Winnende Jakobsen: “Ik had een formidabele lead-out”

donderdag 16 mei 2019 om 14:14
Winnende Jakobsen: “Ik had een formidabele lead-out”

foto: Getty Images

Deceuninck-Quick-Step is bezig aan een zeer succesvolle Tour of California. De Belgische ploeg won eerder al met Kasper Asgreen en Rémi Cavagna, maar zag in de vierde etappe Fabio Jakobsen naar de zege snellen. “Ik had goede benen, maar vooral een formidabele lead-out”, zo vertelt de jonge sprinter na afloop.

Jakobsen wist na een hectische finale af te rekenen met Jasper Philipsen en Peter Sagan, goed voor zijn vierde zege van het seizoen. De 22-jarige Nederlander was na de finish lovend over zijn ploeggenoten. “Ze hielden me uit de wind, beschermden me in de laatste kilometers en brachten me precies op het juiste moment voor de sprint.”

“De finish liep omhoog, dus moest ik echt alles geven”, gaat Jakobsen verder. “Ik had het vertrouwen en wachtte op het goede moment om aan te zetten”, aldus de jonge sprinter, die zijn Belgische werkgever een 29e seizoenszege wist te schenken. “Waarom we zo succesvol zijn? Omdat iedereen bereid is om zichzelf op te offeren.”

Zelfvertrouwen
“We trokken al met een goede vorm naar Californië. We hebben nu natuurlijk veel zelfvertrouwen. We proberen elke kans te pakken”, aldus een optimistische Jakobsen. Wellicht dat hij opnieuw kan zegevieren in de vijfde etappe naar Ventura, al ligt er in de finale nog een steil klimmetje.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair