WK 2015: Van der Breggen pakt zilver achter Villumsen in tijdrit

dinsdag 22 september 2015 om 22:42
WK 2015: Van der Breggen pakt zilver achter Villumsen in tijdrit

foto: Sirotti

Linda Villumsen heeft eindelijk haar eerste wereldtitel tijdrijden te pakken. De 30-jarige Nieuw-Zeelandse, die in het verleden al goed was voor twee keer zilver en drie keer brons, legde de dertig kilometer in Richmond af in 40.29 minuten. Anna van der Breggen strandde op amper 2,5 seconden en pakte daarmee het zilver, voor de Duitse Lisa Brennauer.

Ellen van Dijk kwam niet in de buurt van het podium. De wereldkampioene tijdrijden van twee jaar geleden, die geen ideale voorbereiding kende door een zware val in La Course, werd zevende op 53 seconden van Villumsen.

PIC559577159

Linda Villumsen op weg naar goud – foto: Sirotti

Minieme verschillen in de top
De drie medaillewinnaars zorgden voor een spetterende ontknoping. Van der Breggen had de beste opening, maar moest bij het tweede en derde tussenpunt toch behoorlijk wat tijd toegeven op Villumsen. Het laatste deel van Van der Breggen was echter ijzersterk. Ze bracht haar achterstand op de geboren Deense terug van veertien tot minder dan drie seconden, maar dat was net niet genoeg voor goud.

Net toen het goud en zilver verdeeld leken, zette Brennauer nog bijna alles op z’n kop. De titelverdedigster, die als laatste van start was gegaan, reed na een matige start een uitstekende tweede ronde. Haar achterstand aan de finish op Villumsen en Van der Breggen bedroeg uiteindelijk slechts respectievelijk vijf en drie seconden.

PIC559599430

foto: Sirotti

flag-wc WK Wielrennen 2015, flag-us Richmond (CM)
Uitslag individuele tijdrit, vrouwen elite (30 km)
flag-nr1 flag-nz Linda Villumsen in 40m29s
flag-nr2 flag-nl Anna van der Breggen op 2s
flag-nr3 flag-de Lisa Brennauer op 5s
4. flag-au Katrin Garfoot op 9s
5. flag-us Kristin Armstrong op 20s
6. flag-us Evelyn Stevens op 26s
7. flag-nl Ellen van Dijk op 53s
8. flag-by Alena Amialiusik op 1m6s
9. flag-be Ann-Sophie Duyck op 1m19s
10. flag-de Trixi Worrack z.t.
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

26 Reacties

petoi 23 september 2015 om 17:46

@tendam als ze op 2 rondes van het einde aangaat en Armitstead en D’hoore zijn niet mee, gaat iedereen meewerken met Anna om weg te blijven. Met Anna met de meeste rensters beter dan met Armitstead of D’hoore want dat zijn veruit de rapste in sprint. Anna kan dan nog altijd in de laatste ronde het proberen en die is ook niet de allertraagste trouwens.

Headlines

Materiaalzone

Populair