Woods als kopman naar Giro

Woods als kopman naar Giro

foto: Sirotti

woensdag 3 januari 2018 om 10:13

Michael Woods was met een zevende plek in de jongste Vuelta a España een van de revelaties. De 31-jarige Canadees van EF Education First-Drapac powered by Cannondale gaat in 2018 een schot wagen in de Giro d’Italia. Spaziociclismo meldt dat Woods door zijn Amerikaanse ploeg aangewezen is als kopman.

Rigoberto Urán richt zich opnieuw op de Tour de France. De Colombiaan gaat er alles aan doen om zijn tweede plek van vorig seizoen te verbeteren. Woods reed op zijn beurt ook vorig jaar de Giro. Toen was hij meesterknecht van kopman Davide Formolo, die inmiddels is vertrokken naar BORA-hansgrohe.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Stenalic 3 januari 2018 om 10:16

Ja zoveel opties zijn er niet. Ben benieuwd of hij de langere beklimmingen aan kan, Giro is toch net wat anders dan de kortere beklimmingen in de Vuelta (al zijn die wel stijl natuurlijk).

hartstikkebedankt 3 januari 2018 om 10:39

Een van de revelaties van vorig seizoen natuurlijk, ben benieuwd of hij nog wat aan ondersteuning meekrijgt (Dani Moreno, Martinez, Carthy, Rolland) en wie de man van het klassement in de Vuelta gaat worden.

Geflitst 3 januari 2018 om 11:19

Hopelijk betekent dit niet dat hij afzegt voor LBL en de Waalse Pijl.

WernerFranke 3 januari 2018 om 11:25

@stenalic
ook op de langere beklimmingen heeft hij mooie dingen laten zien. De korte steile klimmetjes liggen hem wel beter, maar het was niet dat hij op die lange klimmen spectaculair veel slechter deed. Geen verrassing dat hij kiest voor de ronde met de minste TT kilometers.

Outsider voor het WK.

pjam4 3 januari 2018 om 12:19

Combi met de Vuelta zit er wel in als hij hier goed rijdt, denk ik. Rolland als ondersteuning en rittenkaper naar de Tour neem ik aan …

Jungle Man 3 januari 2018 om 12:56

Als Uran zijn 2e positie van de Tour van afgelopen jaar wilt verbeteren, zal ie toch een keer de aanval moeten zoeken.
Als je altijd in het wiel van een ander volgt (al dan niet wegens niet beter kunnen), wordt het lastig ooit 1e te worden.

Brummel 3 januari 2018 om 13:00

die kun je er inderdaad prima bij hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair