Winnende Matthews: “Dit heeft de ploeg echt nodig”

dinsdag 26 maart 2019 om 17:42
Winnende Matthews: “Dit heeft de ploeg echt nodig”

foto: Cor Vos

Michael Matthews verloor twee weken geleden nog het bewustzijn na een zware val in Parijs-Nice, maar vandaag mocht de Australiër weer het zegegebaar maken in de Ronde van Catalonië. “Ik ben heel erg blij, aangezien het een moeilijk jaar is”, zo laat hij weten in het flashinterview.


Matthews versloeg in Sant Feliu de Guixols wereldkampioen Alejandro Valverde en Daryl Impey. De sprinter van Team Sunweb won na zijn specialiteit: een machtssprint bergop. Hoe anders was zijn situatie twee weken geleden, toen Matthews nog moest overnachten in een Frans ziekenhuis.

“Ik ben het team zo dankbaar”, is de Australiër lovend. “We hadden deze overwinning echt nodig als ploeg. Het is goed voor het zelfvertrouwen.” Zijn ploeg Team Sunweb boekte vandaag slechts zijn tweede zege van het seizoen. Eerder zegevierde de Duitse WorldTour-ploeg al in Nokere Koerse.

“Vertrouwen in mijn sprint”
Matthews spurtte op de power naar zijn eerste seizoenszege. “Het was echt een zware finish, maar ik had vertrouwen in mijn sprint. Het ging in de finale heel erg snel, maar ik beschikte over voldoende power”, zo besluit de dagwinnaar. In het klassement schuift Matthews op naar plaats drie, op bijna drie minuten van Thomas De Gendt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.