Winnende Alejandro Valverde: “Verrast, maar eigenlijk ook weer niet”
foto: Sirotti
zondag 26 augustus 2018 om 20:23

Winnende Alejandro Valverde: “Verrast, maar eigenlijk ook weer niet”

Alejandro Valverde liet weten toch wel verrast te zijn door zijn ritzege in de Vuelta a España. “Maar eigenlijk ook weer niet. Ik wist namelijk dat ik vandaag de benen zou hebben om het goed te doen”, zei de Spanjaard na afloop. Na de Tour de France had Valverde zoveel mogelijk gerust en trainde hij op de vlakke wegen langs de kustlijn van Murcia. “Zo probeerde ik geconcentreerd te blijven, maar tegelijkertijd kalm en ontspannen, waardoor ik in de juiste vorm kwam – hopend op vooruitgang de komende drie weken hier in de Vuelta.”

Voor de start had Valverde met zijn ploeg besproken dat zij met alle renners op kop aan de laatste fase van de wedstrijd zouden beginnen, omdat hen gevaarlijke, smalle stroken te wachten stonden. Daarop wilden ze zich niet laten verrassen. Ook het weer speelde een rol, zei hij. “De hitte deed echt veel renners pijn, ik was verbaast hoeveel renners eraf moesten. Toen we via de radio hoorden dat sommige kanshebbers er doorheen zakten, raakten we des te gemotiveerder”

Kwiatkowski grootste tegenstander
“Ik wist dat mijn grootste rivaal Kwiatkowski zou zijn, maar ik kon niet wachten omdat Laurens De Plus nog voor ons uit reed. Ik wachtte tot de laatste 550 à 600 meter – terwijl ik er rekening mee hield dat ik een lange aanval moest inzetten in de laatste paar bochten. Ik denk dat ik die eerste poging goed timede; Kwiatkowski was een meter achter me na mijn move, en je kon zien dat hij een grote inspanning had moeten leveren om mijn wiel te houden”, blikte hij terug.

“Ik liet hem mij inhalen in de laatste bocht naar rechts, want ik wist dat de laatste meters mij een kans gaven hem te passeren. Toen we eenmaal op dat laatste stuk waren, zette ik mijn sprint in om eruit te komen op de top.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2018 21:43
Een reactie die ergens op slaat. Hij laat zien niet alleen sterk te zijn, maar vooral ook tactisch precies te weten waar hij mee bezig is. Ik ben benieuwd waar hij eindigt dit jaar, vantevoren zou ik hem geen winst toedichten, maar mocht hij het flikken ben ik niet eens verbaasd.
26 augustus 2018 22:03
De beste man wint natuurlijk ook niet voor niets 5 Waalse pijlen en 3 van zijn 4 LBL's op die manier.
27 augustus 2018 08:17
Een aankomst gemaakt voor de oude krijger. Blijft knap hoe hij dit nog steeds voor elkaar krijgt.
27 augustus 2018 10:03
Ben benieuwd of hij deze keer ook in het hooggebergte meekan, dat is wel even geleden (Giro 2016 werd ie er nog derde mee)
27 augustus 2018 12:37
Valverde gaat niet voor een klassement.
27 augustus 2018 12:53
Ik hoop dat Valverde nog een paar gaten op zijn palmares kan vullen
-Amstel Gold Race
-Ronde van Lombardije
-WK
-Olympische spelen
-Parijs-Nice
-Tirreno

Voor de rest heeft hij namelijk echt alles gewonnen wat er voor hem te winnen valt. Ik zie hem namelijk niet de Giro, Tour of Milaan-San Remo nog winnen (Milaan San Remo misschien nog zoals Nibali dat dit jaar deed)
27 augustus 2018 13:34
Ik vond het weer een geweldige overwinning van hem.
Zo'n Kwiatkowski die wint etappe na etappe in de ronde van Polen, steeds weer legt ie Teuns erop in de sprint en laat ie zien dat hij dat echt goed kan.

Maar dan kom je tegen Valverde en dan zie je dat er toch nog 1 groter is in het peloton. What een maestro. Wat mij ook opviel is op hoeveel lengte ze de rest zetten.

Reacties zijn gesloten.