Official afgevoerd met brancard op WK baanwielrennen, programma hervat

vrijdag 2 maart 2018 om 14:37
Official afgevoerd met brancard op WK baanwielrennen, programma hervat

foto: WielerFlits

Het WK baanwielrennen in Apeldoorn is opgeschrikt door een zware crash. Tijdens de scratch, dat onderdeel uitmaakt van het omnium voor vrouwen, is een renster in aanraking gekomen met een wedstrijdcommissaris die rommel op wilde ruimen aan de binnenkant van de baan. Hij is afgevoerd met een brancard.

Tijdens de scratch was er een valpartij met drie rensters. De wedstrijd werd niet stilgelegd, maar er lag nog wel rommel op de baan als gevolg van die crash. De scheidsrechter wilde deze rommel verwijderen, maar werd op dat moment op volle snelheid aangereden door Xiaojuan Diao uit Hong Kong.

Diao en de commissaris werden direct bijgestaan door artsen. Diao is afgevoerd in een rolstoel. De official kreeg medische hulp en werd vervolgens afgevoerd met een brancard. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het programma kon na ruim een half uur hervat worden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Hipnie 2 maart 2018 om 15:03

Er is nog niets hervat.

0
joost 2 maart 2018 om 15:28

Nooit op de baan lopen zeggen ze altijd….

0
Pizzi 2 maart 2018 om 16:09

Op bijna dezelfde plek ging het gister ook al bijna mis, en dat was na afloop van een onderdeel.

0
west 2 maart 2018 om 16:20

Het viel me woensdagavond toen ik aanwezig was op dat er verrassend veel mensen buiten het hek van het middenterrein staan… Het zal aan mijn geheugen liggen maar de afgelopen jaren een paar keer in Glasgow en de zesdaagse Rotterdam en een keertje Berlijn geweest, maar volgens mij waren daar altijd nul officials op de baan?

0
froomey 2 maart 2018 om 17:43

Weer niks geleerd van andre darrigadee

0
Maenhout 2 maart 2018 om 19:18

Dapper of dom? Ik houd het op het laatste.

0
kaalpani 2 maart 2018 om 19:25

@froomey jij kent je klassiekers. Dat was/is misschien wel de meest bekende klapper op een sintelbaan in de tour!

0
girardengo 3 maart 2018 om 00:49

@kaalpani
Die botsing van Darrigade was niet op een sintelbaan, maar op een wielerbaan: het Parc des Princes in Parijs. De Belgische official overleefde het uiteindelijk niet.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone