WK-premies, NK Wielrennen, Van Gorkom, Bernal, vrouwenwielrennen op tv

vrijdag 2 februari 2018 om 20:00
WK-premies, NK Wielrennen, Van Gorkom, Bernal, vrouwenwielrennen op tv

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag berichten we onder anderen over de Nederlandse WK-premies, een nieuwe opzet voor het NK Wielrennen en het herstel van Jelle van Gorkom.

Geen premie van de KNWU voor Nederlandse wereldkampioen

De KNWU stelt geen premie beschikbaar voor een eventuele Nederlandse wereldkampioen dit weekend in Valkenburg. Dat is bevestigd aan Het Nieuwsblad. “Vroeger gebeurde het wel dat de wereldkampioen een premie kreeg”, geeft bondscoach Gerben de Knegt aan. “Maar nu zijn we al blij dat er genoeg geld is om aan dit WK te kunnen deelnemen. Het ontbreekt in Nederland aan sponsoren voor het veldrijden. Al het geld voor het veldrijden zit in Vlaanderen. Alle goede Nederlandse crossers rijden ook voor Vlaamse ploegen,” stelt hij vast.

“En mochten we toch geld op overschot hebben, zouden we dat investeren in de jeugd. Premies zijn ook een beetje onzin. Ik denk niet dat een renner die geen premie krijgt, minder gemotiveerd zal zijn om wereldkampioen te worden”, aldus De Knegt. De premie van de Belgische bond voor een wereldkampioen bij de elite is 20.000 euro.


KNWU gaat samen met Golazo NK Wielrennen organiseren

De KNWU gaat voor de organisatie van het NK Wielrennen samenwerken met Golazo, zo meldt de wielerbond vandaag.  Men wil op deze manier de fanbeleving rond het kampioenschap verbeteren. Ook komt er een toertocht rond het NK. Golazo organiseert onder meer de BinckBank Tour, Ronde van België en de Zesdaagse van Gent. Het plan kan op de steun rekenen van onder meer LottoNL-Jumbo en Sunweb.

Het is nog niet bekend waar het NK dit jaar georganiseerd gaat worden. De organisatie verwacht binnen enkele weken de gemeente wereldkundig te maken. De data zijn wel al bekend. De tijdritten voor beloften, elite-vrouwen en elite-mannen staan op de kalender op 27 juni. Op zaterdag 30 juni rijden de beloften en elite-vrouwen hun wegwedstrijd en een dag later volgen de elite-mannen.


Van Gorkom van intensive care af

BMX’er Jelle van Gorkom is van de intensive care. Dat is eind vorige week gebeurd, vertelt Papendal-directeur Jochem Schellens aan Omroep Gelderland. “Jelle is de voorbije weken vooruitgegaan. Hij herkent mensen, geeft ‘high fives’ en ‘boksen’. Jelle maakt echt progressie, maar alles gaat langzaam. Maar als je me vraagt: kan Jelle praten? Dan moet ik nee zeggen”, aldus Schellens. Van Gorkom liep bij een hevige crash met een veiligheidsketting gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op.


Bernal Colombiaans tijdritkampioen

In Colombia heeft Egan Bernal de nationale titel in het tijdrijden veroverd. De renner van Sky bleef Daniel Martinez (EF Eduction First-Drapac) en Walter Vargas (Medellin) voor. Hij volgt op de erelijst Jarlinson Pantano op.


Sporza zendt vrouwenklassiekers live uit

De Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem voor vrouwen zijn dit jaar live te zien op Sporza. Dat vertelde de Vlaamse minister van Media gisteren bij de opening van de tentoonstelling Koninginnen van de Koers. Daar komt nog een nader te bepalen derde vrouwenkoers bij. “Twee jaar geleden kende de media-aandacht voor de vrouwen ten opzichte van de mannen een verhouding van 1 op 70. Stilaan komt er verandering in, het vrouwenwielrennen wint gelukkig aan populariteit”, zegt minister Sven Gatz tegen Het Nieuwsblad. “Er is al een inhaalbeweging bezig, en de media moeten de kloof nog meer gaan dichten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mathieu Moller 2 februari 2018 om 20:17

M.A. Lopez reed in Zwitserland (2016 volgens mij) echt een sterke tijdrit. Dat was wel een best heuvelachtig parcours. Was dat dan een eenmalige uitschieter, was dit een ander parcours, is hij nu niet in vorm of is de rest in Colombia toch ook wel erg goed?

0
albertooo 2 februari 2018 om 20:49

@MathieuMoller
Het is voor Henao en Lopez de eerste koers. Je bent in een tijdrit best gebaat bij koersritme en de snelheid in de benen, en dan is Bernal duidelijk beter voorbereid als je kijkt naar zijn TdU-vorm. De wegwedstrijd zou best spannender kunnen zijn.

0
BlingSagan 2 februari 2018 om 20:56

Mooi bericht van Sporza !

0
MatthiasVDH 2 februari 2018 om 21:02

Niet dat Colombia een stevige tijdrittraditie heeft, maar als een klimmertje, 21j oud van 58kg kan winnen op een volkomen vlak parcours, zijn ze wel heel diep gezakt.

0
Verweggistan 2 februari 2018 om 21:15

Beslist in België de minister wat er op TV komt? ;)

0
Wheely 2 februari 2018 om 22:27

@Matthias
Volgens PCS weegt Bernal 60 kg, de andere deelnemers zitten er qua gewicht en leeftijd ook niet erg ver naast.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone