WK 2017: John Degenkolb gaat niet van start

WK 2017: John Degenkolb gaat niet van start

foto: Sirotti

zondag 17 september 2017 om 09:34

John Degenkolb gaat niet van start op het WK wielrennen in Bergen. Dat maakt de Duitse wielerbond BDR bekend. De 28-jarige sprinter van Trek-Segafredo zou samen met Tony Martin de Duitse selectie aanvoeren.

Degenkolb kende geen vlekkeloze voorbereiding. Nadat hij in de Vuelta al na vier dagen op moest geven, speelde hij in de Brussels Cycling Classic (58e) en de GP de Fourmies (10e) geen rol van betekenis. In de PostNord Danmark Rundt, gewonnen door zijn ploeggenoot Mads Pedersen, werd Degenkolb tiende in de openingsrit. De slotetappe reed hij niet uit vanwege gezondheidsproblemen.

Update 11.45 uur
Johannes Fröhlinger van Sunweb is aangewezen als Degenkolbs vervanger.


Lotte Kopecky
Ook de Belgische bondscoach kreeg een afmelding. Lotte Kopecky, een van de kopvrouwen in de selectie, blijkt een ingescheurde hamstring te hebben en moet zo het mondiale kampioenschap in Noorwegen aan haar voorbij laten gaan. Er wordt geen vervangster opgeroepen.

Dit artikel delen:

36 Reacties

LyndaLid 17 september 2017 om 13:14

@ noud

Heb je het jaar van Nizzolo en Felline al bestudeerd..?

Dat zijn pas magere seizoenen. Felline in de klassiekers ok, maar echt niet niveautje Degenkolb, en vanaf Romandië ronduit slecht. En waarom je Nizzolo noemt is me al helemaal onduidelijk. Er is echt totaal geen reden om hen opeens op gelijke hoogte te stellen met Degenkolb.

Noud89 17 september 2017 om 13:38

Nizzolo had in 2016 natuurlijk gewoon een mega seizoen, dit jaar inderdaad aan het kwakkelen. Felline was tot aan Romandie natuurlijk gewoon echt goed, daarna ook aan het kwakkelen.

Degenkolb is een vele betere naam en is het hele voorjaar als kopman gestart. Maar Stuyven en Felline waren daar absoluut niet minder. Idem dito met de Tour van Degenkolb vs.Stuyven. als Degenkolb het absolute kopmanschap wil houden moet het beter, dat is wat ik zeg. Daarbij noem ik namen van vier renners die ook gewoon kwaliteit hebben om links of rechts een keer kopman te zijn.

Tinkerbell 17 september 2017 om 13:51

Felline had een prima klassiekerseizoen als je nagaat dat hij bijvoorbeeld zijn eerste Omloop het Nieuwsblad reed en daar meteen vierde werd. Sinds Romandie is het allemaal minder maar dat kwam onder andere door een hardnekkig virus.
Nizzolo had in 2016 inderdaad een topseizoen en dat heeft hem nu precies de nek omgedraaid. Eerst had hij het probleem met z’n knie, wilde daarna te graag de Giro rijden en is in de strijd om er bovenop te komen en nog iets van z’n seizoen te maken overtraind geraakt.
Ik vind dat Degenkolb zeker nog aanspraak maakt op het kopmanschap maar hij gaat inderdaad niet raar moeten opkijken als hij het ook eens gaat moeten delen met de namen die Noud noemt.

albertooo 17 september 2017 om 13:59

@Vlinder
Je hoeft het zeker niet met iemand eens te zijn, maar de constatering ‘het is 2017’ noem ik nauwelijks een mening, laat staan een argument. En wie bepaalt welke aspecten van cultuur ‘van deze tijd’ zijn en welke niet? Conservatieve en progressive bewegingen zijn van elke tijd.

LyndaLid 17 september 2017 om 13:59

Nizzolo’s 2016 is toch niet beter in te schatten dan het jaar van Degenkolb (tot na de Tour)? En zelfs al zou dat zo zijn, waarom mogen bij Nizzolo wel hinken op de gedachte dat hij terug keert naar een niveau van langer geleden, maar bij Degenkolb niet?

Felline was dit voorjaar overigens niet net zo sterk als Degenkolb, alleen in de kleinere koersen. In de grote klassiekers rijdt Degenkolb gewoon drie keer top 10, waar Felline er in anticiperende vluchten afgereden werd. Stuyven was ook niet geregeld op de afspraak, om wat voor reden dan ook.

Stuyven reed helemaal geen Tour, dus die vergelijking snap ik ook niet? Die was in de Giro natuurlijk wel heel goed. Maar Stuyven was dit jaar in de klassiekers trouwens al mede-kopman, en was overall toch ook minder dan Degenkolb. Die zullen overigens (terecht) volgend jaar ook op gelijke hoogte staan, maar dat komt meer door Stuyven dan door Degenkolb.

Hoe dan ook, het slaat nergens op Degenkolb met Farrar te vergelijken in dit stadium, en dan Stuyven, Felline en zeker Nizzolo aan te dragen als renners die hem voorbij streven.

Koel 17 september 2017 om 14:02

Degenkolb is natuurlijk geen absolute topsprinter maar altijd een kanshebber in het voorjaar.
Ik vermoed dat het ongeluk in Spanje letterlijk en figuurlijk een groot litteken heeft nagelaten, net als bijvoorbeeld bij Chad Haga die er nu pas weer een beetje door lijkt te komen.

Noud89 17 september 2017 om 14:16

Aja Stuyven was giro natuurlijk. Maar goed ij hoop dat ik ongelijk heb. Maar op basis van dit jaar is Degenkolb in mijn ogen niet goed genoeg bezig om altijd overal kopman te zijn. Als anderen dat anders zien dan is dat prima.

Overigens mogen we zeker hopen op een Degenkolb die nog terug keert op zijn huidige niveau. Maar nog verder wegzakken zou me ook niet verbazen.

FritsvanHoefelen 17 september 2017 om 14:39

Arndt tegen Matthews dus? Of samen?

Vlinder 17 september 2017 om 14:52

@Albertooo Misschien had ik me anders kunnen uitdrukken; wat ik bedoel met 2017 is dat er naar mijn weten in deze tijd protestant/katholiek er maatschappelijk gezien niet meer toe doet, in tegenstelling tot de jaren 50/60/70. Daarnaast is deze geloofskwestie mbt het onderwerp wk vrouwenwielrennen compleet onduidelijk en irrelevant voor mij, zoals jooprioolpijp schrijft. En de logica van een wenselijke mannencultuur in een onderwerp over vrouwenwielrennen vind ik bizar en met het woord bizar schrijf ik niet ‘belachelijk of stom’ het is een overtreffende trap van apart. Maar misschien leef ik in een grote progressieve bubbel, dat zou kunnen…

LyndaLid 17 september 2017 om 15:16
Quote:
Maar op basis van dit jaar is Degenkolb in mijn ogen niet goed genoeg bezig om altijd overal kopman te zijn.

Daar zijn we het natuurlijk gewoon over eens, maar dat geldt precies zo voor Stuyven, Felline en helemáál voor Nizzolo. Overigens was Degenkolb dus al gewoon niet overal de uitgesproken kopman; in de klassiekers met Stuyven en in de Tour was ie eigenlijk gewoon vanaf het begin knecht.

Maar we zien in ieder geval beiden graag de Pornosnor terug op het hoogste niveau, want dat het beter kan staat vast!

coolietje 17 september 2017 om 23:03

@mwielerfan

kopecky was de kopvrouw bij belgie, d'hoore gaf zelf al aan dat het parcours voor haar te zwaar is. Een vrouw meer of minder gaat daar niets aan veranderen…

Gingen trouwens sowieso al met een vrouw minder van start, doordat twee andere rensters die op de longlist stonden geblesseerd waren.

Headlines

Materiaalzone

Populair