WK 2019: Cosnefroy rijdt zich in Montréal in Franse selectie

maandag 16 september 2019 om 16:36
WK 2019: Cosnefroy rijdt zich in Montréal in Franse selectie

foto: Cor Vos

Benoît Cosnefroy mag zich opmaken voor het WK wielrennen in Yorkshire. De Fransman van AG2R La Mondiale heeft zich door zijn sterke optreden in de GP de Montréal in de Franse selectie van bondscoach Thomas Voeckler gereden. Cosnefroy vult het laatste plekje in.

Cosnefroy liet in Montréal van zich gelden in de finale. Hij opende de aanval en kreeg in de slotfase aansluiting van Julian Alaphilippe, de kopman van de Franse ploeg op het WK. De twee landgenoten werden uiteindelijk pas in de laatste honderden meters gegrepen, maar het was voor bondscoach Voeckler genoeg om Cosnefroy bij de selectie te halen. Eerder dit seizoen won de AG2R-renner overigens ook al Parijs-Camembert, de GP Plumelec, La Pole Normande en een rit en het klassement in de Tour du Limousin.

Eerder al had Voeckler zeven namen bekendgemaakt voor het kampioenschap in Yorkshire. Daarin is Julian Alaphilippe de grote man.

Selectie Frankrijk voor de WK-wegrit in Yorkshire (29 september)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Julien Bernard
flag-fr Rémi Cavagna
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Tony Gallopin
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Anthony Roux
flag-fr Florian Sénéchal

Dit artikel delen:

3 Reacties

LutsenkoFan 16 september 2019 om 16:44

Volg Cosnefroy sinds het WK van de beloften. Echt een sterke renner met een versnelling in de benen.

Typerend ook zijn tussenversnellingen tijdens een late uitval. Kijk het WK van toen maar eens terug en gisteren in Montreal. Qua lengte en inspanning lijken die demarrages wel op elkaar.

Vinyakke 16 september 2019 om 18:13

Sterk team met een heel sterke spits. Als die de violen kunnen gelijkstemmen, wat ik eigenlijk wel verwacht, is Ala toch echt de te kloppen man hoor!

Kpenty 16 september 2019 om 22:18

Mis je hier geen Demare voor als het alsnog een sprint wordt? 1 ding weet je zeker met Alaphilippe als absolute kopman. Frankrijk gaat oorlog maken.

Headlines

Materiaalzone

Populair