Michael Woods voert Israel Start-Up Nation aan in Tour de France

maandag 14 juni 2021 om 17:17
Michael Woods voert Israel Start-Up Nation aan in Tour de France

foto: Cor Vos

Michael Woods is de eerste bevestigde renners van Israel Start-Up Nation voor de Tour de France. De Canadees gaat als kopman van de WorldTour-ploeg voor ritzeges en een klassement.

Ploegleider Rik Verbrugghe legt op de website van zijn ploeg het kopmanschap van Woods uit: “Bij ons heeft hij natuurlijk leiderschap getoond. Zijn successen in de klassiekers, de Tour de Romandie en Tour de Suisse hebben hem het vertrouwen gegeven dat hij een rol kan spelen in de grootste wielerwedstrijd van allemaal.”

“Ik verwacht van hem dat hij zal vechten voor ritzeges en meedoet voor het klassement, net zoals hij dat in Zwitserland heeft gedaan. De focus van het team ligt voornamelijk op het beschermen van Woods en hem te ondersteunen waar dat nodig is.”

“Houd rekening met ons”
“Ik ben heel erg blij met mijn selectie”, reageert Woods. “Ik mocht al eens leider zijn in een grote ronde, maar nog nooit in de Tour de France. We willen het goed doen in het klassement, maar voor mij zijn de ritzeges toch echt het belangrijkste. Met het team dat we hier hebben, moet serieus rekening gehouden worden.”

De komende dagen presenteert het team de overige zeven renners voor de Tour de France. Grootste vraagteken in die selectie lijkt Chris Froome te zijn.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Titaantje 14 juni 2021 om 17:23

Woods zal ergens tussen plek 5-10 landen. Goede renner, maar wordt in de tijdritten weggeblazen en zal dat bergop niet zomaar goed maken. Je kunt je afvragen of hij dan niet beter probeert wat meer achterstand te pakken; hij zou zomaar twee ritten kunnen winnen als hij een voorgift krijgt, en de bollen + top 15 AK zijn dan nog altijd mogelijk.

Kannibaal van Schepdaal 15 juni 2021 om 13:36

Tot je eens begint uit te rekenen en beseft dat er wel wat gegadigden zijn voor die lage top 10-noteringen. Het kan zeker, maar evident is het niet. Neem Pogacar, Roglic, Thomas, Carapaz, Porte, Alaphilippe, Lopez, Uran, Kelderman en Gaudu en je hebt er al tien die ik hoger zie eindigen dan Woods. Volgens mij laat hij een goed klassement uiteindelijk varen om voor een etappe te mogen gaan.

bswinkelss 14 juni 2021 om 17:38

Voor het klassement gaan lijkt zinloos, hij gaat in beide tijdritten waarschijnlijk minimaal 2 minuten verliezen op de toppers. Verder kan hij bergop meer dan waarschijnlijk de beste ook niet volgen.

Natte spons 14 juni 2021 om 18:20

Met 2 minuten achterstand op de leider kan hij in Parijs zomaar op het podium staan.

Anton Bartus 14 juni 2021 om 18:34

Woods kan ook prima winnen (in ieder geval op het podium) vanuit een uitgedund peloton.

rennerske 14 juni 2021 om 19:02

@Natte spons: sterker nog, met 2 minuten achterstand op de winnaar staat hij zeker op het podium.

Gilberto 15 juni 2021 om 03:41

Van sommige renners ken je idd best eens denke, klamp je niet altijd en alleen maar vast aan een klassement, maar een hoop mensen slaan hier ook wel een beetje in door. Als het aan sommige mensen legt, rijden we in een grote ronde nog maar met 2 of 3 serieuze podiumkandidaten en gaat de rest voor een etappe

Jurne 14 juni 2021 om 18:31

Begrijpelijke keuze, als zo’n team moet je natuurlijk iemand voor het klassement hebben. Maar was leuker en achteraf misschien wel slimmer om Woods en Martin gewoon lekker mee in de vlucht te schuiven want zeker dat ze ritten kunnen winnen.

jsprunk 14 juni 2021 om 19:04

Precies. Er zijn 3 of 4 klassementsmannen die flink tijd op hem kunnen pakken in de tijdritten, op de rest valt het zeker mee. Met zijn aanvallende stijl van dit seizoen kan hij prima hoog eindigen als hij het 3 weken vol kan houden.

KV 14 juni 2021 om 19:14

Parcours is jammer genoeg niet echt op zijn maat: 60 TT km’s en in de bergritten vooral steady lange klimmen zonder dat het echt steil wordt. Ook afdalingen zijn niet aan hem besteed.

josemanuelfuente 14 juni 2021 om 21:59

Heeft me tot nu toe positief verrast

nasibal 15 juni 2021 om 00:32

Ach jongens, met 0 ITT km had hij ook niet van Pog, Rog (en Thom?) gewonnen. Als het om een mooi AK gaat is het vooral belangrijk wat hij tegen de rest kan over 3 weken. Het zou wat zijn als iedere akrenner zonder itt in zn benen het AK per definitie al uit zn hoofd zou zetten.

F4L 15 juni 2021 om 08:37

Ik vind hem dit jaar erg sterk rijden, zowel in de klassiekers als het hooggebergte (zie Romandië, Catalonië en Zwitserland). Hij kan zomaar eens verrassen deze Tour (als hij op zijn fiets blijft zitten).

Headlines

Materiaalzone

Populair