WK 2017: Spaanse selectie met De La Cruz, zonder Lobato

maandag 11 september 2017 om 14:26
WK 2017: Spaanse selectie met De La Cruz, zonder Lobato

David De La Cruz - Foto: Sirotti

De Spaanse bondscoach Javier Mínguez heeft aangekondigd met welke negen renners het land aan zal treden tijdens het WK in Bergen. Spanje start zoals bekend om uiteenlopende redenen zonder zijn toppers Alejandro Valverde, Mikel Landa en Alberto Contador. Uit de oorspronkelijke voorselectie van 15 man is onder meer Juan José Lobato afgevallen.

David De La Cruz is wel opgeroepen. De 28-jarige Spanjaard moest de Vuelta afgelopen weekend na een val nog vroegtijdig verlaten. Bij een controle in het ziekenhuis werden er echter geen ernstige verwondingen geconstateerd.

Jonathan Castroviejo en Gorka Izagirre zullen Spanje volgende week woensdag ook in de tijdrit vertegenwoordigen. Castroviejo behaalde vorig jaar in Qatar nog het brons in de rit tegen de klok.

Selectie Spanje flag-es voor WK Wielrennen in Bergen (24-09)
Jonathan Castroviejo (Movistar)
David De La Cruz (Quick-Step Floors)
Imanol Erviti (Movistar)
Jesús Herrada (Movistar)
Gorka Izagirre (Movistar)
Lluis Mas (Caja Rural – Seguros RGA)
José Joaquin Rojas (Movistar)
Luis León Sánchez (Astana)
Marc Soler (Movistar)

Dit artikel delen:

30 Reacties

nederbelg 11 september 2017 om 21:20

@albertoo
’t is de andere Mas – meer een Menos eigenlijk…

0
teunster 11 september 2017 om 22:59

Noud89 alsjeblieft… Rojas deed het niet onaardig tegen een resem c-sprinters in de Vuelta (en won zelfs dáár al niet) maar gaat op een wk echt niet om een top 15 plek sprinten.

0
Noud89 11 september 2017 om 23:09

Ik bedoel ook meer vanuit een ontsnapping. Als het een sprint met een man of 60 gaat worden komt heel Spanje er niet aan te pas.

0
Mwielerfan 11 september 2017 om 23:10

De gouden generatie was ook een te licht parcours natuurlijk ook nergens. Contador deed sowieso nooit mee en finishte.nooit vooraan in klassiekers. Toen rojas nog sneller was kon ie misschien top 10 halen. Op de vlakkere wks moest het toch echt van freire alleen komen.
In de heuvels is het wel achteruit gegaan. Maar de Spaanse weelde was met valverde s Sánchez en purito ook ongekend natuurlijk.

0
ivo001 12 september 2017 om 11:17

Gorka izagirre voor de tijdrit? Denk dat Jon beter was geweest. Zou ook eerder Luis Leon Sanchez de 2e plek hebben gegeven.

Verder zou ik Pello BIlbao ipv Lluis Mas meenemen denk ik.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone