WK Mountainbike uitgesteld door coronavirus, zoektocht naar nieuwe datum

vrijdag 27 maart 2020 om 08:00
WK Mountainbike uitgesteld door coronavirus, zoektocht naar nieuwe datum

foto: Cor Vos (archief)

Mathieu van der Poel hoopte enkele dagen geleden nog op het doorgaan van de wereldkampioenschappen mountainbike in het Duitse Albstadt (25-28 juni), maar de organisatie heeft besloten om het evenement uit te stellen als gevolg van het coronavirus.

Volgens het organiserend comité is het in deze onzekere tijd onmogelijk om een groot evenement als het WK te organiseren, gezien de huidige verspreiding van het coronavirus en de opgelegde reisrestricties in Europa en de rest van de wereld. De organisatie hoopt nu met de UCI en andere partijen een nieuwe datum te prikken.

De betrokkenen denken nu aan een WK in de herfst van 2020, maar de partijen houden ook rekening met het uitstellen van het evenement naar 2021. De organisatoren sluiten ook niet uit dat het WK helemaal niet doorgaat, maar men hoopt een dergelijk doemscenario te voorkomen.

Het regent afgelastingen 
De internationale wielerunie, de Duitse rennersvakbond BDR en de organisatoren van de verschillende Wereldbekers mountainbike zullen volgende week via een videoconferentie beslissen wat er gaat gebeuren met het WK. De UCI moest eerder al een streep zetten door de wereldbekermanche van Nove Mesto.

Ook de Wereldbekers van Lousã, Maribor, Losinj en Fort William (waar de downhill-wedstrijden op het programma stonden) en het EK mountainbike gaan voorlopig niet door. De eerstvolgende wereldbekermanche is in het Andorraanse Vallnord (19-21 juni), al is het maar de vraag of deze wedstrijd kan doorgaan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Barry Batsbak 27 maart 2020 om 08:12

Dus Van der Poel naar de Tour? Het wielerjaar staat toch al op zijn kop, kan dat er ook nog wel bij.

krypton 27 maart 2020 om 08:15

Lijkt me erg lastig als je ploeg niet mag starten…

Barry Batsbak 27 maart 2020 om 08:57

Ook extra wildcards kunnen er nog wel bij… het is toch al een zooitje.

blix 27 maart 2020 om 09:42

Of een WT-team dat hem opvangt voor de duur van de TdF. Is dat een optie? Is al gebeurd voor enkele mountainbikers in kleinere ronden (Nino Schurter bij Orica-Greenedge voor Romandië en Zwitserland, Daniel McConnell bij Trek voor de TdU).

koos1 27 maart 2020 om 10:39

Stel dat de Tour doorgaat (afwachten), dan zijn er misschien ploegen die niet willen starten. Dan komt er opeens een nieuwe Wildcard vrij. Als Van der Poel dan aangeeft de Tour te willen rijden, dan is de kans groot dat z’n ploeg een Wildcard gaat krijgen.
Het is natuurlijk een ‘wat als’ verhaal, maar de kans dat Van der Poel de Tour kan rijden is aanwezig, al is die kans voorlopig nog klein.

chasse patat 27 maart 2020 om 11:23

In hoeverre heeft het niet deelnemen van de WB wedstrijden dit najaar gevolgen voor de startpositie van Mathieu tijdens de Olympische Spelen in 2021? Dat lijkt mij een belangrijke afweging op te kiezen welke focus hij dit jaar nog legt en welke keuzes hij maakt qua disciplines.

Headlines

Materiaalzone

Populair