Woedende Verbruggen peinst niet over inleveren eretitel UCI

maandag 20 april 2015 om 12:07
Woedende Verbruggen peinst niet over inleveren eretitel UCI

Hein Verbruggen is niet van plan om af te treden als erevoorzitter van de UCI. Als de huidige voorzitter Brian Cookson hem toch zijn titel afpakt, onderneemt de Nederlander juridische stappen. Dat schrijft hij in een brief aan het dagelijks bestuur van de de UCI die in handen is gevallen van de Belgische krant De Morgen.

Cookson vroeg Verbruggen vorige maand om naar aanleiding van het rapport van hervormingscommissie CIRC afstand te nemen van zijn eretitel. “Blijkbaar ziet hij dat als het hoofddoel van zijn voorzitterschap. Het lijkt mij dat hij momenteel wel belangrijkere dingen op zijn bordje heeft liggen.”

Verbruggen wijst erop dat in het rapport geen enkel bewijs voor corruptie of samenzwering is geleverd. “Elke normale voorzitter zou blij zijn dat zijn organisatie van zulke zware beschuldigen wordt vrijgepleit. Maar meneer Cookson blijkbaar niet. Hij is geobsedeerd door mijn erevoorzitterschap en zijn eerste reactie na de publicatie van het rapport was dan ook dat ik deze moet inleveren.”

Verbruggen, die zegt zich niet te kunnen vinden in de beschuldigingen die in het rapport aan zijn adres worden geuit, zal geen enkele sanctie accepteren. “Zeker niet van een persoon als meneer Cookson! In dat geval kan de UCI juridische stappen verwachten. Op basis van uitspraken van Cookson dat ik een dictator ben of op basis van het duidelijk vooringenomen CIRC-rapport.”

Update
Cookson voelt er niets voor om inhoudelijk op de beschuldigingen van Verbruggen te reageren. “Ik denk dat de brief van de heer Verbruggen voor zich spreekt”, vertelt hij in een korte reactie aan Cyclingnews.com. “De mensen die het CIRC-rapport hebben gelezen, zullen begrijpen waar de UCI in het verleden in de fout is gegaan. Ik ben gekozen om zaken te veranderen en niet om in een publiek gevecht verzeild te raken.”

Dit artikel delen:

46 Reacties

Lover16 20 april 2015 om 16:52

Denkt iedereen dat Brian Cookson zo een heilige is.
Is nooit daar waar hij moet ingrijpen, Cookson moet het huidige wielrennen in goede bannen leiden en houden, geen oude koeien uit de gracht halen waar hij nooit het fijne van zal weten.
Hij moet zich richten op het heden en de toekomst en punten verbeteren en/of aanpassen daar waar nodig is.

0
west 20 april 2015 om 16:54

@lover
Meneer Verbruggen is Erevoorzitter van het huidige wielrennen.

0
klootje kriekeljon 20 april 2015 om 16:58

Goed plan. Verstuurd hier!

Ik heb trouwens nog wel een paar mensen die ik kaltgestellt wil zien worden. ;)

Edit: heb die brief eens zitten lezen, wat een stuitend arrogante man! Zo'n typisch ouderwetse kwal uit een old boys network. De opening, het cynisme, het op de persoon spelen naar Cookson toe (en dan vervolgens wel even zeggen maar daar gaat deze brief niet over), maar vooral het totaal ontbreken van zelfkritiek.. echt WEG met die man!

0
ikbenprocycling 20 april 2015 om 17:25

+1. 'Kop' eraf, maar dat geldt voor vele duizenden zogenaamde 'leiders'

0
Marakus 20 april 2015 om 18:10

Verstuurd!!!! Goeie zet Poeksel! Hoop dat zoveel mogelijk mensen meedoen het is echt een kleine moeite :)

0
Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 18:16

Lekker belangrijk allemaal. Ik ben het eens met Lover16 en oneens met flauwe petities die toch niet aankomen/geen indruk maken. Tijdverspilling met meerdere lagen dit.

0
UrbanSteel 20 april 2015 om 18:17

Ook maar is iets op de post gedaan . :)

0
lekbandje3 20 april 2015 om 18:24

@Romans wie niet waagt wie niet wint. Ik vind het geweldig van poeksel dat hij dit heeft gedaan. Ik heb hem natuurlijk ook verstuurd, hoe eerder Verbruggen uit het wielrennen is Hoe beter

0
Koel 20 april 2015 om 18:36

Narcistische flapdrol! Heeft zijn vriend Mart Smeets nog ergens een lintje o.i.d. gekregen dat hem kan worden afgenomen….?

0
kampie 20 april 2015 om 18:41

Goed bezig Poeksel en Co. Ik hoop dat Verbruggen binnenkort nergens meer invloed heeft, kan íe lekker met Blatter in het park eendjes gaan kijken en mijmeren over de goede oude tijd.

0
stevofan 20 april 2015 om 18:54

http://www.nocnsf.nl/sportenintegriteit

Ben benieuwd of de mailtjes werken. Als men hun eigen bepalingen van integriteit naleven vermoedt ik van wel

0
Verweggistan 20 april 2015 om 19:18

Maar als Verbrugghe het zo oneens is met Cookson, dan wil hij toch juist niks meer met hem en de UCI te maken hebben en levert hij die eretitel (hij is hij eigenlijk aan die eretitel gekomen, van zijn marionet McQuaid gekregen?)
Geweldig initiatief van Poeksel overigens. Leuk.

@lover: anti-Verbrugghe is niet direct pro-Cookson, die heeft het nu mee dat hij nieuw is, maar moet het zeker ook maar waarmaken en laten zien en die moeten wij als wielervolgers ook zeker kritisch volgen.

0
Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 19:39

Het staat Poeksel volledig vrij en hij heeft ook gewoon gelijk maar het heeft geen zin. Ik ben te pragmatisch om aan dit soort dingen mee te doen.

Die Verbruggen is zo knetter dat ie die brief gewoon als compliment opvat, valt geen eer aan te behalen.

0
schipperaar 20 april 2015 om 21:57

Alleen die foto al, samen met Lance, twee Duveltjes in een doossie.

0
zoetepap 21 april 2015 om 00:11

Lijkt eerder op Virenque op die foto

0
west 21 april 2015 om 14:05

@Romans
Je schrijft pragmatisch, maar bedoel je niet cynisch?

0
Alexander 21 april 2015 om 16:38

Verstuurd naar NOCNSF. Niets doen verandert sowieso niet. Dit zal de mensen die hij tegen het lijf loopt toch anders over hem doen laten denken. @Lover die reactie van Cookson is juist wat jij wil. Hij geeft aan niet bezig te willen zijn met Verbruggen, maar met verbeteren huidige wielrennen. Als mensen zo hard om zich heen gaan slaan lijkt mij duidelijk dat er meer aan de hand is. Ik denk da hij zelfde strategie als Armstrong kiest. Met aanval zichzelf proberen te verdedigen.

0
schipperaar 21 april 2015 om 23:20

@zoetepap
Doelde op de foto in de Morgen.

0
Romāns Vainšteins 21 april 2015 om 23:39

Pragmatisch en cynisch gaan vaak samen. Ik begrijp je opmerking dus.

0
Poeksel 22 april 2015 om 18:21

Nog niets ontvangen van het noc*nsf trouwens, zelfs geen ontvangstbevestiging.

0
Poeksel 8 mei 2015 om 18:06

“Beste Poeksel, het antwoord zal begin volgende week komen. We zullen alle vragenstellers die dezelfde tekst gebruikt hebben proberen tegelijk te antwoorden.”

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone