Winnares tijdrit Europese Spelen Marlen Reusser verkast naar Bigla

maandag 4 november 2019 om 10:43
Winnares tijdrit Europese Spelen Marlen Reusser verkast naar Bigla

Marlen Reusser (m) - foto: Cor Vos

Vrouwenploeg Bigla heeft zich voor komend seizoen versterkt met Marlen Reusser. De Zwitserse komt over van het UCI WCC-team, waarvoor ze afgelopen jaar uitkwam. Reusser ontpopte zich tot een van de ontdekkingen van het seizoen en is de winnares van de tijdrit bij de Europese Spelen in Minsk.

Reusser (28) gaat daarmee aan de slag in haar thuisland, want Bigla is gevestigd in Zwitserland. “De ploeg heeft de kennis om renners naar de top van de sport te helpen. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze professionele en gestructureerde werkomgeving”, reageert de Zwitserse, die vooral op de lastigere tijdritten goed uit de voeten kan. “Ik ontwikkel me nog altijd als renster en ben nog steeds aan het aftasten waar mijn sterke punten liggen.”

Teammanager Thomas Campana is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “We zijn erg blij dat Marlen voor ons heeft gekozen in haar streven om een tijdritspecialist van wereldklasse te worden. We hopen en hebben er vertrouwen in dat we haar het platform kunnen bieden om een medaillewinnares te kunnen worden op zowel de Olympische Spelen als de wereldkampioenschappen. Dit is een doel dat door iedereen in het team wordt gedeeld.”

Europese Spelen
Reusser veroverde in juni bij de Europese Spelen in Minsk op overtuigende wijze het goud op de individuele tijdrit. De Zwitserse was een minuut en vijftien seconden sneller dan de winnares van het zilver, Chantal Blaak. Ook is ze tweevoudig nationaal kampioen tijdrijden, won ze dit jaar tevens de wegwedstrijd en was ze zesde tijdens het WK tijdrijden. Tevens was ze dit seizoen derde in het eindklassement van de BeNe Ladies Tour.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair