij dat ik zo wat kan terugdoen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

F4L 23 juni 2021 om 18:57

Als hij op zijn fiets blijft zitten zou hij deze Tour wel eens hoog kunnen eindigen. Rijdt het hele jaar al sterk zowel in de Ardenne-achtige ritten als in het echte hooggebergte. Ben erg benieuwd naar hem!

stormjager 23 juni 2021 om 18:58

Ik heb het gevoel dat Froome gewoon heel blij is dat hij na zijn vreselijke crash nog goed mee kan fietsen in het peloton en zonder druk wil gaan genieten. Ik hoop dat het voor hem en de hele ploeg een mooie tour wordt.

S.t.B 23 juni 2021 om 19:21

Gun het de Israëls ook wel. Leuk collectief met gunfactor renners. Mag dan wel een beetje hard zijn over Froome, maar ontzettend blij dat bij Israël de liefhebber in hem (eindelijk) naar boven is gekomen.

S.t.B 23 juni 2021 om 19:10

Eindelijk zal de robot doen waarvoor een robot is gemaakt.. ‘in dienst van’ functioneren.
Heb zijn malle stijltje wel gemist want nu bevindt Chris zich alweer een paar maanden in het peloton, ik zag hem alleen maar uitbollend afhaken toen de uitzending net begon.
Benieuwd of hij deze Tour langer kan aanhaken met zijn ‘traptraptraptrap-metertje kijken-traptraptraptrap’

DeRookmagier 23 juni 2021 om 21:02

Eens, precies mijn idee!

Zjoske 23 juni 2021 om 21:45

Zag laatst een interview met hem waarin hij zei dat dat de meest ontspannen houding is voor zijn hoofd. En dat hij niet op zijn metertje kijkt.
Maar aan de andere kant had hij wel op elk scherm van zijn Karoo 2 rechtsboven zijn 3sec average power staan.

El Matador 23 juni 2021 om 20:49

Ik acht hem wel kansrijk in de tweede etappe. Een klassement zie ik niet heel snel gebeuren met twee relatief lange tijdritten. Na etappe vijf staat Woods waarschijnlijk al op minimaal twee minuten, al geeft het hem wellicht wel wat ruimte. Maar dan heb je nog het absolute hooggebergte waarin er ook zeker een aantal sterker zullen zijn.

Magician 23 juni 2021 om 20:54

Froome is blij dat hij iets terug kan doen? Hij weet dat bij het ploegje waar hij nu een paar maandjes rijdt helemaal niemand heeft bijgedragen aan zijn succes?

ProfrondeZevenbergen 23 juni 2021 om 21:06

Ach, je moet wat te zeiken hebben.

Gilberto 24 juni 2021 om 05:36

Dan ken je idd beter ieder topic afstruine naar taal- en spelfoutuh

Of is het afstruine op, of voor?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair