Winnaar Wellens: “Ik kende de finale heel erg goed”

woensdag 20 februari 2019 om 17:40
Winnaar Wellens: “Ik kende de finale heel erg goed”

foto: Cor Vos

Tim Wellens begon met enige twijfel aan de Ruta del Sol, maar de renner van Lotto Soudal is volledig hersteld van een virale infectie. De Belg won namelijk voor het tweede jaar op rij in Alcalá de los Gazules, na een bijzonder steile slotklim. “Ik kende de finale dan ook heel erg goed”, zo vertelde Wellens na afloop in het flashinterview.

Wellens timede zijn aanval tot in de perfectie: de 27-jarige renner viel aan op 200 meter van de streep, en wist zodoende Jakob Fuglsang en Ion Izagirre (ruim) achter zich te houden. “Ik begon in dertiende positie aan de slotklim, maar wist vervolgens op te schuiven”, zo doet hij zijn verhaal.

“Het was sowieso een lastige finale. Het was door de wind moeilijk om positie te houden. De ploeg reed echter goed”, is Wellens lovend. De rasaanvaller – die vorig jaar de Spaanse rittenkoers won – mag als leider beginnen aan de tweede etappe. Denkt Wellens dit jaar opnieuw aan de eindzege?

“We gaan zeker voor het klassement”
“We zijn al blij met ritzeges, maar we zullen zeker voor het klassement gaan. De tijdrit van woensdag is belangrijk”, zo kijkt hij vooruit. “Er zijn nog twee etappes cruciaal voor het klassement”, doelt Wellens ook op de rit van zaterdag naar Granada.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair