WK 2021: Titelverdediger Julian Alaphilippe sterk omringd in Franse ploeg
foto: Cor Vos
woensdag 22 september 2021 om 14:23

WK 2021: Titelverdediger Julian Alaphilippe sterk omringd in Franse ploeg

De Franse selectie voor het WK wielrennen 2021 is bekendgemaakt. De ploeg is gebouwd rond uittredend wereldkampioen Julian Alaphilippe. Hij krijgt tussen Antwerpen en Leuven onder meer steun van Arnaud Démare, Christophe Laporte en Florian Sénéchal.

Bondscoach Thomas Voeckler mag negen renners selecteren, een meer dan veel andere landen. Alaphilippe heeft als wereldkampioen van 2020 namelijk een vaste plek aangewezen gekregen. Voor die andere acht plaatsen had Voeckler twaalf renners in gedachten.

Naast sprinterstypes als Démare, Laporte en Sénéchal kregen ook Rémi Cavagna, Benoît Cosnefroy (winnaar van brons op het voorbije EK, red.), Valentin Madouas, Clément Russo en Anthony Turgis goed nieuws van de bondscoach. Zij flankeren Alaphilippe. Afgevallen uit de voorselectie zijn Romain Bardet, Dorian Godon, Olivier Le Gac en Axel Zingle.

In een eerder stadium was ook al de vrouwenselectie gepresenteerd. Zaterdag komt Frankrijk opdraven met onder meer Audrey Cordon-Ragot en Juliette Labous.


Selectie Frankrijk voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Rémi Cavagna
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Arnaud Démare
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Clément Russo
flag-fr Florian Sénéchal
flag-fr Anthony Turgis

Wegkoers elite-vrouwen
flag-fr Aude Biannic
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-fr Eugénie Duval
flag-fr Roxane Fournier
flag-fr Juliette Labous
flag-fr Evita Muzic

 
9 Reacties
Sorteer op:
22 september 2021
Toch ook wel een ijzersterke selectie eigenlijk, moet weinig onderdoen voor de Italianen, Denen of Belgen. Weet wel niet of Démare nog in vorm is geraakt. Als die goed is toch ook een kandidaat-winnaar als het uitdraait op een sprint van een wat grotere groep, zou je denken.
    22 september 2021
    Als je MSR kan winnen moet je hier normaal ook meekunnen, maar Demare rijdt een matig seizoen met alleen overwinningen in kleinere wedstrijden . In de Tour en Vuleta was het eigenlijk volkomen ruk. Ik zoe Fr,afe niet direct bij de favorieten.
22 september 2021
Hij is goed omringd in de Franse ploeg maar ook daarbuiten. Kijk maar eens hoeveel renners van Quickstep deelnemen.
22 september 2021
Russo en Demare selecteren en dan Godon en Bernard thuislaten vind ik toch wel een opvallende keuze.
    22 september 2021
    Russo is een talent in Vlaamse koersen. Démare had ik inderdaad thuis gelaten.
22 september 2021
Ik weet nog niet zo zeker of België wel de sterkste ploeg heeft, maar wel de ploeg waar het meest over gesproken wordt. En dat vind ik toch opvallend, hoe weinig er over de andere blokken wordt gepraat.
22 september 2021
Dit is toch een serieuze ploeg. Blijft net iets achter op België en Denemarken, maar Italië en Frankrijk volgen daar toch heel dicht op.
22 september 2021
België heeft komende zondag het voordeel van het thuispubliek maar het nadeel om de thuisploeg te zijn. Iedereen heeft het over de Belgische ploeg en zijdelings worden er nog wat andere landen genoemd. Koers wordt afgestemd op de Belgen en dat is absoluut geen voordeel. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen.
22 september 2021
Elke serieuze Franse profploeg heeft een vertegenwoordig. Aardig van Voeckler.

Reacties zijn gesloten.