WK 2013: Mathieu van der Poel laat Wilhelmus galmen in Florence
zaterdag 28 september 2013 om 12:03

WK 2013: Mathieu van der Poel laat Wilhelmus galmen in Florence

Mathieu van der Poel

foto: Sirotti

Mathieu van der Poel heeft de gouden plak behaald tijdens de wegwedstrijd voor het WK bij de junioren. In de afdaling van de Fiesole sloot de Nederlander aan bij zijn Franse medevluchter Bonnamour. Op de steile Via Salviati deelde Van der Poel de genadeklap uit. Vijf kilometer later mocht hij solo zijn handen in de lucht steken.

Op twee rondes van het einde reden de Fransman Bonnamour en de Colombiaan Martinez met z’n tweeën op kop van de wedstrijd. Een achtervolgend peloton – met daarin ook Mathieu van der Poel – volgde op ruim een halve minuut. In de laatste ronde besloot Bonnamour het solo te proberen op de top van de Fiesole.

In het peloton waagde Mathieu van der Poel de sprong naar voren. In de afdaling kwam hij bij de Fransman. Vlak voor de steile Via Salviati had het tweetal nog tien seconden voorsprong, toen Van der Poel het tijd vond om te vertrekken. Op de top was zijn voorsprong uitgelopen naar twaalf seconden op Bonnamour en ruim twintig tellen op het peloton.

Van der Poel gaf zijn voorsprong niet meer weg en soleerde in de straten van Florence op grandioze wijze naar de wereldtitel. De Deen Pedersen werd tweede, voor de Albaniër Nika.

podium junioren

Wereldkampioenschap wielrennen junioren 2013
Uitslag: Montecatini Terme-Firenze (140 km)

1. flag-nl Mathieu van der Poel in 3u33m14s
2. flag-dk Mads Pedersen op 3s
3. flag-al Iltjan Nika z.t.
4. flag-us Logan Owen
5. flag-it Lorenzo Rota
6. flag-se Lucas Eriksson
7. flag-gb Scott Davies
8. flag-ru Artem Nytsj
9. flag-kz Sergej Sjemjakin
10. flag-at Benjamin Brkic
Volledige uitslag

RIDE Magazine