WK 2015: Navardauskas kopstuk Litouws trio, Amador grote man Costa Rica

zondag 6 september 2015 om 11:47
WK 2015: Navardauskas kopstuk Litouws trio, Amador grote man Costa Rica

Ramunas Navardauskas - foto: Sirotti

Ignatas Konovalovas heeft de driekoppige selectie bekendgemaakt voor het WK, dat eind deze maand verreden wordt in Richmond. Zelf doet hij niet mee. Ramunas Navardauskas van Cannondale-Garmin is de grootste naam in de ploeg. Hij werd afgelopen week nog derde in de GP Ouest France – Plouay.

Naast de Touretappewinnaar van 2014 is ook Gediminas Bagdonas van de partij namens het geel-groen-rode land. De renner van AG2R La Mondiale rijdt momenteel een onzichtbare Vuelta a España. De laatste opgeroepen coureur is Evaldas Siskevicius, die net als Konovalovas uitkomt voor het continentale Marseille 13 KTM.

Selectie Litouwen voor WK in Richmond
flag-lt Ramunas Navardauskas
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-lt Evaldas Siskevicius

Update 12.10 uur – Costa Rica mag ook drie renners naar Richmond sturen. Dit komt mede door de vierde plaats in het eindklassement van de Giro d’Italia van Andrey Amador. De Movistar-renner is dan ook de grote man in deze selectie. Juan Carlos Rojas en Josué Gonzalez staan hem bij.

Selectie Costa Rica voor WK in Richmond
flag-cr Andrey Amador
flag-cr Juan Carlos Rojas
flag-cr Josué Gonzalez

Update 13.00 uur – Nieuw-Zeeland maakte eerder deze week ook al de selectie bekend. Greg Henderson van Lotto Soudal is aangewezen als leider. Hij krijgt Sam Bewley (Orica-GreenEDGE) en Jesse Sergent (Trek Factory Racing) met zich mee.

Selectie Nieuw-Zeeland voor WK in Richmond
flag-nz Greg Henderson
flag-nz Sam Bewley
flag-nz Jesse Sergent

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 6 september 2015 om 11:50

Edit redactie: Klopt! Aangepast

0
pirazzi 6 september 2015 om 12:43

Gediminas Bagdonas heeft toch al eens in de top 20 gereden in de Vuelta waarmee hij ongeschikt is geworden voor een nulpunten team bij Zweeler. ;)

0
Belkinrabo 6 september 2015 om 12:48

Ik denk met dit parcours wel wat meer knechten nodig hebt

0
Ingmar 6 september 2015 om 13:39

Henderson ook geselecteerd voor Nieuw-Zeeland…daarmee zijn alle niet-Belgen van Lotto Soudal verzekerd van hun plekje in Richmond, denk ik.

0
MrSpeckNeck 6 september 2015 om 15:09

Ben toch wel benieuwd wat Amador gaat doen.

0
west 7 september 2015 om 10:52

Is het enige interessante eigenlijks aan dit berichtje dat Konovalovas, die nog gewoon prof is en volgend jaar weer WT rijdt bij FdJ, de bondscoach is van Litouwen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone