Winnende Wiebes: “Je zoekt als sprintster altijd naar bevestiging”

Winnende Wiebes: “Je zoekt als sprintster altijd naar bevestiging”

foto: Cor Vos

zondag 23 juni 2019 om 10:15

Lorena Wiebes was al bezig aan een geweldig seizoen, maar de 20-jarige sprintster wist zaterdag ook nog naar het goud te sprinten op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk. We zagen zelfs een Nederlands een-tweetje, aangezien Marianne Vos het zilver wist te veroveren. “Deze zege geeft vertrouwen voor het NK in Ede”, aldus Wiebes.

Er werd veel verwacht van de Nederlandse equipe, die bestond uit Wiebes, Vos, Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters. De Nederlandse dames konden eigenlijk alleen maar verliezen, maar dat deden ze niet. De oranje brigade wist de koers namelijk te controleren, waardoor de snelle Wiebes zich afzijdig kon houden.

Toch had Wiebes het in de finale even moeilijk, aangezien Van der Breggen volgens plan versnelde op de laatste kasseienklim. “Maar ik kon gelukkig volgen”, zo vertelt de winnares. “In de sprint zat ik in het wiel van de Italiaanse ploeg, waardoor ik werd gelanceerd voor de sprint.” Wiebes bleek ook veruit de snelste.

“Er ligt natuurlijk druk op je schouders als je het moet afronden namens een sterke Nederlandse ploeg. Dit is een zege die vertrouwen geeft. Je bent als sprintster toch altijd op zoek naar bevestiging.” Voor Wiebes is het alweer haar negende zege van het seizoen. “Ik kan nu een hele mooie overwinning toevoegen aan mijn palmares.”

Zilveren Vos: “Dit is ook een teamprestatie”
In het spoor van Wiebes wist Vos naar het zilver te sprinten. “En daar kan ik prima mee leven, aangezien Lorena het hier prachtig weet af te ronden. Het plan was ook om het wiel van Lorena te beschermen, zodat geen enkele concurrente kon profiteren van haar snelheid. Dit is ook echt een teamprestatie”, zo besluit Vos.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair