WK 2019: Duitsland met Ackermann in wegrit, Martin rijdt alleen tijdrit

maandag 16 september 2019 om 16:47
WK 2019: Duitsland met Ackermann in wegrit, Martin rijdt alleen tijdrit

Ackermann tijdens de Giro 2019 - foto: Cor Vos (archief)

In de Duitse WK-selectie is plek ingeruimd voor sprinter Pascal Ackermann. De veelwinnaar van BORA-hansgrohe is een van de speerpunten binnen de achtkoppige selectie. Met Nikias Arndt, Nils Politt en John Degenkolb staan nog erkende hardrijders met een goede sprint aan de start. Tony Martin doet alleen mee aan het WK-tijdrijden.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Pascal Ackermann heeft dit seizoen al elf overwinningen geboekt, waaronder twee in de Giro d’Italia. Onlangs werd hij tweede in de Brussels Cycling Classic en won hij de GP de Fourmies. Eerder gaf John Degenkolb al aan dat hij niet verdient om als kopman van de Duitse ploeg te starten, na zijn ietwat tegenvallende Vuelta a España. De steun voor de sprinters is groot, met onder meer Vuelta-ritwinnaar Arndt, Politt, Marcus Burghardt, Simon Geschke en Jasha Sütterlin. Jonas Koch maakt het achttal bij de mannen compleet.

Op de tijdrit is plek ingeruimd voor Tony Martin. De ervaren tijdrijder van Jumbo-Visma kwam laat in de Vuelta a España hard ten val op zijn gezicht, waarna hij op moest geven. De eerste berichten waren vervolgens goed, waardoor hij toch is opgenomen in de selectie. Politt is de andere starter. Op de Mixed Team Relay komen Martin en Politt ook uit, samen met Sütterlin vormen zij de mannenploeg. Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger zijn de vrouwen in die selectie.

De vrouwenploeg voor de wegrit bestaat, naast Brennauer en Klein, ook uit Katrin Hammes, Franziska Koch, Clara Koppenburg en Liane Lippert.

Selectie Duitsland voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-de Pascal Ackermann
flag-de Nikias Arndt
flag-de Marcus Burghardt
flag-de John Degenkolb
flag-de Simon Geschke
flag-de Jonas Koch
flag-de Nils Politt
flag-de Jasha Sütterlin

Tijdrit
flag-de Tony Martin
flag-de Nils Politt


WK 2019: Deelnemerslijst wegwedstrijd bij de mannen

Dit artikel delen:

10 Reacties

LB108 16 september 2019 om 16:50

Goed voor Ackermann om ervaring op te doen voor de toekomst en zal zeker helpen waar nodig

Overigens, goud voor mixed relay al gekend nu..?

0
Viktrodriguez 16 september 2019 om 16:58

Duitsland met dit zestal lijkt me dik favoriet, ja.

0
jessevdalen 16 september 2019 om 17:01

Ik had martin hoog zitten voor de tijdrit, maar ik heb na die val twijfels of hij uitgerust en fit aan de start staat. Schaafwonden en die plek boven zijn oog zullen nog niet helemaal geheeld zijn gok ik…

Voor de wegrit verwacht ik veel van politt

0
MathijsMollema 16 september 2019 om 17:28

Schachmann nog niet fit zeker?

0
Duh 16 september 2019 om 17:31

Mixed relay wordt serieus genomen. Favoriet?

0
TijmenCamps 16 september 2019 om 22:57

Zou best kunnen, werden in Alkmaar tweede op 15 seconden van Nederland. En daar stonden ze met Continentale renners aan de start.

0
mamaffia 16 september 2019 om 18:43

Wat een sterke selectie zeg. Koch is ook behoorlijk in vorm getuige zijn recente resultaten. Met Burghardt en Degenkolb in een helpersrol is dit wellicht een van de sterkste teams op het WK.

0
Titaantje 16 september 2019 om 20:15

Geen Kamna toch wel erg verrassend vind ik

0
nafnikleb 16 september 2019 om 20:59

Zal aan de val liggen, maar ik schaal der Tony toch hoger in dan Burghardt, Koch, Arndt, Sütterlin en Geschke als het gaat om beestachtig knechtwerk.

0
Wigo 17 september 2019 om 18:51

Degenkolb een “ietwat” tegenvallende Vuelta.

Deed hij mee dan ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone