WK 2015: Navardauskas kopstuk Litouws trio, Amador grote man Costa Rica

zondag 6 september 2015 om 11:47
WK 2015: Navardauskas kopstuk Litouws trio, Amador grote man Costa Rica

Ramunas Navardauskas - foto: Sirotti

Ignatas Konovalovas heeft de driekoppige selectie bekendgemaakt voor het WK, dat eind deze maand verreden wordt in Richmond. Zelf doet hij niet mee. Ramunas Navardauskas van Cannondale-Garmin is de grootste naam in de ploeg. Hij werd afgelopen week nog derde in de GP Ouest France – Plouay.

Naast de Touretappewinnaar van 2014 is ook Gediminas Bagdonas van de partij namens het geel-groen-rode land. De renner van AG2R La Mondiale rijdt momenteel een onzichtbare Vuelta a España. De laatste opgeroepen coureur is Evaldas Siskevicius, die net als Konovalovas uitkomt voor het continentale Marseille 13 KTM.

Selectie Litouwen voor WK in Richmond
flag-lt Ramunas Navardauskas
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-lt Evaldas Siskevicius

Update 12.10 uur – Costa Rica mag ook drie renners naar Richmond sturen. Dit komt mede door de vierde plaats in het eindklassement van de Giro d’Italia van Andrey Amador. De Movistar-renner is dan ook de grote man in deze selectie. Juan Carlos Rojas en Josué Gonzalez staan hem bij.

Selectie Costa Rica voor WK in Richmond
flag-cr Andrey Amador
flag-cr Juan Carlos Rojas
flag-cr Josué Gonzalez

Update 13.00 uur – Nieuw-Zeeland maakte eerder deze week ook al de selectie bekend. Greg Henderson van Lotto Soudal is aangewezen als leider. Hij krijgt Sam Bewley (Orica-GreenEDGE) en Jesse Sergent (Trek Factory Racing) met zich mee.

Selectie Nieuw-Zeeland voor WK in Richmond
flag-nz Greg Henderson
flag-nz Sam Bewley
flag-nz Jesse Sergent

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 6 september 2015 om 11:50

Edit redactie: Klopt! Aangepast

pirazzi 6 september 2015 om 12:43

Gediminas Bagdonas heeft toch al eens in de top 20 gereden in de Vuelta waarmee hij ongeschikt is geworden voor een nulpunten team bij Zweeler. ;)

Belkinrabo 6 september 2015 om 12:48

Ik denk met dit parcours wel wat meer knechten nodig hebt

Ingmar 6 september 2015 om 13:39

Henderson ook geselecteerd voor Nieuw-Zeeland…daarmee zijn alle niet-Belgen van Lotto Soudal verzekerd van hun plekje in Richmond, denk ik.

MrSpeckNeck 6 september 2015 om 15:09

Ben toch wel benieuwd wat Amador gaat doen.

west 7 september 2015 om 10:52

Is het enige interessante eigenlijks aan dit berichtje dat Konovalovas, die nog gewoon prof is en volgend jaar weer WT rijdt bij FdJ, de bondscoach is van Litouwen?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair